Bitcoin izstopa, vendar Uniswap osredotoča pozornost na UNI Launch Hype

Market Watch Weekly je pregled kripto trgov in dogajanj vsak teden.

Cenovne akcije Bitcoin (BTC) so v zadnjem tednu pokazale moč in pridobile 6,63%. Vodilna digitalna valuta se je prejšnji ponedeljek odprla blizu 10.300 ameriških dolarjev in se nato hitro dvignila na 10.800 dolarjev, preden je vstopila v konsolidacijsko fazo. V soboto je BTC natisnil tedensko najvišjo vrednost 11.179 ameriških dolarjev glede na promptno ceno OKEx BTC, vendar je cena od takrat upadla. Na splošno se Bitcoin trenutno sooča z odporom v višini 11.200 ameriških dolarjev, medtem ko je moč podpreti okoli 10.800 dolarjev.

OKExov BTC Spot 1h grafikon – 9/21. Vir: OKEx, TradingView

Medtem nobeden od glavnih altcoinov ni sledil dobičkom Bitcoina. Eter (ETH), najboljši izvajalec, se je povečal le za 4,60%. Zaradi visokih donosov pri pridelavi pridelkov DeFi denar na splošno odteka iz večjih altcoinov.

Najslabše so se odrezale verige verig (LINK), TRON (TRX) in Polkadot (DOT), in sicer 16,93%, 10,03% in 9,37%. Posebej je LINK padel za več kot 50% od najvišje vrednosti avgusta 20 $ in je konec tedna trgoval pod svojo 10 USD podporo..

Tedenski donos glavnih kriptovalut, 9 / 14–9 / 20. Vir: TradingView

CME je izdal najnovejše (od 15. septembra) terminske terminske pogodbe za Bitcoin podatki o položaju 19. septembra cene Bitcoinov so se v tem poročevalnem obdobju še naprej vzpenjale, odprte obresti pa so na prejšnjih 8.198 poskočile na 9.383, kar kaže na to, da je stabilizacija trga omogočila, da se udeležba poveča.

Po poročilu so se na računih skladov s finančnim vzvodom njihove dolge pozicije nekoliko povišale, in sicer z 2.758 na 2.819, kratke pozicije pa so se v istem obdobju okrepile s 4.661 na 5.224. Ta sprememba v OI, čeprav kaže izterjavo v kratkoročnih obrestnih merah, tudi kaže, da sredstva s finančnim vzvodom nimajo povsem jasne vmesne perspektive.

Medtem so se dolge pozicije računov upravljavcev sredstev močno povečale s 256 na 717, kar kaže na jasno bikovsko držo. V nasprotju s tem pa so se dolge pozicije z drugih poročljivih računov zmanjšale s 1.729 na 1.653, kratke pa z 2.028 na 2.766. Ta raven kratkih pozicij je bila najvišja od sredine avgusta, kar kaže na pomanjkanje zaupanja v okrevanje prejšnjega tedna.

Na splošno med institucionalnimi vlagatelji ni doslednosti, kar je v skladu z negotovostjo glede cene Bitcoin.

Podatki o terminskih terminskih pogodbah za CME Bitcoin – Število dolgov dolga v primerjavi s kratkimi. Vir: Quandl

Če pogledamo sektor DeFi, je bil Uniswap (UNI) nedvomno vrhunec prejšnjega tedna. Prvotna cena UNI je bila 3 dolarje, drugi dan uvrstitve na seznam OKEx pa se je povzpel na 8,75 dolarja, čeprav se je od takrat začel umikati. Trenutno še vedno trguje nad 5 dolarjev, kar pomeni, da je brezplačno letalo 400 UNI za kvalificirane uporabnike trenutno vredno več kot 2000 dolarjev.

Pomembno je, da so vsi drugi pomembni žetoni DeFi padli, približno 10 žetonov je potopilo več kot 20%. Ti žetoni so se pred dvema tednoma na splošno hitro povečali in se verjetno soočajo z dobičkom.

Yearn.finance (YFI) je prejšnji teden izgubil 21,23% vrednosti, medtem ko je bil DFI.money (YFII), vilice YFI, najslabši in je padel za 30,89%. Tudi SushiSwap (SUSHI) se je zaradi konkurence ob uvedbi UNI-ja pocenil za 23,18%.

Tedenski donos glavnih žetonov DeFi, 9 / 14–9 / 20. Vir: TradingView

Po navedbah DeBank, decentralizirana borza Uniswap je od danes zjutraj natisnila rekordnih 2,2 milijarde ameriških dolarjev glede na skupno zaklenjeno vrednost. Decentralizirana borza je zdaj pred Maker (MKR) in Curve (CRV).

TVL vseh protokolov DeFi je danes dosegel še en rekord v višini 11,33 milijarde ameriških dolarjev, kar kaže, da razcvet DeFi še vedno poteka in da denar še vedno teče v nišo.

Skupna vrednost, zaklenjena v protokolih DeFi – 9/21. Vir: DeBank

Ta teden gledamo naprej

Kongres Združenih držav bi lahko ta teden sprožil nov krog gospodarskih spodbud, ki bi odpravil trenutno enega največjih vzrokov za tržno negotovost. Medtem bi morali indeks volatilnosti Cboe, ki je prejšnji teden nadaljeval trgovanje postrani, ta teden spremljati spremembe. Ko se bo indeks spet začel dvigovati, se bo borza in Bitcoin verjetno soočila z novim pritiskom.

V kripto, YAM Finance ponovno zagnali svoj protokol ta konec tedna, medtem ko bo Avalanche (AVAX) lansiral svojo glavno mrežo in začel svoj prvi seznam v ponedeljek. SushiSwap je sprejel novo glasovanje, da bo dve tretjini na novo izkopani SUSHI zaklenjeno za šest mesecev, skupno število žetonov pa bo omejeno na 250 milijonov, novo pravilo pa bo začelo veljati čez dva dni. Končno bo NEO-jev projekt DeFi, Flamingo, 23. septembra uradno začel svojo platformo za rudarjenje likvidnosti.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map