Bitcoin ostaja v konkurenci za 12 tisoč dolarjev, saj kupci v petek menijo, da je 11 tisoč dolarjev poceni – terminske pogodbe

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

V zadnjem tednu so Bitcoin (BTC) v ponedeljkovih jutranjih urah zrasli za 12.426 USD – po četrtletni prihodnosti OKEx (BTCUSD0925). Vendar vodilna digitalna valuta ni mogla zdržati te ravni in je v torek zvečer padla na najnižjo najnižjo vrednost v višini 11.327 USD, preden se je začela odbijati. V četrtek in petek je cena tudi nihala zaradi razvoja okoli protokola DeFi Yam Finance, nato pa se je spet vrnila na trenutno raven blizu 12.000 USD.

Kljub nestanovitnosti tega tedna splošni vzorec cen BTC odraža optimizem. V kratkoročnem in srednjeročnem obdobju pa naj bi se konsolidacija nadaljevala. Trgovci bodo verjetno spremljali zgodovinsko območje pritiska v višini 12.500 USD, medtem ko ima četrtletna prihodnja cena približno 280 USD (približno 2,4%) premije nad promptno ceno.. 

Glede na podatke o trgovanju z OKEx so razmerja trenutno v bolj uravnoteženem stanju in ne kažejo večjih usmerjevalnih signalov. Razlog za to bi lahko bil tudi, da je trg trenutno osredotočen na razvoj v prostoru DeFi.

Grafikon cen OKEx BTC Quarterly Futures 4h - 8/14OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4-urni grafikon – 8/14. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov

Razmerje BTC dolgo / kratko

Ker je cena Bitcoina med torkom zvečer in sredo zjutraj hitro padla, se je razmerje med dolgimi in kratkimi hitro povečevalo na 1,37, kar kaže na to, da so udeleženci na trgu odpirali veliko dolgih pozicij, kar je povzročilo vzorec preobrata z dvojnim dnom. Pred tem se je razmerje gibalo okoli 1,10, nato pa se je hitro vrnilo na trenutno raven 1,13, potem ko se je cena odbila od podpore v višini 11.400 USD. 

To razmerje med inverzno ceno in razmerjem dolg / kratek je mogoče videti v zadnjih dveh tednih, kar kaže, da trgovci na drobno lovijo poceni vnose, namesto da bi lovili dvige cen.

Dolgo / kratko razmerje BitcoinČas zbiranja podatkov: 8/7 04:00 UTC do 8/14 4:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Ker cena Bitcoinov ni dosegla najvišjih vrednosti prejšnji teden, je BTC osnova OKEx Quarterly Future’s ostala pod 315 dolarji prejšnjega petka. Trenutne ravni premij pa so v skladu z običajnimi pričakovanimi razponi na trgu bikov.

Bitcoin osnovni grafikonČas zbiranja podatkov: 8/7 4:00 UTC do 8/14 4:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so se med prodajo sredi tedna hitro povečale na tedensko najvišjo vrednost 1,28 milijarde dolarjev, kar pomeni, da so biki med padcem odprli velike dolge pozicije in znižali svoje pozicije, ko so se cene okrevale – OI je zdaj na 1,16 milijarde dolarjev..

Na splošno se OI v primerjavi s prejšnjim tednom ni bistveno spremenil. Trg za zdaj ostaja v bolj uravnoteženi obliki in zdi se, da kupci samozavestno vstopajo po nižjih cenah.

Grafikon odprtih obresti za BitcoinČas zbiranja podatkov: 8/7 04:00 UTC do 8/14 4:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Zanimivo je, da je razmerje maržnega posojanja sledilo padanju cen sredi tedna, kar je nasprotno gibanju razmerja med dolgimi in kratkimi razmerji. To lahko odraža tudi nagnjenost k tveganju na trgu posojil po promptni marži. Trenutna vrednost razmerja je podobna kot prejšnji petek in se giblje blizu 14. Ta vrednost je še vedno v mejah normale, če upoštevamo trenutni trg kot bikovski trg.

Grafikon razmerja posojanja bitcoin margineČas zbiranja podatkov: 8/7 4:00 UTC do 8/14 4:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Kar zadeva analizo sentimenta, ostaja odprto zanimanje na visoki ravni nad 1,1 milijarde USD. Pozorni moramo biti na smer trga ob naslednji spremembi OI skupaj s spremembo razmerja med dolgimi in kratkimi, da ugotovimo, ali še vedno obstaja veliko ljudi, ki ponujajo, da odprejo dolge.

Prav tako je mogoče spremljati, ali se denar, ki je trenutno vložen v decentralizirane finančne projekte, vrača v Bitcoin in če obstaja tak trend, bo verjetno pomagal Bitcoinu, da se prebije navzgor.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map