Altcoini v središču pozornosti, ko nestanovitnost Bitcoinov doseže letno nizko vrednost – Market Watch Weekly

Prejšnji teden se je Bitcoin (BTC) v ponedeljek zvišal s približno 9.000 dolarjev, v treh dneh je zabeležil 4-odstotni dobiček, nato pa dosegel 9.470 dolarjev na teden po Spot ceni OKEx. Vendar pa je manj kot pol dneva tekel nad 9.400 ameriških dolarjev, preden je padel, in od takrat trguje v ozkem razponu od 9.100 do 9.350 dolarjev, teden pa je končal pri 9.275 dolarjih z 2,31-odstotnim dobičkom..

Po navedbah BTC.com, Stopnja zgoščevanja Bitcoinov se je ta teden še naprej povečevala in dosegla rekordnih 123,46 EH / s. Z novimi rudarskimi ploščadmi, ki začnejo delovati, Bitcoin spet doživlja cikel naraščanja rudarske moči. V nekaj urah naj bi se težave Bitcoina povečale za 9,52%, kar je posledica tega povečanja hitrosti.

Medtem je Bitcoinova mesečna realizirana volatilnost v nedeljo dosegla letno najnižjo stopnjo 30% – to pa nam ne pove ničesar o smeri, po kateri se bo Bitcoin gibal. Tako nizko nestanovitnost smo nazadnje videli konec marca 2019, čemur je sledilo 30-odstotno povečanje na teden. Pred tem pa je novembra 2018 Bitcoin v dveh tednih po obdobju nizke volatilnosti padel za skoraj -50%. 

BTC / USD realizirana volatilnost. Vir: Skew

Ker Bitcoin teče v omejenem obsegu, je to možnost, da altcoini znova vzletijo. Vse večje kriptovalute so prejšnji teden presegle Bitcoin. Cardanova Ada (ADA) se je zvišala za 32,84%, kar je že peti teden zapored. XRP in Bitcoin SV (BSV) sta se povečala za 13,59% oziroma 19,65%, medtem ko se je Eter (ETH) zvišal na razmeroma skromnih 6,5%. 

Cena oracle protokola ChainLink (LINK) je presegla 8 USD – še en rekord – 67% v zadnjem tednu. Če izračunamo po zrušitvi sredi marca, ko je LINK padel pod 2 USD, je narasel za več kot 400%. Tudi uvrstitev tržne kapitalizacije ChainLink je danes zaporedoma presegla EOS in Litecoin.

V sektorju DeFi je Akropolis (AKRO) je prejšnji teden skočil čez 70%, medtem ko je Aave (POSOJITE) in sintetični (SNX) se je dvomestno povečalo. Skupna tržna vrednost žetonov DeFi se približuje 8 milijardam dolarjev, v primerjavi s 7,35 milijardami prejšnjega ponedeljka. Tržna kapitalizacija DeFi. Pred dvema mesecema je skupna tržna kapitalizacija žetonov DeFi znašala le okoli milijardo dolarjev.

Tedenski donos večjih kriptovalut, 7 / 6–7 / 12. Vir: TradingView

Vse pogosteje se govori o “sezoni altcoinov” Twitter, saj je prevlada Bitcoina padla z najvišje majske 69% na 63,5%, kot kažejo podatki iz TradingView. Obstajata dva razloga, zakaj se je pozornost udeležencev na trgu vrnila k drugim. Prvi je, da so vrhunske kriptovalute na poti, da dosežejo svoje mejnike, na primer Ada Cardano’s Ada, ki zaključuje svojo zelo udeleženo nadgradnjo Shelley. Drugič, učinek DeFi in kriptovalut, povezanih z vložki, na ustvarjanje bogastva je povzročil pritok trgovcev na drobno. Na primer, Kyber Network (KNC) se je junija uvrstila na četrto mesto po količini promptnega trgovanja na OKEx, zaostaja le za BTC, ETH in BCH. 

Tehnična analiza

BTC še vedno teče pod 60-dnevnim drsečim povprečjem, ki se giblje okoli 9.380 USD. Vodilna digitalna valuta se je prejšnjo sredo na kratko dvignila nad to drseče povprečje, vendar se je na štiriurnem grafikonu pojavila medvedja divergenca RSI, po kateri je cena padla na 9.150 ameriških dolarjev.. 

Naključna gibanja v tem omejenem območju se lahko kratkoročno nadaljujejo. Bitcoin za zdaj ne predstavlja jasne priložnosti za trgovanje, kar daje več možnosti altcoinom.

Grafikon OKEx BTC Perpetual Swap 4h. Vir: OKEx, TradingView

POVEZAVA je od prejšnjega tedna v zelo velikem zagonu in je s 4,8 dolarja skočila na najvišjo raven 8,6 dolarja. Medtem ko lahko med 4-urnim kazalnikom RSI opazimo medvedasto razhajanje, ko obseg trgovanja narašča, se premik LINK na 10 USD po nekaj kratkoročnih popravkih zdi realističen. 

OKEx LINK Perpetual Swap 4h grafikon. Vir: OKEx, TradingView

Ada tvori potencialni vzorec dvojnega vrha z nevtralnim odčitkom RSI na 4-urnem grafikonu. Ker cena teče v najvišjem razponu z upadajočim obsegom trgovanja, se Ada lahko sooča z velikim prodajnim pritiskom nad 0,14 USD. Na spodnji strani je 0,126 ameriškega dolarja kritična raven podpore, ki lahko, če se izgubi, povzroči padec cene in preizkus 0,11 dolarja..

Grafikon OKEx ADA Perpetual Swap 4h. Vir: OKEx, TradingView

Ta teden gledamo naprej 

Ker je korelacija Bitcoina z delniškim trgom še vedno visoka, se moramo še vedno osredotočiti na tradicionalno premoženje, za katero se zdi, da ga vodijo tehnološke zaloge.

Nasdaq je prejšnji teden narasel za 4% in se zaključil na rekordno visoki ravni. Vendar smo pred novim proračunskim četrtletjem opazili naraščajoče povpraševanje po varovanju pred tveganji, saj se je razmerje med klici in obveznostmi CBOE v prejšnjem tednu z 1,59 povečalo na 1,64. Bitcoin se bo verjetno soočil z večjim pritiskom, če bo delniški trg vstopil v fazo popravkov.

V kripto je Bancor (BNT) 2.0 izšel julija. Protokol bZx, povezan z DeFi (BZRX) pričakuje 13. julija, Cosmos (ATOM) pa 27. julija pričakuje zagon testne mreže. 

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov. Sledite OKEx Insights na in .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map