Bitcoin objavlja najslabši teden po maju, saj cena korelacije S&P 500 niha

Prejšnji teden je bil Bitcoin (BTC) najslabši od maja letos. Medtem ko se je vodilna digitalna valuta v torek zjutraj po UTC UTC prebila skozi odpor 12.000 USD, je preostanek tedna padla po vzoru upadanja. V sredo se je glede na promptno ceno OKEx BTC znižal za 5,91% na raven 11.400 USD, nato pa je v četrtek sledil še 5.82% dnevni padec in znašal 10.600 USD. Od takrat je že večkrat preizkusil ključno psihološko raven 10.000 USD in objavil tedenski padec za 12,09%.

Padec cene etra (ETH) je bil še bolj strm, saj se je v začetku tedna prebil na 480 dolarjev, preden je strmoglavil na 307 dolarjev. Nato se je vrnil na približno 340 USD in teden zaključil na negativnih 15,88%. Vendar pa so se rudarji Ethereuma morda izkazali za zmagovalce, saj so si ustvarili vrhunski prihodek od vseh časov v torek 17 milijonov dolarjev.

Pri drugih večjih altcoinih se je znižal med 10% in 23%, z izjemo TRON-a (TRX). TRX je čez teden poskočil za 17,32%, Justin Sun pa je promoviral TRON-ov kovanec za decentralizirani finančni mem, imenovan SUN, skupaj z drugimi replikami DeFi, kopiranimi iz ekosistema Ethereum. V četrtek je cena TRX dosegla 0,05 USD – najvišjo vrednost od junija 2018 – vendar se je hitro vrnila na trenutno raven okoli 0,03 USD.

Poleg tega, Tetherjevi podatki kaže, da je USDT dosegel novo tržno kapitalizacijo vseh časov, in sicer več kot 14 milijard USD. Število je z marca znašalo 5 milijard dolarjev.

Tedenski donos glavnih kriptovalut, 8 / 31–9 / 6. Vir: TradingView

S&Korelacija P 500 potegne Bitcoin navzdol

Prepad prejšnjega tedna na trgu kriptovalut je bil tesno povezan z bliskovitim padcem na ameriškem borznem trgu. Enomesečna korelacija med Bitcoinom in S&P 500 se je v zadnjem tednu povzpel na več kot 60%, kot na podatki skewa. Ko je S&Indeks P 500 je v začetku prejšnjega tedna dosegel vrhunec vseh časov, skupna tržna kapitalizacija kriptovalut je prav tako objavila nedavno visoko.

Bitcoin – S&P 500 Uresničena korelacija. Vir: poševno

Ta korelacija je nekoliko podobna marčevski prodaji, zato je četrtkov padec ameriških delnic negativno vplival tudi na Bitcoin. Ker pa se ameriške zaloge ta ponedeljek zaradi praznika dela ne bodo odprle, ima Bitcoin morda nekaj prostora za stabilizacijo. Glede na to bo smer tradicionalnih finančnih trgov v tem tednu verjetno močno vplivala na gibanje cen BTC.

DeFi drama in prodajni pritisk

Na upad prejšnjega tedna je lahko vplivalo tudi ustvarjanje dobička v prostoru DeFi. SushiSwap (SUSHI) je bil najbolj vroč žeton na trgu v začetku prejšnjega tedna, vendar njegovo dnevno rudarstvo novih žetonov zahteva tudi velik dotok kapitala, da se ohrani stabilna cena.

Kar zadeva enotedenske donose, sta tako SUSHI kot Ampleforth (AMPL) upadla za več kot 60%. Čeprav se je cena SUSHI-ja hitro vrnila z 1 na 3 ameriške dolarje, potem ko je anonimni ustanovitelj prodal svoj delež žetonov in predal nadzor nad projektom po številnih dramah v družabnih omrežjih. Medtem se je AMPL vrnil v smrtno spiralo, potem ko je v četrtek padel pod $ 1, cena pa je padla na skoraj 0,70 USD. Tudi drugi večji žetoni DeFi so imeli popravke cen med 20% in 40%.

Podatki o DeFi Pulse kaže, da je bila 2. septembra skupna vrednost zaklenjenega sistema DeFi približno 9,51 milijarde dolarjev, do 6. septembra pa je ta številka padla na približno 7,56 milijarde dolarjev. Zmanjšanje skupne zaklenjene vrednosti kaže tudi na povečanje prodajnega pritiska.

Upoštevati pa moramo tudi, da cena teh žetonov DeFi čez noč ni šla na nič. Trg jim je še vedno dal priložnost in ohranjal žogo.

Tedenski donos glavnih žetonov DeFi, 8 / 31–9 / 6. Vir: TradingView

Institucionalni vlagatelji se bolj zavedajo nadzora tveganj

CFTC je 5. septembra izdal najnovejše terminske terminske pogodbe CME Bitcoin podatki o položaju, od 26. avgusta do 1. septembra. Bitcoin je v tem časovnem obdobju delal dokaj dobro in od 30. avgusta do 1. septembra je prišlo do pomembnega rasti cen..

Vendar so podatki odražali možne ukrepe za obvladovanje tveganja, ki so jih sprejeli institucionalni vlagatelji. Odprte obresti so se znižale na 10.617 z najvišjih rekordnih 11.615 pred dvema tednoma, OI pa je že znižal vse vrste računov..

Dolge pozicije na računih skladov s finančnim vzvodom so se zmanjšale s 4.839 na 4.271, kratke pozicije pa so se povečale s 6.148 na novo rekordno vrednost 6.842. Zmanjšanje dolgih pozicij skupaj s povečanjem kratkih pozicij je odražalo previdnost.

Podatki o terminskih terminskih pogodbah za CME Bitcoin – Število dolgov skladov z vzvodom in kratke hlače. Vir: Quandl.com

Ta teden gledamo naprej

S&Indeks P 500 je v primerjavi z nedavno najvišjo vrednostjo padel za 6,6%, Nasdaq Composite Index pa je v samo treh trgovalnih dneh padel za približno 10%. Čeprav je verjetno, da je te padce mogoče pripisati običajnemu ustvarjanju dobička, bo tržni trend v prihodnjih dneh zelo pomemben.

Podatki o indeksu cen življenjskih potrebščin naj bi bili objavljeni ta petek in bi se morali izkazati za pronicljive, še posebej potem, ko je Federal Reserve revidirala svojo politiko glede obrestnih mer.

V kripto so vse oči uprte v nadaljnje spremljanje SUSHI-ja. Poleg tega se zaklenjeni žetoni TRX v rudarstvu SUN Genesis približujejo 7 milijardam ali več kot 200 milijonom dolarjev, zato morajo biti udeleženci na trgu pozorni na tveganje, potem ko se začnejo odklepati okoli 16. septembra..

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map