Bitcoin se loči od delnic in se za institucionalno podporo bori za 13 tisoč dolarjev

Market Watch Weekly je pregled kripto trgov in dogajanj vsak teden.

Bitcoin (BTC) se je od prejšnjega ponedeljka zbral, prebil se je med 12.000 in 13.000 dolarji odpornosti in v nedeljo dosegel 13.315 dolarjev, kot je znašala promptna cena OKEx BTC. Vodilna digitalna valuta je v tednu dosegla več kot 13,50% dobička, saj se je celotna tržna kapitalizacija kriptovalut povečala za nekaj več kot 400 milijard USD.

Uspešnost Bitcoinov je v skladu z zgodovinskimi trendi koristila tudi večjim altcoinom. Najuspešnejši je bil Litecoin (LTC), ki je prejšnji teden pridobil 24,63%, medtem ko sta Bitcoin SV (BSV) in Bitcoin Cash (BCH) porasla za 15,40% oziroma 9,72%..

Omeniti velja, da je tudi Chainlink (LINK) nadaljeval bikovski zagon, dosegel je blizu 10 dolarjev in se hitro odskočil, tako da je teden pridobil 12,55%.

Tedenski donos večjih kriptovalut, 10 / 19–10 / 25. Vir: TradingView

Povezava med Bitcoinom, delniškim trgom in zlatom je v središču pozornosti vse od padca svetovne cene premoženja marca. Udeleženci na trgu so tudi špekulirali o trdnosti Bitcoina kot hranilca vrednosti in varnega premoženja. Zanimivo pa je, da val BTC prejšnjega tedna ni imel veliko skupnega s tradicionalnimi finančnimi trgi.

Glede na analitično platformo blockchain Santimentovi podatki, Bitcoinova 30-dnevna tekoča korelacija s S&P 500 je prvič po maju padel na 0. Ta korelacija je avgusta letos dosegla rekordnih 0,80.

Medtem se trgovci še naprej osredotočajo na to, ali lahko Bitcoin v četrtem četrtletju oblikuje bolj neodvisen trend in ali se lahko kratkoročno cena dvigne z 13.000 USD.

Bralci, ki jih zanima poglobljena tehnična analiza BTC in Etra (ETH), lahko preidejo na nedavno objavljeni članek Crypto Market Daily.

BTC proti S&P 500 Indeks 30-dnevna korelacija. Vir: Santiment

CME je izdal najnovejše (od 20. oktobra) terminske pogodbe za Bitcoin podatki o položaju 24. oktobra se je trg premaknil višje in se je v tem poročevalnem obdobju komaj kaj bistveno umaknil – in odprte obresti so se povečale s 9.353 na 10.896, kar kaže, da je bikovski zagon spodbujal trgovce.

Po poročilu so se dolge pozicije računov upravljavcev sredstev povečale s 702 na 874 in dosegle najvišjo vrednost vseh časov. Na računih upravljavcev premoženja sta bila dva zaporedna tedna tudi nič kratkih pozicij, kar kaže na močan bikovski občutek.

Medtem so finančni vzvodi imeli v zadnjih dveh mesecih najvišje dolge in kratke pozicije. To dokazuje, da finančni vzvodi s polnimi strategijami v celoti sodelujejo na trgu Bitcoin.

Podatki o terminskih terminskih pogodbah za CME Bitcoin – število sredstev s finančnim vzvodom, dolge in kratke Vir: Quandl

Največji dnevni porast prejšnji teden je bil v sredo, ko je PayPal napovedal podporo Bitcoin-u in drugim kriptovalutam. Ta razvoj dogodkov, skupaj s pozitivnimi novicami podjetij, kot je Square, kaže na vse večjo privlačnost Bitcoina za institucionalne naložbe.

Odprti interes CME-jevih Bitcoin terminskih pogodb je zdaj drugi največji za OKExom, kar še dodatno potrjuje porast institucionalnega interesa.

Zamenjajte odprte obresti za terminske pogodbe BTC (milijarde USD). Vir: Skew

Sektor DeFi je še vedno videti šibek, saj se je krivulja (CRV) med tednom znižala za 21,80%, medtem ko sta yearn.finance (YFI) in DFI.money (YFII) upadla za 3,96% oziroma 9,55%..

Tedenski donos glavnih žetonov DeFi, 10 / 19–10 / 25. Vir: TradingView.

Edini opazen izvajalec v vesolju je bil Filecoin (FIL). Prejšnji teden je FIL trgoval okoli 20 dolarjev, vendar se je hitro povečal na skoraj 40 dolarjev. To hitro gibanje cen je bilo posledica kratkega stiska. Ko so stopnje financiranja pri večnih zamenjavah izredno negativne, so trgovci prisiljeni zapustiti svoje kratke pozicije, kar sproži kratek pritisk. Glede na trajno zamenjavo OKEx-ove FIL sta trenutna stopnja financiranja in predvidena stopnja še vedno na neverjetnih -2% vsakih osem ur. Zato so stroški vzdrževanja kratkih pozicij zelo visoki.

Po navedbah DeBank, decentralizirana borza Uniswap (UNI) je od danes zjutraj ohranila skupno vrednost 3 milijarde ameriških dolarjev, pred Makerjevo (MKR) 2 milijardi ameriških dolarjev. Po drugi strani pa je TVL vseh protokolov DeFi danes upadel zaradi pridobivanja protokola kmetovanja Harvest (FARM) vdrl napadalca s hitrim posojilom, ki je zbral 24 milijonov dolarjev. To je privedlo tudi do 25-odstotnega padca krivulje TVL, medtem ko je zaviti BTC (WBTC) skočil na tretje mesto s TVL za 1,4 milijarde dolarjev..

Skupna vrednost, zaklenjena v protokolih DeFi – 10/26. Vir: DeBank

Ta teden gledamo naprej

Prihajajoče predsedniške volitve v ZDA so naslednji pomemben dogodek na obzorju za udeležence na trgu. Medtem pa so v kripto vse oči uprte v Bitcoin in v to, ali lahko vodilna digitalna valuta najde oporo nad 13.000 USD, kar lahko utira pot rallyu altcoinov.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map