Bitcoin trka na 12 tisoč dolarjev, vendar trgovci kažejo, da narašča pomanjkanje zaupanja – terminski termini v petek

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

V zadnjem tednu se je Bitcoin (BTC) na trgu izvedenih finančnih instrumentov znižal za več kot 1500 dolarjev in likvidacij za več kot 1,3 milijarde dolarjev. Vendar se je vodilna digitalna valuta po tako velikem padcu opomogla in cena je ponovno dosegla svojo kratkoročno kritično raven 11.500 USD.

V višjem časovnem okviru se je Bitcoin prejšnji teden zaprl nad pomembno vrednostjo 10.500 dolarjev, kjer je v sredini prestopil iz odpora v podporo. Vendar je dvig cen v zadnjih dneh spremljal krčenje obsega trgovanja. Paziti moramo, ali lahko trenutno bikovsko razpoloženje končno pomaga, da se cena Bitcoinov prebije nad zgodovinsko območje pritiska v višini 12.500 USD, kot je določeno v četrtletni prihodnosti OKEx (BTCUSD0925). Trenutno ima četrtletna prihodnja cena približno 300 USD (približno 2,5%) premije nad promptno ceno.

Če pogledamo podatke o trgovanju z OKEx, se po korekcijski nedeljski potezi več kazalnikov zdaj obnavlja. Odprte obresti in četrtletne prihodnje premije tečejo v srednjem razponu. Hitro upadanje razmerja dolgo / kratko med naraščanjem cen kaže na nezaupanje v nadaljnje hitro gibanje cen navzgor.

Z makro perspektive je stalna rekordno visoka cena zlata pomagala, da Bitcoin, sredstvo, ki je bilo v zadnjem času močno povezano z zlatom, ostane močno.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1W grafikon - 8/7. Vir: OKEx, TradingViewOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1W grafikon – 8/7. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov.

Razmerje BTC dolgo / kratko

Pred zadnjo nedeljsko prodajo se je razmerje BTC dolg / kratek zvišalo na 1,4, vendar ni doseglo izjemno visokih vrednosti. Vendar pa smo pri prodaji opazili, da se je razmerje med dolgim ​​in kratkim hitro dvignilo na 1,51, kar prav tako kaže, da je veliko trgovcev začelo kupovati na dip. To tudi omogoča, da je cena dobro sprejeta.

Zanimivo je, da se je razmerje v naslednjih dneh z dvigom cene Bitcoina znižalo. Trenutno se je cena vrnila blizu 12.000 ameriških dolarjev, vendar je razmerje med dolgimi in kratkimi padlo na 1,01, kar pomeni, da trgovci na drobno niso optimistični glede kratkoročnega zloma na območju 12.500 dolarjev zgodovinskega upora. 

Čas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTCČas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Bikovsko razpoloženje na trgu se je po zadnji nedelji upočasnilo. Osnova BTC za OKEx Quarterly Future, ki je bila prejšnjo nedeljo nad 400 USD (približno 3,5%), je zdaj 315 USD (2,66%). Na dobri strani je trenutna premija v običajnem obsegu in ima še dovolj prostora za arbitre.

Čas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTCČas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Močno bikovsko razpoloženje prejšnjega tedna je trgovce spodbudilo k uporabi visokega vzvoda. Zaradi tega je tudi nedeljski potop sprožil veliko likvidacijo. Na OKExu se je OI v nedeljo zbral na 1,31 milijarde USD – najvišja raven, kar smo jih kdaj videli.

Odprte obresti so nato v torek z vrha padle na le 1,11 milijarde dolarjev in se povrnile na sedanjih 1,22 milijarde dolarjev. V bližnji prihodnosti lahko opazimo nadaljnje okrevanje OI, ki bi omogočilo novo pomembno cenovno gibanje.

Čas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTCČas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Na stopnjo posojanja marže nedeljske razmere na trgu niso preveč vplivale in so do srede ostale približno 15. Nato je padla pod 10 pred rallyjem v sredo, kar kaže tudi na to, da so nekateri cenovno dolgi trgovci na promptnem trgu ta rally cene zamudili. Razmerje je zdaj spet naraslo na več kot 14, prav tako še vedno v razumnem obsegu.

Čas zbiranja podatkov: 31.7. 04:00 UTC do 08.07. 04:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Trenutni vmesni trend Bitcoinov je nedotaknjen, vendar obseg trgovanja lahko kaže na določeno tveganje. Če se obseg trgovanja ne more povečati, ko se dvigne na raven 12.000 USD, bo težko preseči zgodovinsko območje pritiska, kar ima za posledico potencialni vzorec dvojnega vrha.

Za analizo razpoloženja bi morali udeleženci na trgu natančno spremljati spremembe odprtih obresti, stopenj financiranja in razmerja med dolgimi in kratkimi. Ti kazalniki so zdaj v konsolidacijski fazi po padcu v nedeljo, vendar bodo najverjetneje dali opozorilo, preden se bo trg soočil z novo veliko spremembo, kot je nova najvišja vrednost OI, stalne stopnje financiranja nad 0,1% vsakih osem ur ali dolgo / kratko razmerje nad 1,6.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map