Bitcoin presega glavno premoženje iz prvega stoletja, vendar ima prostora še za prepolovitev: Analiza

– Bitcoin (BTC) je presegel večino glavnih razredov sredstev z 22,61-odstotno donosnostjo ob koncu leta.

– Odprto zanimanje za trg izvedenih finančnih instrumentov se ni povečalo v skladu z velikostjo tega rallya.

– Močan porast je bil posledica resničnega naključnega nakupa, zlasti na ameriškem trgu.

– Celotna ponudba stabilnega denarja se približuje 10 milijardam USD, USDT pa znaša 6,4 milijarde USD.

Po sedmih zaporednih tednih v zelenici je Bitcoin 29. aprila končno uspel prebiti 9.000 dolarjev in na dan narasel za več kot 13 odstotkov, kot kažejo podatki indeksa cen OKEx BTC.

Močan dvig cene Bitcoina se je ujemal tudi s tradicionalnimi finančnimi trgi WTI surova se je na dan zvišal za več kot 20 odstotkov in Ameriške zaloge objavil tudi dobičke.

Bitcoin je presegel večino glavnih razredov premoženja

Z včerajšnjo najvišjo vrednostjo, ki je znašala 9.464 ameriških dolarjev, se je Bitcoin povečal za skoraj 150 odstotkov glede na najnižjo raven iz 13. marca, ki je bila 13. marca. Poleg tega je vodilno digitalno sredstvo zabeležilo impresivne dobičke v višini 22,61 odstotka, kar je precej več kot v S&P 500, zlato in drugo premoženje.

Za primerjavo je S. Kljub 30-odstotnemu okrevanju od nedavnega dna&P 500 je še vedno -8,98 odstotka ob koncu leta. Le ameriške zakladnice se zaradi svetovnih finančnih kriz zaradi padanja obrestnih mer in zasledovanja panike po varnem premoženju obnesejo nekoliko bolje..

BTC proti S & P500Bitcoin v primerjavi z glavnimi razredi sredstev YTD (podatki na dan 29. aprila 2020). Vir: Tradingview, OKEx

Odprto zanimanje se še ni povečalo

Še manj kot dva tedna do težko pričakovanega prepolovitve Bitcoinov smo ponovno priča naraščajoči volatilnosti trga. 29. april je bil najaktivnejši trgovalni dan od sredine marca, obseg terminskih pogodb, s katerimi se trguje na borzah, pa je po podatkih podjetja Skew, ki so navedeni spodaj, dosegel 30 milijard dolarjev..

BTC terminske pogodbeBTC terminske pogodbe – združeni dnevni obseg. Vir: Skew

Vendar se odprti interes izvedenih finančnih instrumentov (OI) glede na velikost relija ni kaj dosti povečal. To pomeni, da so udeleženci na trgu previdni pri izvedenih finančnih instrumentih, saj je trenutni skupni OI 2,5 milijarde dolarjev še vedno daleč od najvišje vrednosti 5,4 milijarde dolarjev 14. februarja.

Odprte obresti BTCBTC terminske pogodbe – skupne odprte obresti. Vir: Skew

Spot nakup zvišuje ceno

Narast 29. aprila je pripeljal do naključnega nakupa, zlasti na ameriškem trgu. Cena Bitcoina na azijsko usmerjenih borzah, kot so OKEx, Huobi in Binance, je pokazala znatno negativno premijo v primerjavi s promptno ceno Coinbase.

Hkrati je premija OKEx BTC Quarterly Futures ostala razmeroma nizka – le okoli 20 USD nad promptno ceno, kot kažejo podatki o trgovanju z OKEx. Nasprotno pa je zadnjič, ko se je Bitcoin trgoval blizu 9.000 USD, marca 2020, premija znašala več kot 400 USD.

Primerjava cen BTCPremium med OKEx / Huobi / Binance BTC promptno ceno in Coinbase BTC ceno.

Sedim na gotovini

Nedavno povišanje cene Bitcoina je spremljalo povečano izdajanje stabilnih valut. Celotna ponudba stabilnega valuta je zdaj približno 9,68 milijarde dolarjev, glede na podatke iz bloka. Največji stabilcoin, Tether (USDT), predstavlja 82,8 odstotka. Za primerjavo, ponudba USDT je ​​11. marca znašala približno 6 milijard USD.

Povečanje izdaje stabilkoinov kaže na nov dotok kapitala, saj stabilkovanci v mnogih primerih ostajajo najhitrejša in najprimernejša metoda za nakup digitalnih sredstev. Tik pred cenovnim rallyom 29. aprila je število naslovov, ki pošiljajo ali prejemajo Tether s sedežem ERC-20, doseglo 8-mesečno višino.

Denarnice Tether ActiveŠtevilo naslovov, ki pošiljajo ali prejemajo ERC-20 Tether. Vir: Santiment

Cena Bitcoinov je kratkoročno videti bikovsko

Ko se približujemo prepolovitvi blokovske nagrade, ki naj bi se zgodila 12. maja, lahko pričakujemo, da bo bikovski zagon BTC še naprej obstajal, kljub umiku 30. aprila.

Pripoved o razpolovitvi je za trgovce množica ljudi. Kot izvršni direktor OKEx Jay Hao je povedal za The Block v začetku tega meseca je borza do začetka marca zabeležila 1,7-odstotno rast uporabniške baze.

Na tehničnem področju smo zdaj v zanimivi coni. Preboj nad odpornostjo 9.500 USD lahko hitro naraste na 10.000 USD in več, medtem ko se pri trajnem neuspehu kršenja te ravni ponovni preizkus cen lahko giblje med 8.000 in 8.500 USD..

Tehnična karta BTCIndeks OKEx BTC. Vir: TradingView

Sledite OKEx na:

Twitter:

Telegram:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map