Bitcoin terminske pogodbe odražajo upadajoči optimizem, ko biki priznajo poraz

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

Bitcoin je v zadnjih dneh doživljal nenehno upadanje in se je danes okoli 1:00 zjutraj po UTC znižal na 28.792 USD, kar je večino njegovih dobičkov razveljavilo od novega leta. Glede na ceno indeksa OKEx BTC je vodilna digitalna valuta izgubila približno 45% vrednosti, odkar je 7. januarja dosegla nov rekord v višini 41.998 USD.. 

V petkovem terminskem terminskem terminu v prejšnjem tednu smo med udeleženci na trgu opazili previdnost, podatki o terminskih pogodbah OKEx za ta teden pa kažejo, da so biki začeli zapirati svoje dolge pozicije v torek, potem ko Bitcoin ni uspel potisniti nad 38.000 ameriških dolarjev. Razprodaja velikega trga je povzročila nadaljnje upadanje do petka zjutraj.

Podobno se je premija za četrtletne terminske pogodbe BTC z torkove najvišje ravni 6% znižala na sedanjih 3%, kar kaže, da bikovsko razpoloženje na trgu slabi. Odprto zanimanje družbe BTC za OKEx je prav tako teklo pod dvema milijardama dolarjev, kar je novo v dveh tednih, kar potrjuje, da se pregreto tržno razpoloženje začenja ohladiti.

V času pisanja tega besedila četrtletna pogodba BTCUSD0326, ki poteče konec marca, trguje na ravni 31.000 USD s premijo 1000 USD ali 3,2% nad indeksno ceno.. 

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD0326), 22. januarja ob 6:00 UTC UTC. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov. 

Razmerje BTC dolgo / kratko

Bitcoin se je vrnil na 34.000 USD in se med nedeljo in torkom povečal na 38.000 USD, tako da se je razmerje med dolgimi in kratkimi povečalo z 1,40 na 1,80. Medtem ko je cena nato natisnila nižjo najvišjo vrednost in se začela hitro zniževati, razmerje med dolgimi in kratkimi ni sledilo, kar kaže, da bodo nekateri trgovci na drobno verjetno ujeti.

Po torku pa se je razmerje med dolgimi in kratkimi znižalo skupaj s ceno in tržno razpoloženje je bike prisililo, da zaprejo dolge pozicije ali se zavarujejo.

Povprečna marža, ki jo uporabljajo biki, je še vedno visoka, kazalnik povprečne marže BTC Top Trader, ki je bil uporabljen, pa je bil med včerajšnjim popravkom cene dvignjen na najvišjo vrednost 40%.

Čas zbiranja podatkov: 1/15 6:00 UTC do 1/22 6:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premije za četrtletne terminske pogodbe so bile ta teden spremenljive. Med zgodnjim odbojem se je premija zvišala s 5,3% na 6,3%, najnovejši popravek pa jo je znižal na 3%. Trenutna premija v višini okoli 3,2% odraža omenjeno oslabitev bikovih razpoloženj v primerjavi s prejšnjim tednom.

Poleg tega so stopnje financiranja ponovno postale učinkovit vodilni kazalnik preobratov na trgu. V torek so se stopnje financiranja zvišale na približno 0,2%, vendar cena ni mogla ostati nad 38.000 USD. Zaradi tega so se dolge pozicije zaprle, cena pa se je v odgovor znižala.

Čas zbiranja podatkov: 1/15 6:00 UTC do 1/22 6:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Skupaj s četrtletnimi premijami odprte obresti po torku močno padajo. OI se je v treh dneh z 2,41 milijarde dolarjev umaknil na 1,93 milijarde dolarjev, kar je še bolj potrdilo dejstvo, da so biki zaradi nezaupanja stalno zapirali svoje položaje..

Trenutni OI z manj kot dvema milijardama dolarjev je spet tam, kjer je bil pred dvema tednoma. Zdi se, da se je ta krog končal s porazom bikov in bomo verjetno videli konsolidacijo cen, ko bo OI začel okrevati.

Čas zbiranja podatkov: 1/15 6:00 UTC do 1/22 6:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja posojanja marže BTC se je čez teden gibala med 21 in 28. Vendar se je razmerje po padcu cene vrnilo na srednji teden, kar kaže tudi na to, da so promptni trgovci zmanjšali svoj vzvod. Tržno zaupanje je očitno zadelo zadnji povratek.

Čas zbiranja podatkov: 1/15 6:00 UTC do 1/22 6:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju.. 

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovce

Robbie, investicijski analitik OKEx

Tržne razmere so se po torku močno poslabšale. Opazili smo, da se dolge pozicije zapirajo zaradi nezaupanja v kratkoročne možnosti.

Prekomerni dobički v zadnjih nekaj mesecih so spodbudili tudi ustvarjanje dobička in zdaj, ko je cena padla pod 35.000 dolarjev, se bodo bitkojski biki morali močno boriti za močno okrevanje.

Dahuzi, Kripto trgovec na TradingView

Bitcoin morda še vedno tvega tiskanje vzorca z dvojnim dnom. 28.000 do 29.000 dolarjev po indeksni ceni ali 29.000 do 30.000 dolarjev na četrtletnem grafikonu v prihodnosti bi lahko ustvarili dno v tem krogu popravljanja. Srednjeročne možnosti še vedno ostajajo bikove.

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD0326), 4h. Vir: TradingView

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map