Bitcoin omrežje namiguje na vrednotenje 12.000 USD ob izboljšanem tržnem razpoloženju – tehnični torek

Na kratko

  • Sentiment na kripto trgih je na splošno optimističen, saj so cene Bitcoinov (BTC) zahtevale 9.300 USD.
  • Podatki kažejo, da so bili vlagatelji v šestih mesecih pozitivno naravnani na cene BTC, drugi kazalniki pa kažejo na vrednost 12.000 USD / BTC ob trenutnem povpraševanju po omrežju..
  • Nekateri zamudniki altcoinov so dohitevali, ko se je rally žetonov DeFi odpočil.

Pregled trga

Sentiment se je opazno izboljšal na širšem trgu kriptovalut, ko se je Bitcoin v torek na zgodnjem zasedanju v Aziji na kratko oddaljil od trenda, omejenega z dosegom, in na kratko povrnil ravni nad 9.300 USD..

Čeprav se cenovna akcija BTC v torek morda zdi skromna v primerjavi z nedavnim rallyom DeFi, podatki kažejo, da srednjeročni vlagatelji ostajajo pozitivni glede vodilne kriptovalute.

Podatki podjetja Sentix kažejo, da je strateška pristranskost Bitcoina v tem četrtletju ostala razmeroma visoka in se je pred kratkim okrepila na 0,3. V posodobitvi glasila je Patrick Hussy, generalni direktor pri Sentixu, dejal, da številka kaže, da je “po sedanji konsolidaciji mogoče pričakovati pozitivno nadaljevanje trenda cene Bitcoin. Ker se je kratkoročno razpoloženje ohladilo, kot je bilo načrtovano v zadnjih tednih, bi se lahko tako nadaljevanje trenda kmalu začelo. “

Strateška pristranskost družbe Sentix BTC je ostala na razmeroma visoki ravni. Vir: Sentix

Poleg tega je lahko temeljno povpraševanje po Bitcoin omrežju še en pozitiven dejavnik, ki srednjeročno krepi pozitivno pristranskost cen BTC.

Podatki Bloomberga kažejo, da je 30-dnevno povprečje aktivnih naslovov Bitcoin povzročilo preboj in doseglo najvišjo raven od februarja 2019. Glede na to, kako je bil Bitcoin zadnjič ocenjen na 12.000 USD, lahko trenutno ceno 9.300 USD štejemo za podcenjeno s sobo za hvaležnost.

Bitcoin aktivni naslovi 30-dnevno povprečje so dosegli najvišjo točko od februarja 2018. Vir: Bloomberg

Medtem ko so dejavniki, ki jih je treba opazovati, tudi druge verižne metrike in splošni institucionalni interes, je metrika aktivnih naslovov eden ključnih kazalnikov dejanske uporabe omrežja in pomembno vpliva na njegovo vrednotenje.

Drugje so altcoini z velikim in srednjim kapitalom dohitevali. Bitcoin SV (BSV) je opazil nekaj opaznih gibanj, saj je pridobil 20%, medtem ko je Chainlink (LINK) povečal več kot 16%. Po drugi strani pa se zdijo biki žetonov DeFi videti utrujeni, saj je Kyber Network (KNC) trgovala le za 2% več, Compound Governance Token (COMP) pa je izgubila -3%.

Julij bi lahko bil mesec dogodkov za kripto prostor s Cardano’s (ADA) Shelly nadgradnja v fokusu TRON-ovi (TRX) Izdaja 4.0 in razpolovitev Bitcoin Diamond (BCD) pričakovano do konca meseca.

Analiza cen

BTC / USDT – Biki bi lahko prevzeli od tu

BTC / USDT je ​​ustvaril majhen bikovski vzorec zajemanja, ponedeljkova cenovna akcija pa je par vrnila v junijsko trgovalno območje.

Momentum je pokazal izboljšanje skupaj z bikovskim vzorcem svečnikov, saj je MACD ustvaril bikov križanec, kljub temu da je ostal v negativnem območju. Stohastik je ustvaril tudi bikovski križanec in poskušal prebiti nedavni upad.

