4 dejavniki, ki jih je treba opazovati med relijem BTC

Pregled

Kriptovaluta se je v središču pozornosti vrnila, saj so cene bitcoinov ta teden spet dosegle ključnih 10000 ravni, v altcoin prostoru pa je bilo opaziti nekaj močnih zborovanj. Vodilni kripto je morda pridobil približno 44% ob koncu leta, zaradi česar je med drugimi najuspešnejše sredstvo. Medtem ko kripto biki navijajo za nedavna cenovna dejanja, bi se mnogi morda spraševali, kateri dejavniki bi lahko vplivali na trenutni rally, razen prihajajočega dogodka za prepolovitev nagrad? Razvrstili smo nekaj najnovejših dogodkov v kripto prostoru in udeleženci na trgu bi ga verjetno radi pozorno spremljali.

Skoraj rekordno nizka volatilnost

Poudariti želimo padec BTCVolatilnost kljub nedavnim pozitivnim cenovnim ukrepom. Cene kriptovalut so na splošno bolj nestanovitne kot druga sredstva, kot so delniški indeksi in tradicionalna surovina, kot sta energija in kovine. Nestanovitnost bi lahko zagotovila negotovost cen na trgih. Ko se volatilnost poveča, lahko trgovci obrežejo svoje pozicije v kriptovalutah ali odložijo naložbene odločitve.

Slika 1 prikazuje trimesečno realizirano nestanovitnost BTCUSD, ki se je nedavno novembra rekordno nizko znižal sredi novembra 2018. Na splošno bi lahko nizka volatilnost spodbudila več HODLerjev, da ohranijo svoja imetja BTC; zato se šteje za pozitiven dejavnik za ceno.

Slika 1: BTCUSD 3M realizirana volatilnost (vir: nagib) Slika 2: Implicirana volatilnost BTCUSD 3M (Vir: Skew)

Vendar smo to tudi opazili BTCUSDNakazana volatilnost se giblje v zadnjih najnižjih temperaturah, čeprav se zdi, da jo je ujel majhen delček. Na trgu opcij je implicitna volatilnost pričakovana volatilnost osnovnega sredstva v življenjski dobi opcije, v tem primeru bitcoinov.

Ponudba in povpraševanje po opcijah bi lahko neposredno vplivala na implicitno volatilnost. Ko se pričakovanja trga povečajo, se poveča potreba po opcijah, povečala se bo tudi implicirana volatilnost. Nasprotno, ko se občutki ohladijo, pričakovanja zmanjšajo, povpraševanje po opcijah se zmanjša, zmanjšala se bo tudi implicirana volatilnost.

V tem primeru je nizka implicirana volatilnost v BTCUSD trg opcij bi lahko nekoliko nakazoval, da srednjeročna pričakovanja BTCUSD morda ne bo tako visoka, kot je predlagal trenutni rally. Spremembe v nestanovitnosti bi lahko bile nekaj, kar bi gledalci bitcoinov radi pozorno spremljali.

Iskanje bitcoinov na Kitajskem in po vsem svetu se je hitro povečalo

Družba je bila eden izmed kritičnih dejavnikov pri analizi kriptovalut in družbena čustva kripto skupnosti na Kitajskem že dolgo veljajo za barometer širšega kriptoprostora. Pogledi kitajskih opazovalcev kriptografije bi lahko dali pomemben vpogled v analizo cen.

Indeks iskanja Baidu izraza “bitcoin” v kitajščini se je nedavno povzpel na 40000, preden se je ustalil blizu 25000. Hkrati pa so podatki iz storitve Google Trends prav tako pokazali podoben vzorec z iskanjem izraza “Bitcoin” ”Dosegla 100, kar je prišlo v času, ko je bitcoin povrnil 10000 ravni. Vendar bi lahko ta val prinesel prednosti in slabosti, včasih pa trgu pošlje mešan signal.

