Bitcoin rudarstvo na robu po znižanju cen, zaloge glej skrajno volatilnost: Market Watch Weekly

Pretekli teden je bil po vsem mnenju brutalen. Nestanovitnost finančnih produktov se je močno povečala zaradi globalnega širjenja koronavirusa (COVID-19) in vpliva cena nafte.

V zadnjih treh tednih je S&P 500 potopljen s 3.400 na 2.400 pred odbojem v petek, medtem ko je cena surove nafte strmoglavila od 55 do 28 dolarjev. Premoženje v varnem zavetju, na primer zlato, ne deluje tako dobro, kot so mnogi upali.

Vlagatelji se trudijo prodati vse, kar najdejo, da nadoknadijo likvidnost. Vsi udeleženci na trgu poskušajo prevrednotiti premoženje, vendar je zaradi okoliške negotovosti izjemno težko.

Ameriški delniški trg je doživel najhitrejši medvedji trg doslej, izgubo 1,4 odstotka na dan več kot 22 dni, je po poročilu Digital Asset Research, poslanem 13. marca&P 500 kaže na močno pozitivno povezavo s ceno Bitcoin (BTC) v zadnjih nekaj mesecih. 90-dnevna korelacija med obema sredstvima se je po podatkih Coinmetrics povzpela na najvišjo raven. 

90-dnevna korelacija: BTC-S&P 500. Vir: Koinmetrija & Skrivnostne raziskave

Krvavi četrtek po vsem premoženju

V četrtek, 12. marca, so vsi trije glavni ameriški indeksi grobo padli 7. odstotkov v ameriških jutranjih urah trgovanja in – že drugič v enem tednu – se je sprožilo trgovanje, ki je trajalo 15 minut. Prejšnje trgovanje z odklopniki se je ustavilo zgodilo ta ponedeljek, 9. marca.

12. marca je bilo razprodajo in likvidnostni šok mogoče opaziti pri skoraj vseh sredstvih, pri čemer Bitcoin ni izjema. Bitcoin se je v nekaj urah znižal s 7.300 na 5.600 dolarjev, kar je zjutraj preseglo raven podpore v višini 7.000 dolarjev.

Še en močan prodaj je BTC tisto noč znižal na 3.890 dolarjev, dosegel najnižjo raven po indeksu OKEx BTC od marca 2019 in v 24 urah padel skoraj 50 odstotkov.

Indeks OKEX BTC. Vir: OKEx

Ta teden so raziskave digitalnih sredstev poročilo prikazuje zgodovinska zmanjšanja cene Bitcoinov. Bitcoin še nikoli ni izkazoval zmanjšanja, večjega od 50 odstotkov. Vendar je v četrtek vodilna kriptovaluta dosegla -61,8-odstotno črpanje, najslabše v svoji zgodovini.  

Zgodovinska črpanja Bitcoinov (od najvišjega do najnižjega znižanja cen). Vir: Raziskovanje digitalnih sredstev

Medtem ko trg išče sredstva za varno zatočišče, BTC morda ni najboljši. Še vedno ostaja zelo špekulativno in likvidno sredstvo. Premoženje s temi lastnostmi se tradicionalno najprej proda, ko se glasba ustavi.

Odtok likvidnosti na trgu izvedenih finančnih instrumentov

Glede na tvit podjetja za kripto analitiko Skew, Na kripto borzah so 12. marca trgovali s skoraj 50 milijardami dolarjev Bitcoin terminskih pogodb, le dve borzi – OKEx in BitMEX – sta v takšnih poslih videli več kot 10 milijard dolarjev.

Glede na izjemen prodajni pritisk so terminske pogodbe trgovale z diskontom. In veliko izmenjav ustavil zagotavljanje likvidnosti na trgu. Četrtletne terminske pogodbe za OKEx so 12. marca zvečer doživele izjemno negativno premijo v višini 845,76 USD.

Skupne odprte obresti za OKEx so se zrušile za več kot 50 odstotkov na 3.364.310.

BTC Futures OI & Zneski trgovanja 3 / 7-3 / 15. Vir: Podatki o trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti OKEx

Učinek razdolževanja na trgu je očiten. Razmerje posojanja marže BTC na OKExu je sredi tedna s približno 5,0 padlo na sedanjih 0,1, kar je najnižja raven od njegove uvedbe.

Razmerje posojanja marže BTC 3 / 7-3 / 15. Vir: OKEx Spot Market Data

Rudarska katastrofa se zdi neizogibna

Propad cene Bitcoina je privedel do zaustavitve več vrst večjih rudarskih ploščadi. Če gledamo na cene električne energije približno 0,35 juana (0,05 USD) – nekoliko nižje od povprečnih kitajskih stroškov -, je bila starejša generacija Bitmain Antminer S9 že prisiljena ugasniti.

Stroški električne energije Antminer T17 in MicroBT M20 so presegli 90 odstotkov dnevnega prihodka, zato bi morali imeti tudi obe vrsti rudarskih ploščadi ugasniti, glede na tekoče stroške. Prav tako smo videli, da je Bitcoinov hashrate padel s 133,3 EH / S na 109,9 EH / S v desetih dneh, kažejo podatki iz Poolin.com.

Poleg tega lahko vidimo, da stroški električne energije rudarskih ploščadi nove generacije, kot sta Antminer S19 in MicroBT M30, zajemajo več kot 50 odstotkov dnevnega rudarskega prihodka.

V teh okoliščinah znaša dnevni dohodek S19 Pro in M30 približno 31 juanov (4,4 USD) oziroma 18 juanov (2,6 USD). Če upoštevate druge operativne stroške, bi bil dobiček majhen.

Teoretična donosnost rudarjenja Bitcoin Cash (BCH) ali Bitcoin SV (BSV) je skoraj enaka kot pri rudarjenju BTC. Rudarska katastrofa se zdi neizogibna, zlasti zaradi prihajajočih razpolovitev nagrade Bitcoin block maja.

Zgodovinski grafikon bitcoin hashrate. Vir: Bitinfocharts.com

Cena delnic prvega kitajskega proizvajalca rudarskih strojev Canaan Inc (CAN) je v petek padla na najnižjo raven. Kanaanska tržna kapitalizacija se znižuje 533 milijonov dolarjev od 1,3 milijarde dolarjev pred enim mesecem. Potencialna kapitulacija rudarja bo močno prizadela tudi druge večje proizvajalce, kot je Bitmain.

Cena delnic Canaan Inc (CAN). Vir: Google Finance

Poleg tega je Glassnode v svojem zadnjem zapisal tedensko poročilo da je nedavno padanje cen bistveno znižalo vrednost neto nerealiziranega dobička / izgube (NUPL) Bitcoina, precej v oranžno "Strah" območju. V preteklosti, ko se to zgodi, NUPL običajno pade povsem v rdeče "Kapitulacija" območje (čista izguba), preden se povrne na donosno raven.

Neto nerealizirani dobiček / izguba Bitcoin (NUPL). Vir: Glassnode

Ali bosta širjenje koronavirusa in propad nafte ustvarila recesijo?

Če pogledamo kitajske izkušnje, bi oblikovalci politik po vsem svetu hitro ukrepali, da bi obvladali pandemijo in pravočasno spodbudili gospodarstvo, bi lahko svetovno gospodarstvo doživelo manj intenziven razpad.

Kot predsednik Xi prispeli ta teden v Wuhanu na svojem prvem obisku centra za izbruh bolezni Peking verjame, da je najhujše konec. Hiter in odločen postopek lahko pomeni razliko med hudim gospodarskim vplivom in skromnim gospodarskim vplivom.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Sledite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map