Bitcoin ostaja neodločen, medtem ko žetoni DeFi podvojijo tržno mejo: Tedensko opazovanje trga

V zadnjem tednu se je nestanovitnost zmanjšala in Bitcoin (BTC) cena ostaja razmeroma stabilna. Vodilna digitalna valuta je v prejšnjih urah preizkusila raven podpore v višini 9.000 USD Ponedeljek, pred hitrim odbojem na 9.600 USD. Od takrat se je BTC konsolidiral v tesnem razponu in tedensko izgubil zgolj 0,2% in trenutno trguje okoli 9.350 USD po OKEx Spot cena.

Zadnje Torek je bil prvič, da so se težave z rudarjenjem Bitcoina po nedavnem prepolovitvi povečale. Zaradi povečanja 14,95% je bila težava 15,78 T – največje povečanje od januarja 2018.

Glede zmogljivosti, Cardano (ADA) je drugi teden zapored vodil skupino z velikimi kapicami in na teden pridobil 3,43%. Drugi kovanci z velikimi kapicami so bili v primerjavi s Bitcoinom predvsem slabši Ethereum (ETH) druga največja digitalna valuta, teden pa je teden zaključila z 1,27% izgubo BitcoinSV (BSV) v istem obdobju padla za 4,26%.

Tedenski donos glavnih kriptovalut od 15. 6. do 21. 6.. Vir: Tradingview

Žetoni z majhno kapico so čez teden zabeležili večji dobiček. Projekti za shranjevanje v oblaku, kot so Siacoin (SC) in Storj (STORJ) črpali v sredo, izkoristili novice o zagon glavnega omrežja Filecoin do konca julija.

Največji zmagovalci pa so bili žetoni DeFi. Celotna tržna vrednost žetonov DeFi se je danes povečala na 6,6 milijarde dolarjev, kar je podvojitev s četrtkovih 3,2 milijarde po navedbah defimarketcap. Povečanje skupne tržne vrednosti žetonov DeFi v glavnem izvira iz Spojina, ki je danes zjutraj s 67,96 dolarja poskočil na 330 dolarjev.

Volatilnost Bitcoinov se bliža območju odboja

Če se ozremo na 7-dnevno nestanovitnost Bitcoinov od leta 2018, lahko ugotovimo, da razmerje teče okoli 5,2 in doseže svoje zgodovinsko območje odboja (čeprav smo opazili nižjo volatilnost konec oktobra 2018 in marca 2019). Ker bodo mesečne in četrtletne pogodbe potekle ta petek, je hrepeneča volatilnost vsekakor strategija, ki jo je treba upoštevati zdaj.

7-dnevna volatilnost Bitcoinov. Vir: Tradingview

Večina možnosti BTC verjetno ne bo več veljala

Več kot 60% od približno 1,6 milijarde dolarjev odprtega interesa na trgu Bitcoin opcij naj bi poteklo v petek. Razmerje med klici in storitvami se je 9. junija dvignilo z najnižjih 0,4 na trenutnih 0,45 na podatke o Skew. To pomeni, da je približno dvakrat več denarja za nakupne opcije kot za prodajne opcije.

Možnosti BTC odprejo obresti do izteka (tisoč v BTC). Vir: Skew

To veliko število iztekajočih se možnosti lahko potisne ceno na "Max bolečina" point, ki je udarna cena z največjim številom odprtih prodajnih in nakupnih opcij in bo posledično imetnikom opcij povzročila največjo finančno izgubo ob izteku. Trenutno se cena Max Pain giblje okoli 9.000 USD na ceno coinoptionstrack podatkov. Vidimo lahko, kako večina stavkovna koncentracija cen je med 11.000 in 14.000 dolarji, vendar je zaradi gibanja cen ti položaji morda izgubili veliko vrednost.

Najvišja cena bolečine za opcijske pogodbe, ki poteče 26. junija. Vir: coinoptionstrack

Bitcoin tehnična analiza

Bitcoin še naprej trguje postrani, saj se giblje okoli 9.350 USD. Tehnično vzorec kaže nekaj šibkosti, saj smo po ponovnem skoku prejšnjega torka videli več nižjih najvišjih vrednosti na 9.600 USD na četrtletne terminske pogodbe OKEx (BTCUSD0925).

Razmerje Long / Short na OKEx že nekaj dni deluje na območju 0,9, kar pomeni, da udeleženci na trgu niso optimistični glede kratkoročnih možnosti apreciacije cen.

V zadnjih dneh nismo videli agresivnega nakupa ali prodaje, medtem ko je Bitcoin v soboto spet našel podporo pri 60-dnevnem drsečem povprečju, kar lahko razumemo kot kratkoročni prag. Izguba tega drsečega povprečja lahko povzroči nadaljnji pritisk navzdol.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D grafikon. Vir: V redu

Ta teden gledamo naprej

Udeleženci na trgu morajo še vedno paziti na drugi val COVID-19, predvsem na jugu in zahodu ZDA ter v kitajski prestolnici. Mednarodni denarni sklad bo napovedi rasti za leto 2020 objavil v sredo, zadnji zahtevki za brezposelnost v ZDA pa bodo objavljeni v četrtek.

Cardano bo svojo posodobitev Shelley končal 30. junija. Čeprav je ADA v zadnjem mesecu dobro delovala, bi lahko bila ta nadgradnja konec kratkoročne bikove faze.. Zilliqa (ZIL) prejšnji teden dosegel mejnik, začenši način vložka, in od takrat izgubil 10%.

CME junij 2020 (BTC M20) Bitcoin terminske pogodbe se bodo zaprle ob 16. uri. Londonski čas 26. junija istega dne se bodo terminske pogodbe OKEx Bitcoin junija zaprle ob 16. uri. Pekinški čas.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map