Bitcoin terminske pogodbe odražajo blag optimizem, a konsolidacija je na kartah

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

Prejšnji petek se je Bitcoin hitro vzpenjal zaradi novic o ameriškem podjetju za finančne storitve Square, ki je kupilo BTC za 50 milijonov dolarjev. V naslednji konsolidacijski fazi cena ni padla pod ključni kratkoročni prag 11.450 ameriških dolarjev glede na ceno četrtletnih terminskih pogodb OKEx (BTCUSD1225) s premijo 200 USD na promptnem trgu..

Podatki o trgovanju z OKEx tega tedna kažejo na širitev tega tržnega optimizma, začenši z razmerjem med dolgimi in kratkimi, ki je zabeležil še eno nedavno najvišjo vrednost pri 0,95, medtem ko je premija ostala nad 200 USD. Stalno naraščanje razmerja maržnega posojanja na promptnem trgu tudi kaže, da so se udeleženci na trgu držali svojih kovancev in jih majhna nihanja cen niso pretresla.

Splošni trend Bitcoinov je pozitiven, saj je zanimanje velikih institucij še vedno veliko. Ta teden smo med udeleženci na trgu opazili tudi neko tveganje, vendar je bil odziv Bitcoina na umik delnic omejen.

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD1225), od 16. oktobra po 16. uri UTC 16. oktobra. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov.

Razmerje BTC dolgo / kratko

Razmerje dolgo / kratko v zadnjih sedmih dneh se giblje med 0,85 in 0,95, v prvem tednu oktobra pa se je znatno povečalo od 0,7 do 0,85. To je v veliki meri povezano tudi s ceno, ki presega 11.000 USD, in izboljšanjem razpoloženja na trgu.

Čas zbiranja podatkov: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Osnova med četrtletnimi terminskimi pogodbami in promptnimi pogodbami se je iz prejšnjega petka z 1,9% izboljšala na sedanjih 2,1%. Osnova se je v ponedeljek zvišala na 300 USD ali približno 2,5%, kar potrjuje tržni optimizem, saj je katera koli vrednost nad 2% zdrava za bikovski trg.

Čas zbiranja podatkov: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so ta teden ostale nad 900 milijonov dolarjev in so na ponedeljkovem rallyu dosegle 950 milijonov dolarjev, od takrat pa so upadle zaradi ustvarjanja dobička in likvidacij kratkih pozicij. Če pogledamo OI v zadnjih treh tednih, se je stalno povečeval z 800 na 900 milijonov dolarjev.

Čas zbiranja podatkov: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja posojanja marže BTC se je med tednom vztrajno gibala navzgor, s približno 6,0 konec prejšnjega tedna na sedanjih 9,0, razmerje pa se ni močno umikalo kot odziv na nihanja cen skozi teden. To tudi pomeni, da so trgovci, ki imajo kovance na trgu promptne marže, udobni in samozavestni na trgu.

Čas zbiranja podatkov: 10.9. 02:00 UTC do 16.10. 02:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Več ponovitev v zadnjih dneh se je ustavilo blizu 11.450 USD glede na četrtletno ceno OKEx v prihodnosti, kratkoročni in srednjeročni bikovski vzorec pa še vedno velja. Vendar pa cena BTC še vedno ni v območju od 11.200 do 12.000 dolarjev težkega območja trgovanja, saj je prodajni pritisk še vedno močan. Upor se giblje med 12.000 in 12.300 ameriškimi dolarji, BTC pa bo verjetno nadaljeval konsolidacijo na ameriških volitvah.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map