Bitcoin vidi velik padec v rudarskih težavah, vendar so rudarji še vedno živi: Tedensko opazujte trg

Dvig cen Bitcoinov (BTC) se je ta teden po hitrem okrevanju prejšnji teden upočasnil. Na tradicionalnih trgih S&P rose 10,21 odstotka ta teden, največji tedenski dobiček od marca 2009 kot Kongres Združenih držav glasoval sprejeti račun za spodbude v višini 2 bilijona dolarjev – največji v zgodovini ZDA. Ta poteza naj bi ublažila trpljenje gospodarstva zaradi učinkov globalnega širjenja koronavirusa (COVID-19).

Ta teden so rasle tudi terminske pogodbe za zlato 9,5 odstotka, njihovi največji tedenski dobiček od septembra 2008. Bitcoin se je v istem obdobju trgovanja zvišal za skoraj 7 odstotkov, vendar se je po zaprtju ameriške borze strmoglavil.

Bitcoin in ameriške zaloge se še naprej razlikujejo. 90-dnevni Pearson Korelacijski koeficient med BTC in S&P 500 je z vrha 0,598 17. marca padel na 0,516 27. marca, v skladu s Koinmetrija.

OKEx BTC / USDT proti S&P 500 terminskih pogodb na uro. Vir: Tradingview

Dramatičen padec težav pri rudarjenju

Zaradi padca cene Bitcoina od konca februarja je kriptovalutna mreža močno spremenila težave pri rudarjenju 26. marca. Težave z rudarstvom so padle 15,95 odstotka do 13,91T, v skladu z Oklink.com

To je petič v zgodovini Bitcoina, da je omrežje zmanjšalo svoje težave za več kot 10 odstotkov, in je največje kdaj koli upadanje absolutna moč razprševanja po Glassnode.

Po podatkih iz rudarskega bazena NovaBlock, Bitcoinov največji padec težav v odstotkih se je zgodilo 31. oktobra 2011, ko je z 1,47 milijona padlo na 1,20 milijona, kar je 18 odstotkov manj. Padec težav kaže, da se za na novo kovani bitcoin poteguje manj rudarjev, saj je postalo to manj donosno.

Po Oklinkovem BTC razpolovitvi stran z odštevanjem, razpolovitev Bitcoinov naj bi se zgodilo okoli 12. maja. Nagrada Bitcoin-ovih blokov se bo zmanjšala z 12,5 kovancev na blok na 6,25 po razpolovitvi. Uporabniki si lahko odštevanje ogledajo v živo na strani.

Bitcoin težava v primerjavi s ceno. Vir: Glassnode

Rudarji bitcoinov se ne predajo

Po navedbah Podatki o tokenanalyst ki ga je na Twitterju navedel soustanovitelj in izvršni direktor Jai Prasad, se stanje rudarjev kljub padcu cen zaradi COVID-19 ne zmanjšuje. Vrhunski rudarji in bazeni poslujejo kot običajno. Toda povprečna prodajna cena rudarskih ploščadi se je v primerjavi s ceno pred kitajskim pomladnim festivalom sredi februarja znižala za 30-50 odstotkov. rudarski intervju avtor Odaily.

Izvršni direktor Bitmaina Wu Jihan rekel v Intervju ta teden, da je relativno optimističen glede cene Bitcoinov v letu 2020. Zaradi okrevanja gospodarske aktivnosti in politik kvantitativnega popuščanja vlad meni, da bi se morala cena finančnega premoženja okrevati.

Poleg tega je šla nova vrsta Bitmain rudarske ploščadi – Antminer S19 na razprodaji prejšnji teden, razprodamo v 24 urah. Računalniška moč S19 je dosegla 110T, ki je trenutno najnaprednejša rudarska ploščad, kar je precej pred konkurenti.

 Agregirano stanje rudarjev. Vir: Tokenanalyst

Bikova linija trenda ni veljavna

Cena Bitcoina se je v petek znižala pod 6.400 ameriških dolarjev, kar je ključnega pomena za kratkoročni in srednjeročni časovni okvir, je trdila skupina za analizo trga OKEx 27. marca. Vodilna kriptovaluta v času tiska trguje okoli 6.200 dolarjev.

Cena OKEX BTC / USDT. Vir: OKEx

Dolgo / kratko razmerje BTC – ki prikazuje razmerje med uporabniki z neto dolgimi in kratkimi pozicijami v določenem časovnem obdobju – se trenutno vrne na 0,96 po padcu na 0,67 v soboto, 28. marca. Število uporabnikov s kratkimi pozicijami je še vedno nekoliko višja kot dolga.

Dolgo / kratko razmerje BTC 3 / 22-3 / 30. Vir: Podatki o trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti OKEx

Nova četrtinska pogodba o Bitcoin terminskih pogodbah (BTCUSD0626) je bila objavljena v petek popoldan po hongkonškem času. Spodnji graf prikazuje negativno premijo v višini 44 USD med četrtletnimi prihodnjimi cenami in promptnimi cenami v času tiska, kar kaže, da večina udeležencev na trgu pričakuje, da se bo promptna cena v prihodnje gibala navzdol.

Četrtletna osnova za prihodnost BTC 3 / 22-3 / 30. Vir: Podatki o trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti OKEx

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Sledite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map