Bitcoin dosega 12 tisoč dolarjev pred popravki in izterjavo, medtem ko XRP kaže znake življenja in povpraševanje po ETH ostaja – Market Watch Weekly

Market Watch Weekly

Bitcoin (BTC) se je prejšnji teden vozil z vlakom. Med zadnjim ponedeljkom in nedeljo ob 4.00 po UTC se je cena Bitcoinov povzpela z 9.900 na 12.100 ameriških dolarjev in postavila novo najvišjo vrednost za letošnje leto. Vendar se je trg nato močno obrnil na slabše, pri čemer je Bitcoin padel že do 10.422 ameriških dolarjev – v pol ure je bil priča 12-odstotnemu umiku v skladu s Spot cenami OKEx. Vodilna digitalna valuta se je od takrat nekoliko okrevala, vendar je treba to nedavno cenovno akcijo zaslužiti nadaljnjo analizo.

V eni uri po nedeljski nesreči, več kot 1,1 milijarde dolarjev pozicije na trgu so bile likvidirane, večinoma v Bitcoinih in Eterju. To je pomenilo največjo likvidacijo po 12. marcu, kar kaže na to, da so bili trgovci z dolgimi pozicijami previsoki. Ta ekstremna gibanja cen so tudi privedla do nenormalne cene na nekaterih borzah. Vendar pa je OKEx ves čas akcije s cenami deloval nemoteno. Poleg tega je enodnevni obseg trgovanja v višini 1.500 ameriških dolarjev privedel tudi do ponovnega dviga kratkoročne nestanovitnosti Bitcoinov, ki je znižal raven do sredine maja 11,61%.

Bitcoin-ova 7D volatilnost (BVOL7D). Vir: TradingViewBitcoin-ova 7D volatilnost (BVOL7D). Vir: TradingView

Kljub velikemu padcu v nedeljo se je Bitcoin okreval na 11.100 ameriških dolarjev in se tedensko zaprl + 11,67%. Poleg tega se je največje kripto sredstvo na svetu julija povečalo za 24% in doseglo 60-odstotno letno donosnost.

Kar zadeva altcoins z veliko začetnico, je bil prejšnji teden najuspešnejši XRP, kar je 37,21% več. XRP je zlomil osemdnevno pozitivno trgovalno sejo in dosegel 50-odstotni tedenski donos pred velikim padcem.

Generator zagon prejšnjega tedna, Ether (ETH), pa se je v nedeljo zgodaj zjutraj za 30 minut dvignil na nad 415 dolarjev, kar je novo, ki je ni bilo od avgusta 2018. Nato se je znižal na 327,8 dolarja, kar je več kot 20% . Toda hiter odboj, ki je sledil, je tudi omogočil, da je kovanec Ethereum pobral 20,34% tedenski dobiček.

Litecoin (LTC) je zbral tedensko donosnost 18,29%, medtem ko se je BTC fork Bitcoin Cash (BCH) in njegova naslednja vilica Bitcoin SV (BSV) povečala za približno 15%. Cardanoova Ada (ADA) pa je po zaključku svoje najnovejše nadgradnje Shelley izgubila zagon, v zadnjem tednu pa je padla za 7,24%.

Tedenski donosi glavnih kriptovalut 7 / 27–8 / 2. Vir: TradingViewTedenski donos glavnih kriptovalut 7 / 27–8 / 2. Vir: TradingView

V decentraliziranem finančnem sektorju trg ostaja vroč. Številni projekti DeFi so se v zadnjem tednu povečali za več kot 40%. Med njimi je cena letnega financiranja še vedno stabilna in znaša več kot 4000 dolarjev. In različica Bancor (BNT) V2 je začela delovati 1. avgusta s prvim trgovalnim parom LINK / BNT.

Povečanje sprejetja DeFi lahko spodbudi povpraševanje po Eteru, kar pa lahko zviša ceno ETH in splošno navdušenje na trgu kriptovalut. Po navedbah DeFiPulse, skupna vrednost, zaklenjena v DeFi, je prvič presegla 4 milijarde dolarjev, meritev, ki je od začetka leta zrasla za približno 800%.

Skupna vrednost zaklenjena v DeFi. Vir: DeFiPulseSkupna vrednost zaklenjena v DeFi. Vir: DeFiPulse

Tehnična analiza

Na tedenskem grafikonu BTC telo svečnika iz prejšnjega tedna še vedno ni preseglo svojih najvišjih vrednosti od lanskega avgusta. Cena je močno padla, ko je dosegla najvišje vrednosti na območju 12.000 USD, kar kaže na močan odpor in pritisk prodaje na tej ravni.

Čeprav splošni bikovski vzorec ni bil jasno uničen in ključna raven podpore v višini 10.700 USD še vedno drži, bomo lahko kratkoročno opazili nekaj pritiska navzdol.

Grafikon OKEx BTC Spot Price 1W - 8/3. Vir: OKEx, TradingView Grafikon OKEx BTC Spot Price 1W – 8/3. Vir: OKEx, TradingView

Za primerjavo je ETH močneje trendiral. ETH / BTC v zadnjem času dosega najvišje letne vrednosti zaradi močnega povpraševanja. Tudi enomesečna korelacija med njima se niža, in sicer na 53%, kar je precej pod 79-odstotno vrednostjo izpred meseca.

Ker projekti DeFi odpirajo več priložnosti, obstaja velika verjetnost, da bo trenutni zagon še naprej spodbujal povpraševanje po ETH.

Cena etra kot% cene Bitcoin. Vir: skewCena etra kot% cene Bitcoin. Vir: poševno

Ta teden gledamo naprej

Makro trenutni dogodki, ki vplivajo na usmeritev trga ta teden, ostajajo odnosi med ZDA in Kitajsko ter število izbruhov koronavirusa. Poročilo o nekmetijskih plačilnih listah, ki bo objavljeno v petek, lahko povzroči tudi kratkoročne tržne pretrese.

V kripto prostoru bo Uniswap of TRON (TRX) lansiran 17. avgusta, QTUM pa bo začel trdo fork in vložke do konca avgusta.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map