Bitcoin je vodil zvišanje premoženja v drugem četrtletju z 42-odstotnim povečanjem kljub temu, da ni prešel 10 tisoč dolarjev – Market Watch Weekly

Cena Bitcoina (BTC) je prejšnji teden nihala v ozkem razponu med 8.900 in 9.300 ameriškimi dolarji in se končala z izgubo -0,62% glede na OKEx Spot Price, pri čemer je njegova enomesečna realizirana volatilnost dosegla novo najnižjo vrednost 35%.

BTC / USD realizirana volatilnost. Vir: Skew

Medtem pa po besedah BTC.com, Stopnja zgoščevanja Bitcoinov je še naprej rasla in je ta teden zabeležila 6-odstotno povečanje in dosegla novo najvišjo vrednost nad 123 EH / s. Povečanje hitrosti razpršitve bo sprožilo tudi povečanje težav pri rudarjenju; vseeno pa bi lahko zaenkrat temu nasprotovala cenejša elektrika zaradi poplavne sezone na Kitajskem.

Kar zadeva uspešnost, je Cardano (ADA) četrti teden zapored vodil skupino z velikimi kapicami, ki je po težko pričakovani nadgradnji Shelleyja pridobil ogromnih 20,57% na teden. Ether (ETH), druga največja digitalna valuta, je teden končal z zelo skromnimi 0,93-odstotno rastjo, EOS pa je z uvedbo VOICE beta – decentraliziranega socialnega omrežja s sedežem v EOS-u povečal 1,69%..

Bitcoin SV (BSV) je bil znova največji poraženec glede kriptovalut z velikimi kapicami, ta teden se je zmanjšal za -3,99%.

Sektor DeFi je prejšnji teden še naprej ostal vroč, kjer je Synthetic (SNX) in Kyber Network (KNC) sta poskočila čez 30%, medtem ko sta Bancor (BNT) in 0X (ZRX) dosegla 20-odstotni dobiček ali več. Po navedbah je skupna tržna vrednost žetonov DeFi narasla na 7,35 milijarde dolarjev s 6,3 milijarde dolarjev prejšnjega ponedeljka Tržna kapitalizacija DeFi.

Tedenski donosi glavnih kriptovalut 6 / 22–6 / 28. Vir: TradingView

Bitcoin je v drugem četrtletju presegel glavne razrede sredstev

Obsežne fiskalne in denarne spodbude so v drugem četrtletju močno pomagale delniškim trgom, cene zlata in bitcoinov, pri čemer je Bitcoin vodil rally z 42,2-odstotno donosnostjo. Vendar je treba omeniti, da je Bitcoin v drugem četrtletju pokazal postopen trend zmanjševanja donosov – aprila 34,4-odstotno rast, maja 34,4-odstotno povečanje, junija 9,5-odstotno povečanje in junija -3,3-odstotno zmanjšanje. Aprila pa je Bitcoin spodbudilo predvsem pričakovanje tretje razpolovitve, ko se je v zadnjih dveh dneh meseca zvišal za kar 23%.

Po drugi strani pa se je Bitcoin, medtem ko se je trudil prebiti mejo 10.000 USD, Nasdaq po objavi četrtletne donosnosti 30% vrnil na novo najvišjo vrednost vseh časov.&P 500 se je povečal za 20% – njegov največji četrtletni dobiček po četrtletju 1998. Zlato je doseglo tudi najvišje vrednosti, ki jih od oktobra 2012 ni bilo po oktobru 2012, potem ko je objavilo 12,9-odstotno četrtletno donos.

Na splošno postaja jasno, da so bile zgodnje napovedi za četrtletje na trgu pretirano pesimistične, okrevanje pa se bo verjetno razširilo v drugi polovici leta 2020.

Bitcoin v primerjavi z glavnimi razredi sredstev v drugem četrtletju. Vir: TradingView, OKEx

Enomesečna korelacija med BTC in SPX se je v zadnjih treh mesecih postopoma spremenila iz negativne v pozitivno in zdaj znaša 66%, kar pomeni sorazmerno močno korelacijo med tema dvema sredstvoma – medtem pa korelacija med BTC in zlatom niha blizu 0%.

Bitcoin – S&P 500 Uresničena korelacija. Vir: Skew

Bitcoin tehnična analiza

Nedeljski svečnik s kladivom na dnevnem grafikonu kaže, da je odprodaja potencialno končana in kratkoročno sledi dvig cen navzgor. Vendar pa je 30-dnevno drseče povprečje in 60-dnevno drseče povprečje oblikovalo medvedji križ, ki je zmanjšal del nakupovalnega razpoloženja, ki se je kot referenca opiralo na ta kazalnik.

Na urnem grafikonu smo opazili bikovsko razhajanje RSI (tj. Indeksa relativne moči). Ker pa se zgornji upor še vedno nahaja okoli 9.250 USD, bodo trgovci čakali na zlom, preden se bodo številčno pridružili rallyu.

OKEx BTC Spot cena (BTC / USDT) 1-urni grafikon. Vir: TradingView

Ta teden gledamo naprej

Ta teden ne pričakujemo nobenih večjih makroekonomskih posodobitev, razen poročila o indeksih nepremičninske proizvodnje (PMI) ISM in poročila o začetnih zahtevkih za brezposelne.

V kripto je TRON (TRX) 7. julija izdal v4.0 svojega protokola, Kyber Network (KNC) bo isti dan predstavil KyberDAO. Medtem se VeChain (VET) dviguje na novice da bo imel osrednjo besedo na svetovni konferenci o umetni inteligenci, ki jo bo 9. julija organizirala občinska ljudska vlada v Šanghaju.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov. Sledite OKEx Insights na in .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map