Čeprav razpoloženje ostaja večinoma pozitivno in se osnove zdijo naklonjene bikom, lahko par preizkusi 50-dnevno podporo drsečega povprečja blizu območja 9.350 USD. Če bo tamkajšnja podpora potrjena, bo par lahko ponovno obiskal najvišjo vrednost 23. junija blizu 9.780 dolarjev.

Po drugi strani pa ostaja enoletna odporna linija za podporo pomemben nižji nivo za opazovanje, ki leži blizu območja 8.700 USD.

Bikovski vzorec zajemanja v dnevnem grafikonu BTC / USDT. Vir: OKEx, TradingView

ETH / USDT – prodora še ni

V zadnji izdaji tehničnega torka smo poudarili pomen 78,6% Fibonaccijeve podpore za ETH / USDT. Ponedeljkovo cenovno dejanje je ustvarilo tudi drugo nogo za vzorec naraščajočega trikotnika. Vendar bi bilo prezgodaj trditi, da lahko v tem trenutku pričakujemo preboj navzgor, ker odpor na vrhu trikotnika, blizu 250 dolarjev, ostaja veljaven.

Za trenutek je bilo nekaj pozitivnih premikov, MACD pa se je vrnil v pozitivno območje z bikovskim križancem. Kazalnik MOM je prav tako spremenil trend, kar kaže na to, da se je zagon povečeval.

S pristranskostjo, ki je nagnjena navzgor, bo par morda kratkoročno najprej preizkusil psihološko pomembno raven 250 dolarjev, medtem ko bi lahko bila 227 dolarjev spodnja raven za gledanje..

Naraščajoči trikotnik na dnevnem grafikonu ETH / USDT. Vir: OKEx, TradingView

LTC / USDT – Biki imajo še prostor za tek

V zadnji analizi smo izpostavili tudi možnost kratkoročnega oživljanja cen LTC / USDT, kar je zdaj potrjeno.

Stohastični indikatorji, kazalniki RSI in MOM so dali pozitiven signal, vzpon navzgor pa dobiva vse večjo moč. Vendar obseg trgovanja ni ustrezal kazalnikom cenovne akcije in giba.

Ta razlika lahko pomeni, da bo cena morda potrebovala nadaljnjo konsolidacijo od tu, preden ponovno preizkusite zgornji upor kanala.

LTC / USDT se je vrnil, ko je dosegel dno kanala. Vir: OKEx, TradingView

BSV / USDT – predvidevanje dolgoročnega tedenskega odboja

BSVUSDT je ​​ustvaril močan tedenski odboj, potem ko je dosegel spodnjo podporo dolgoročnega kanala.

Medtem ko sta se 10-tedensko in 20-tedensko drseče povprečje vse bolj približali drug drugemu, bi se 10-tedenski MA lahko povzpel nad 20-tedenski MA s splošnim izboljšanim razpoloženjem na trgih. Če bomo v prihodnjih dneh potrdili tedenski zlati križ, bi to lahko pomenilo začetek srednje- do dolgoročnega vzpona.

Momentum je opazil tudi pomemben odboj, pri čemer je RSI skočil nazaj na 50 stopenj, potem ko je padel pod 40.

Tedenski odboj BSV / USDT. Vir: OKEx, TradingView

POVEZAVA / USDT – Po novem enoletnem maksimumu je potrebna konsolidacija

LINK / USDT je ​​v torek dosegel svež enoletni rekord in povzročil preboj v primerjavi z nedavnim kanalom. Znaki pa kažejo, da se bo par morda moral utrditi, preden se bo rally nadaljeval.

Tako RSI kot stohastični sta v prekupljeni coni, kar kaže na to, da je slaba stran cene zdaj bistveno večja od navzgor.

Par je dosegel tudi zgornji pas Bollingerja, kar pomeni, da se lahko apreciacija od tu začne upočasnjevati.

Pomembno je ugotoviti, ali lahko par kratkoročno spremeni zgornji upor kanala v oporo. Glede na vse to bi lahko bila 5,2 dolarja prva stopnja, ki si jo je treba ogledati, medtem ko bi 20-dnevno drseče povprečje blizu 4,6–4,7 dolarja lahko bilo drugo področje, na katerega bi se morali osredotočiti.

Dnevni preboj kanala na LINK / USDT. Vir: OKEx, TradingView

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map