Bitcoin vidi počasen teden in šibke cene zaradi previdnosti pri prodaji na drobno, saj trgovci na drobno ostajajo previdni in kiti pogrešani – prihodnost v petek

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

Cena Bitcoin-a (BTC) se zadnja petka drži v šibkem konsolidacijskem vzorcu. Medtem ko so bila nihanja, na primer padec na 8.800 USD v soboto, ki mu je sledil hiter odboj, je vmesni prag 9.400 USD ostal nedotaknjen. Ta šibka cenovna akcija je privedla do ponovnega povratnega preizkušanja podpore v višini 9.000 ameriških dolarjev, nato pa je cena na trenutni ravni 9.150 ameriških dolarjev, glede na trg OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

Če pogledamo podatke o trgovanju z OKEx, lahko ugotovimo, da se razmerje BTC dolgo / kratko ni povišalo skozi teden. Vendar je razmerje maržnega posojanja namignilo na trgovce na drobno, ki so lovili oživitev cen v sredo, tik pred padcem cen v četrtek.

Trenutno odprti interes ostaja na normalni ravni z osnovo za BTC v višini 60 USD, kar kaže, da je trg še vedno v fazi konsolidacije. Zdi se, da za zdaj v akciji manjkajo kiti.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 4-urni grafikon. Vir: OKEx

Odčitavanje podatkov o trgovanju OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov.

Dolgo / kratko razmerje BTC

Razmerje med dolgimi in kratkimi se v zadnjih sedmih dneh ni dosti gibalo in se je gibalo okoli 1,0. Na pretežno bikovskem trgu ta trend kaže na kratkoročen medvedji občutek trgovcev na drobno.

V četrtkovem umiku pa je to razmerje znašalo kar 0,85. Kot smo že omenili, lahko dolgo / kratko razmerje blizu 0,8 kaže, da so mali vlagatelji preveč medvedi in da se bo trg verjetno vrnil nazaj.

Razmerje trenutno znaša 0,9, kar predstavlja trenutno medvedje obete.

Čas zbiranja podatkov: 26. 6. od 6.00 do 7. 3. do 6.00 (UTC)

Razmerje Long / Short Ratio primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

Osnova BTC

Zaradi nizke volatilnosti skozi ves teden sprememba osnove BTC ni bila pomembna, vendar je ostala pozitivna. V sobotnem umiku je premija OKEx BTC Quarterly Future padla pod 20 USD, vendar se je hitro odbila na 60 USD in je ostala v tem območju.

Na splošno razpoloženje na trgu ni bilo preveč optimistično, vendar premija v višini 60 USD kaže, da udeleženci še vedno pričakujejo, da se bo cena povišala do konca tretjega četrtletja..

Čas zbiranja podatkov: 26. 6. od 6.00 do 7. 3. do 6.00 (UTC)

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Prej smo v petek opazili močan padec odprtih obresti. Od takrat je OI tekel postrani, v četrtek ga je dvignil na 567 milijonov pogodb na teden (1 pogodba = 100 USD), vendar je splošna številka nevtralna brez kakršnih koli znakov kitove dejavnosti ali velikih nagrad..

Čas zbiranja podatkov: 26. 6. od 6.00 do 7. 3. do 6.00 (UTC)

Odprti interes je skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bo odprtih obresti 2000. Če se obseg trgovanja hitro poveča in se odprte obresti v kratkem času zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja maržnega posojanja še vedno zaostaja in je v četrtek, tik preden je cena padla, zabeležila 2,78 – najvišjo vrednost tedna. Od takrat se je razmerje vrnilo na 2,17, normalno območje.

Čas zbiranja podatkov: 26. 6. od 6.00 do 7. 3. do 6.00 (UTC)

Razmerje posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje maržnega posojanja visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Bil je še en počasen teden, ko se je Bitcoin konsolidiral med 8.800 in 9.400 ameriškimi dolarji. Dokler prag 9.400 ameriških dolarjev ne bo prebit, bo gibanje cen verjetno ostalo zatirano.

Ker se OI zelo počasi okreva, bomo lahko še naprej videli gibanje cen v tesnem razponu. Vendar trenutno trenutno nizko razmerje dolgo / kratko kaže, da trgovci na drobno kratkoročno niso optimistični, kar bi lahko bil znak, da lahko cena še naprej preizkuša podporo v višini 8.800 USD.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map