Bitcoin bo verjetno ostal bikov, saj tržni kazalniki odražajo prostor za nadaljnje cenjenje – Futures Friday

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

V zadnjih sedmih dneh se je cena Bitcoina (BTC) v skladu s svetovnimi sredstvi zvišala za skoraj 20%, cena OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) pa je prebila ovire med 9.800 in 11.000 ameriških dolarjev.

Po drugi strani pa več kot 700 milijonov dolarjev Bitcoin možnosti bo potekel danes. Glede na to, da se pogodbe o Bitcoin opcijah večinoma dostavljajo v gotovini in da se BTC v zadnjih nekaj mesecih giblje okoli 9.000 USD, bo verjetno dober del teh iztekajočih se možnosti verjetno "postavlja" ki se ne bodo izvajale.

Če pogledamo podatke o trgovanju z OKEx, se je pred korekcijo več kazalnikov, vključno z dolgoročnimi kratkoročnimi in maržnimi posojili, močno povečalo, kar je namignilo na trgovce na drobno, ki so lovili ponedeljkov rally. Trenutno je stopnja maržnega posojanja še vedno visoka, vendar ne nerazumna v primerjavi s številkami iz marca.

Tudi četrtletne prihodnje premije so se v tem tednu hitro zvišale, trenutna 3-odstotna premija pa je v skladu s pričakovanji na trgu bikov. Vendar to pritegne tudi več arbitrov.

Vse skupaj je trenutno na trgu zdravo in mali vlagatelji niso v razpoloženju FOMO. Bitcoin, ki se je v zadnjem času bolj usklajeval z zlatom, ima še vedno veliko potenciala za napredovanje.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4-urni grafikon. Vir: OKExOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4-urni grafikon. Vir: OKEx

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov

Razmerje BTC dolgo / kratko

Pred 27. julijem, ko se je četrtletna cena BTC v prihodnosti zvišala z 9.700 na 10.700 dolarjev, je bilo razmerje med dolgim ​​in kratkim na povprečnih ravneh v razponu od 0,82 do 1,12. Ko se je cena dvignila, se je celo razmerje dolg / kratek zniževalo, kar kaže, da mali vlagatelji v začetni rally niso imeli veliko zaupanja. Dvig razmerja med dolgimi in kratkimi se je začel pospeševati, potem ko se je cena prebila nad 10.800 USD – in v naslednjem pol dnevu je razmerje hitro naraslo z 0,96 na tedenski vrh 1,41.

Razmerje med dolgimi in kratkimi trenutno teče blizu 1,2, kar je hladno. Vendar pa tudi kaže, da so se cene sicer precej zvišale, vendar pa splošni bikovski občutek med maloprodajnimi vlagatelji še vedno ni pretiran.

Čas zbiranja podatkov: 24.7. 04:00 UTC do 31.7. 04:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija OKEx BTC Quarterly Future se je s prejšnjih petkov s 150 USD (približno 1,6%) hitro povečala na sedanjih 360 USD (ali 3,23%). To kaže na zelo pozitivna tržna pričakovanja do konca septembra. Vendar bodo višje premije pritegnile arbitražne kratke hlače v četrtletnih terminskih pogodbah, kar lahko pritiska na nadaljnje povečanje premije.

Čas zbiranja podatkov: 24.7. 04:00 UTC do 31.7. 04:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so v zadnjih sedmih dneh postopoma naraščale na več kot 1,2 milijarde dolarjev, medtem ko so v petek znašale 988 milijonov dolarjev. Vendar se je po sredo stopnja rasti upočasnila.

Ker splošni tržni vzvod ni tako visok kot marca, naj bi se OI še naprej povečeval s cenovnim in tržnim navdušenjem.

Čas zbiranja podatkov: 24.7. 04:00 UTC do 31.7. 04:00 UTCČas zbiranja podatkov: 24.7. 04:00 UTC do 31.7. 04:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Potem ko se je stopnja posojila prejšnji teden zvišala na 7,4 s 3,5, se je ta teden še naprej hitro vzpenjala na najvišjih 15,82. Toda podobno kot povečanje OI se je po sredo razmerje počasneje gibalo navzgor. Trenutno se konsolidira med 13,0 in 16,0.

Stopnja posojanja marže se je v zadnjih sedmih dneh podvojila, kar kaže na to, da so mali vlagatelji bolj trpežni na trgu s finančnim vzvodom. Trenutno razmerje je v primerjavi z najvišjo vrednostjo sredi februarja, ki znaša 33,0, precej visoko, vendar ne izjemno visoko.

Čas zbiranja podatkov: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTCČas zbiranja podatkov: 24.7. 04:00 UTC do 31.07. 04:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Glede na velike dobičke Bitcoina v zadnjih sedmih dneh bi lahko v kratkem vstopil v fazo konsolidacije med 11.000 in 11.700 USD. Makro trend je še vedno očitno bikovski in kratkoročne prilagoditve verjetno ne bodo spremenile naraščajočega vzorca. Možnosti za nadaljevanje kratkoročnega rallyja, kakršen je bil v začetku tega tedna, pa so majhne.

Gibanje trga temelji na občutku vlagateljev. Kar zadeva podatke o trgovanju, je jasno, da so bili udeleženci na trgu v zadnjem tednu bolj pozitivni in niso nabirali prodajnega pritiska.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map