Slika 3: Cena Bitcoinov & Indeks iskanja Baidu (Vir: Longhash) Slika 4: Izraz “Bitcoin” v Google Trends (Vir: Google Trends)

Študija Sergeja Krutoleviča, raziskovalca na RoninAi, kaže da se povečanje obsega pogovorov pogosto poveča pred obsegom iskanja za en cel dan, nove cene pa za en do tri dni. Ko zgolj nazorna povezava med socialnim sentimentom in cenami kripto trga nakazuje, da prva dejansko neposredno vpliva na drugo. ” Če pa je nekdo dovolj dolgo ostal na trgu, bo verjetno znano, da se, ko so kupci FOMO hiteli na trge, pogosto šteje za signal prodaje za tiste, ki so prišli prej.

Padec prevlade na trgu

Še en zanimiv pojav ob BTC rally je upadanje BTC prevlado na trgu. Spodnja slika primerja tržno prevlado med BTC in ETH v enoletnem časovnem okviru. Tržna prevlada BTC je v upadu že od leta 2020, upad pa je v zadnjem času kljub podražitvi še bolj strm. Primerjalno, ETHTržna prevlada je naraščala v času, ko je BTC upadala.

Menimo, da bi lahko bila dodelitev kapitala eden od razlogov za to razhajanje. Del kapitala bi lahko zapustil bitcoin in odšel v altcoin prostor na začetku leta, saj so se glavni altcoini v četrtem četrtletju leta 19 padli na skoraj / na večletne najnižje vrednosti. To bi lahko pritegnilo pozornost vlagateljev, usmerjenih v vrednost, da bi se lotili trgovanja z altcoini.

Slika 5: BTC v primerjavi z ETH v prevladi na trgu (Vir: Tradingview) Slika 6: Skupna kripto tržna kapitalizacija Ex-BTC (vir: Tradingview)

Smo sredi “Alt sezone” ali trgi pričakujejo prihajajočo sezono? To je ostalo nekaj vprašljivih vprašanj. Vendar pa dejstvo, da se skupna nekdanja tržna omejitev BTC od januarja nenehno povečuje. Opazovalci Altcoinov ne bodo želeli zamuditi razvoja tega, saj se zdi, da preizkušajo vrhove maja in julija (slika 6).

Virus in pričakovanja QE

Izbruh COVID-19 je ostal največja negotovost za svetovno gospodarstvo, njegov učinek se vali skozi svetovne trge in sredstva in kriptovaluta ni nobena izjema. Centralne banke v Aziji so začele sprejemati ukrepe za spodbujanje rasti, ki jo povzroča virus. Ta teden je PBoC napovedal prvi sklop posebnih sredstev za ponovno dajanje posojil za nacionalne in regionalne banke, namenjen pomoči MSP na Kitajskem.

Čeprav vpliv virusa na ameriško gospodarstvo za zdaj ostaja omejen, se je Fed že pripravil v primeru gospodarske recesije, na mizi je agresiven program QE.

V nedavnem pričevanju pred senatnim bančnim odborom je predsednik Fed Jerome Powell rekel, »Fed je imel dve orodji za boj proti recesiji; nakup državnih obveznic, znanih kot QE, in jasno komuniciranje s trgi o politiki obrestnih mer, ki se običajno štejejo za „napotke naprej“. Powell je dodal, da “bomo uporabili ta orodja – verjamem, da jih bomo uporabili agresivno, če bo za to potrebno,”

Čeprav ne pričakujemo, da bi bila Fed zaradi gospodarske recesije, ki jo je povzročil virus, kmalu prva znova zagnala QE, je lahko videti olajševalno pripoved oblikovalcev politike po vsem svetu. Če bi se ta zgodba o sprostitvi zaostrila, bi to lahko privedlo do tega, da bi se trgi ponovno osredotočili na vrednostno bitcoinovo zalogo in kot orodje za preprečevanje stagnirajoče rasti, kar bi lahko pomenilo vse večje povpraševanje po kripto.

Zaključek

Nedavno BTC in altcoin reliji so pritegnili veliko pozornosti trgov. Ko se približujemo dogodku prepolovitve bitcoin nagrad, je bikovsko razpoloženje bolj opazno. Poleg prepolovitve opazovalci kripto ne bodo želeli zanemariti dejavnikov, ki smo jih omenili zgoraj, ko gre za analizo srednjeročnega trenda, da bi dobili popolno sliko.

Sledite OKEx na:

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map