Bitcoin terminske pogodbe odražajo dobiček po 50.000 USD, ko trg postane previdno optimističen

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

Bitcoin ni padel pod 40.000 USDT, odkar je prišla novica o Teslovem nakupu Bitcoina v vrednosti 1,5 milijarde USD. V zadnjem tednu je vodja na trgu v ponedeljek zjutraj po UTC UTC popravil popravek za 4.000 USD ali 8%, preden je krenil navzgor, v sredo zvečer pa je dosegel najvišjo vrednost 52.618 USDT. Nato je vstopil v fazo konsolidacije, gibljejoč se okoli 52.000 USDT po ceni indeksa OKEx BTC. 

Prevlada Bitcoinov je začela upadati po sredi, medtem ko je izmenjava domačih žetonov navadno narasla tri dni zapored. Na trgu je prišlo do rotacijskih iger med Bitcoini in izmenjava izvornih žetonov, ki sta jih predstavljala OKB in OKT.

Podatki o terminskih pogodbah za OKEx tega tedna kažejo, da je zaradi ponedeljkovega hitrega upada dolga kapitulirala, nato pa so se cene spet dvignile. Vendar se je po doseganju novih najvišjih vrednosti v sredo na trg vrnila previdnost, kar se kaže v padajočem razmerju dolgo / kratko in četrtletni terminski premiji. 

V času pisanja četrtletne pogodbe BTCUSD0326, ki poteče konec marca, se trguje na ravni 52.000 USD s premijo 2.700 USD ali 5,2% nad indeksno ceno.. 

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD0326), 22. januarja ob 6:00 UTC UTC. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov. 

Razmerje BTC dolgo / kratko

V ponedeljek zjutraj se je razmerje med dolgimi in kratkimi hitro zmanjšalo z 1,6 na skoraj 1,2, pri čemer je veliko trgovcev na poti navzdol zaprlo dolge pozicije. Nato je bila cena sproti dvignjena na več kot 50.000 USDT.

Zanimivo je, da ko je cena trdno presegla mejo 50.000 USDT, je razmerje med dolgimi in kratkimi hitro padlo, kar kaže, da trg ni pričakoval večjega porasta. V zadnjih dveh dneh se je razmerje gibalo med 1,3 in 1,5, brez jasnega trenda.

Čas zbiranja podatkov: 2. 12. 6:00 UTC do 19. 2. 6:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premije za četrtletne terminske pogodbe so bile ta teden spremenljive. Ponedeljkov padec je premijo znižal na 3,8% z najvišjih 5,8%. In premija se je spet vrnila na 5,8%, ko so cene v sredo postavile nove rekorde. To odraža vedenje trga v smislu preganjanja vzponov in padcev.

Zlasti nove najvišje vrednosti v sredo so spremljale izjemno visoke stopnje financiranja za trajne zamenjave (0,26% za BTCUSD in 0,13% za BTCUSDT). Nato je trg vstopil v fazo konsolidacije z nižjimi stopnjami financiranja.

Trenutna četrtletna terminska premija v višini 4,8% in stopnje financiranja pod 0,1% so zdrave, Bitcoin pa bo v bližnji prihodnosti verjetno ponovno preizkusil prejšnjo najvišjo vrednost.

Čas zbiranja podatkov: 2. 12. 6:00 UTC do 19. 2. 6:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so v sredo dosegle najvišjo vrednost v višini 2,8 milijarde dolarjev, nato pa se postopoma znižale na sedanjo raven okoli 2,6 milijarde dolarjev. Visoke stopnje financiranja so prisilile nekatere, da so z dobičkom zaprle svoje pozicije, vendar se bo OI v bližnji prihodnosti lahko skupaj s ceno vrnil na raven brez primere.

Čas zbiranja podatkov: 2. 12. 6:00 UTC do 19. 2. 6:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja posojanja marže BTC se je hitro znižala, potem ko je Bitcoin presegel mejo 50.000 USDT in s 15,3 padel na 11,5. To kaže na ustvarjanje dobička na promptnem trgu z vzvodom.

Čas zbiranja podatkov: 2. 12. 6:00 UTC do 19. 2. 6:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju.. 

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovce

Robbie, investicijski analitik OKEx

Trenutna cena približno 52.000 USDT potrebuje več novega denarja za nadaljnjo rast. Udeleženci na trgu se zavedajo tudi možnih tveganj in so v zadnjih dneh s trga odnesli nekaj dobička. Ob tem bodo novice, kot je MicroStrategy, ki je izdalo še 900 milijonov dolarjev konvertibilnega dolga, z dodatno možnostjo za 150 milijonov dolarjev za nakup več Bitcoinov verjetno še naprej vodile trg. Skrajšanje Bitcoinov je še vedno tvegano.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map