Bitcoin terminske pogodbe odražajo optimizem pred volilnimi rezultati kljub blagemu ustvarjanju dobička

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

Burne volitve v ZDA so bile nedvomno največji dogodek, ki je vplival na trge v tem tednu. Večina držav, ki jih je vrglo, se je proti Trumpu odpravilo na začetku volilne noči, toda po začetku štetja glasovnic za pošiljanje je Biden prevzel vodstvo v številnih zveznih državah. Trgi so se hitro odzvali na ta preobrat, saj je Bitcoin spustil dno skupaj z borzo, potem ko so se volilne ankete v sredo zjutraj v Wisconsinu obrnile.

Ker izid volitev vse bolj daje prednost zmagi Bidena, tako delnice kot kriptovalute nadaljujejo svoj bikovski tek. Bitcoin je v četrtek dosegel 10-odstotni val in danes zjutraj dosegel triletno najvišjo vrednost v višini 15.968 USD, glede na ceno indeksa OKEx BTC. Trenutno OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) trguje po premiji 300 USD ali 2% nad indeksno ceno.

V petkovem članku Futures Friday v prejšnjem tednu smo ugotovili, kako podatki o trgovanju z OKEx odražajo zaupanje trga v srednjeročne in dolgoročne cene. Hitro povečanje razmerja med dolgimi in kratkimi v tem tednu kaže, da so mali vlagatelji lovili rasti cen. Medtem so se obsegi trgovanja od srede okrepili in jih spremljalo povečanje BTC osnove.

Te tehnične značilnosti kažejo, da je razpoloženje na trgu naklonjeno kratkoročnemu povečanju cen. Vendar pa bo ustvarjanje dobička na promptnem finančnem vzvodu verjetno povzročilo pritisk na ceno.

Na štiriurnem grafikonu drseča povprečja 30 in 60 kažeta jasno bikovsko usklajenost – in na splošno se to mnenje krepi in se bo verjetno nadaljevalo tudi v bližnji prihodnosti.

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD1225), 6. novembra od 7:00 UTC UTC. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov.

Razmerje BTC dolgo / kratko

Razmerje med dolgimi in kratkimi je bilo pred četrtkom večinoma ravno in se gibalo v območju od 0,7 do 0,8. Močan dvig je prišel po tem, ko so se cene četrtletnih terminskih pogodb v četrtek zjutraj zrušile nad 15.000 dolarjev, razmerje pa je poskočilo z 0,8 na 0,95. To je tudi najvišja točka, ki jo je ta kazalnik dosegel od sredine oktobra. Ta porast razmerja med dolgimi in kratkimi kaže, da so mali vlagatelji lovili cenovno rally.

Poleg tega, ker stopnje financiranja za večno zamenjavo BTC še vedno niso pregrete, lahko pričakujemo, da se bo kratkoročno ohranilo trenutno bikovsko razpoloženje.

Čas zbiranja podatkov: od 10.30 do 4.00 UTC do 11. aprila do 4.00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Osnova med četrtletnimi terminskimi pogodbami in promptnimi pogodbami je zdaj do 300 USD ali približno 2% – do 180 USD v sredo zjutraj. Vendar ta premija ni tako visoka v primerjavi s 350 USD ali 2,7% zadnje nedelje v oktobru, ko je cena prebila 13.000 USD.

Razmeroma je trenutna premija na zdravi ravni in kaže tržno zaupanje. Toda v naslednjem tednu morajo udeleženci na trgu paziti na potencialno pregreto podlago, kar kaže na prihajajoči popravek.

Čas zbiranja podatkov: od 10.30 do 4.00 UTC do 11. 6. do 04.00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so do srede še naprej nihale okoli milijarde dolarjev. Toda v četrtek smo videli, da je ta teden dosegel najvišjo vrednost 1,15 milijarde dolarjev, kar pomeni, da je razpoloženje na trgu v skladu z gibanjem cen. Tudi obseg trgovanja se je po sredo povečal, kar kaže, da so udeleženci na trgu lovili cenovno akcijo.

Čas zbiranja podatkov: od 10.30 do 4.00 UTC do 11. 6. do 04.00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Zanimivo je, da se je stopnja posojanja marže BTC spet premaknila v nasprotni smeri razmerja dolga / kratka – včeraj se je z dvigom cene znižala z 11,5 na 7,8. To pomeni, da so trgovci na trgu promptnega vzvoda začeli zapirati pozicije in dobivati ​​dobiček.

Opazovati moramo nadaljnje gibanje tega razmerja, da ugotovimo, ali trgovci začnejo še en krog vzvoda, kar bi bil pozitiven znak za trg.

Čas zbiranja podatkov: od 10.30 do 4.00 UTC do 11. aprila do 4.00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Četrtkov val je močno povečal bikovsko razpoloženje na trgu in je potencialno utrl pot Bitcoinu, da vsaj preizkusi svoj najvišji čas.

Tehnično je bila nekdanja potencialna medvedja divergenca na štiriurni ravni odpravljena po četrtkovi črpalki. Raven podpore znotraj dneva znaša 15.650 USD, kot znaša četrtletna terminska cena, ali 15.350 USD na promptnem trgu.

Vendar pa bo razvoj dogodkov na ameriških volitvah verjetno še naprej vplival na kratkoročno cenovno delovanje in nestanovitnost.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map