Bitcoin terminske pogodbe odražajo negativnost, saj tradicionalni trgi postanejo rdeči

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

Bitcoin (BTC) je bil cenovno zapleten teden, na katerega niso vplivali le hudodelski pomnilnik DeFi, temveč tudi tradicionalni trgi, kot so zlato in delnice.

Od preteklega petka do tega torka je izjemno visoka donosnost projektov kmetovanja v decentraliziranem financiranju poslala visoko ceno etra (ETH), kar je prav tako pomagalo Bitcoinu. V sredo pa je močan padec cene zlata povzročil, da se na dnevnem grafikonu Bitcoin oblikuje medvedji vzorec. Od takrat je cena BTC še naprej padala in se končno zrušila pod 10.500 ameriških dolarjev, saj so tudi ameriške delnice v četrtek znatno popravile.

Četrtletne terminske pogodbe OKEx (BTCUSD0925) so se pocenile do 9.902 ameriških dolarjev in so v nekem trenutku trgovale pod promptno ceno, kar v celoti odraža kratkoročni pesimizem trga. V prihodnosti bo meja 10.000 USD pomembna psihološka raven za trg.

Glede na podatke o trgovanju z OKEx je razmerje med dolgimi in kratkimi še vedno nad 1,2, kar kaže na to, da nekateri dolgi še vedno držijo svoje položaje in pričakujejo, da bodo zmanjšali izgube na rasti cen. Vendar četrtletna terminska cena, ki je bila nekoč negativna, ponazarja negativnost trga.

Odprte obresti so se vrnile tja, kjer so bile konec julija, ko je cena presegla 10.000 ameriških dolarjev, kar tudi kaže, da so medvedi, ki ustvarjajo dobiček, večinoma zaprli svoje pozicije. Ker je meja 10.000 USD zelo blizu trenutne cene, bomo verjetno videli konsolidacijo.

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD0925). od 6. ure po UTC UTC, 4. septembra. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju z OKExom, če želite raziskati več kazalnikov

Razmerje BTC dolgo / kratko

Kar zadeva razmerje med dolgimi in kratkimi razmerji, je med petkom in ponedeljkom ostalo na nizki ravni med 1,05 in 1,20. To kaže, da število trgovcev, ki so lovili cenovno rally, ni bilo veliko.

Vendar pa smo v sredo, ko je četrtletna cena terminskih pogodb padla z 12.000 na 11.300 ameriških dolarjev, jasno opazili konico razmerja med dolgimi in kratkimi, ki je skočila z 1,20 na 1,45. To tudi kaže, da so številni trgovci na poti navzdol zavzeli dolge položaje. Toda ta dolga imetja so bila popolnoma zdrobljena v četrtek, ko je cena še padla na približno 10.200 dolarjev.

Razmerje se je zdaj znižalo z najvišjih 1,45 na približno 1,25, kar kaže, da je bil padec cen zelo nenaden in da je število prodajalcev na kratko še vedno nizko, medtem ko mnogi biki nosijo kovčke in pričakujejo odboj.

Čas zbiranja podatkov: 28. 8. 04:00 UTC do 9. 4. 04:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

V prejšnjem tednu v članku Futures Friday smo navedli, da "Osnova BTC kaže, da trg ni tako optimističen kot v začetku tega meseca."

V zadnjih sedmih dneh se je premija na četrtletnih terminskih pogodbah OKEx povečala na 160 USD s 110 USD pred sredinskim umikom. Premija je bila v dveh zaporednih dneh strmega upada izbrisana in je v enem trenutku vstopila na negativno ozemlje. To je prvič po sredini maja, ko so četrtletne terminske pogodbe zabeležile negativno premijo, kar kaže na izredno pesimistično tržno razpoloženje. Trenutna četrtletna terminska cena je postala skoraj enaka promptni ceni.

Čas zbiranja podatkov: 28. 8. 04:00 UTC do 9. 4. 04:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so se gibale skoraj enako kot cene in so teden pred padcem v sredo dosegle 1,12 milijarde dolarjev. In OI se je po dveh dneh neprekinjenih prodaj in likvidacij zdaj znižal na 886 milijonov dolarjev.

Hiter upad OI tudi kaže, da so medvedi med padcem zaprli svoje položaje. Vendar v kombinaciji z razmerjem dolg / kratek kaže, da je še vedno veliko bikov, ki izgubljajo, vendar niso zaprli dolgih pozicij.

Čas zbiranja podatkov: 28. 8. 04:00 UTC do 9. 4. 04:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Koeficient posojanja marže se je v večjem delu tedna malo spreminjal in se gibal med 13 in 15. Vendar je med četrtkovim prodajem končno hitro zdrsnil na približno 11, kar kaže, da so številni dolgotrajni trgovci, ki so si izposodili USDT, zaprli svoje pozicije v izgubi.

Ker pa je razmerje še vedno očitno nad 1,0, se trg promptnega trgovanja z maržami razmeroma počasi odziva in še vedno ni izven prejšnje vztrajnosti na trgu bikovih trgov.

Čas zbiranja podatkov: 28. 8. 04:00 UTC do 9. 4. 04:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Na to nedavno prodajo so največ vplivali tradicionalni trgi, zlasti ustvarjanje dobička po preobratu različnih oblik premoženja v obliki črke V. Pozorni moramo biti predvsem na zadnji trgovalni dan v tednu za ameriški delniški trg in indeks ameriškega dolarja.

Ob pogledu na trg kriptovalut je bilo v prvi polovici tedna veliko navdušenja nad apreciacijo cen, zlasti pri hribu DeFi. Zaenkrat pa bi bila meja 10.000 dolarjev srednjeročno pomembna psihološka raven in preboj pod to raven bo verjetno preizkusil podporo 9.300 dolarjev.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map