Bitcoinovi prihodnji podatki odražajo previden optimizem za kratkoročni cenovni rally

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

Prejšnji teden se je Bitcoin (BTC) konec tedna povzpel na najvišjo vrednost 11.460 ameriških dolarjev, vendar vodilna digitalna valuta ni uspela ohraniti bikovskega zagona, saj so se tradicionalni finančni trgi v ponedeljek odprli občutno nižje. Počasna uspešnost Bitcoinov se je nadaljevala sredi tedna in v sredo dosegla najnižjo najnižjo vrednost v višini 10.251 ameriških dolarjev v skladu s ceno četrtletnih terminskih pogodb OKEx (BTCUSD1225). Vendar pa je cena držala pomembno raven podpore 10.000 USD in se je v četrtek vrnila na 10.800 USD.

Udeleženci na trgu bi morali vedeti, da nekdanji OKEx Quarterly Future (zdaj tedenska terminska pogodba) BTCUSD0925 poteče v petek zjutraj po UTC. Na trgu BTC opcij bodo potekale tudi velike četrtletne pošiljke, trenutno največ 10 750 USD, Podatki CoinOptionsTrack,

Medtem je razmerje med dolgimi in kratkimi doseglo še en najnižji rekord pred ponedeljkovo razprodajo, toda četrtkov rally je doživel vzpon. Glede na to, kako hitro se spreminjajo razpoloženja na trgu, moramo paziti na spremembe odprtega interesa po petkovih terminskih poravnavah, da ugotovimo, ali kateri od velikih kitov odpira pozicije v naslednjem četrtletju..

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD1225). od 8. septembra po srednjeevropskem času 25. septembra. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov

Razmerje BTC dolgo / kratko

Razmerje med dolgimi in kratkimi se je večino prejšnjega tedna gibalo pod 0,8. Pred padcem cen je v ponedeljek padel na najnižjo raven 0,65, kar kaže na to, da so številni mali vlagatelji izkoristili ponedeljkovo razprodajo..

Vendar pa je Bitcoinov hitri rally v četrtek popoldne poslal razmerje med dolgimi in kratkimi kar 0,82, preden se je nekoliko popravil, da bi se ustalil okoli trenutnih 0,75.

Zdi se, da kmetje donosov, ki svoje pozicije BTC varujejo z izvedenimi finančnimi instrumenti, potem ko so svoja sredstva prenesli v Ethereum, niso bili navdušeni nad rasti cen.

Čas zbiranja podatkov: 18.9. 6:00 UTC do 25.9. 06:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Četrtletna terminska premija je prejšnji teden pokazala veliko nestanovitnost. Nihala je z 270 dolarjev, ali 2,45%, na 120 dolarjev ali 1,17% in je trenutno okoli 180 dolarjev, kar je zdravo. Ta nihanja kažejo vsaj na previden optimizem.

Čas zbiranja podatkov: 18.9. 6:00 UTC do 25.9. 06:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so se v zadnjem tednu še naprej zmanjševale, in sicer z 900 milijonov na 800 milijonov dolarjev, preden so se v četrtek zvišale na 825 milijonov. Trgovci morajo paziti na obnovo OI po poravnavi tega petka.

Čas zbiranja podatkov: 18.9. 6:00 UTC do 25.9. 06:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja posojanja marže BTC se je nekoliko okrevala in se prejšnji petek zvišala na sedanjih 7,3 s 5,5, vendar je zvišanje skromno. Opazili smo, da je nenaden dvig razmerja sredi tedna sovpadal z dnom cene, kar prav tako kaže, da je promptni trg z vzvodom bil prepričan v odboj cene.

Čas zbiranja podatkov: 18.9. 6:00 UTC do 25.9. 06:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovce

Michaël van de Poppe, Kripto trgovec

Obeti za prihodnje obdobje so nadaljnja gibanja, vezana na doseg. Če se bodo trgi lahko vrnili nad 11.000 ameriških dolarjev, bodo trgi lahko zagotovili novo višjo višino in se še naprej povečevali. Če se to ne bo zgodilo, bodo na obzorju nadaljnja bočna gibanja in gibanja, vezana na domet, ki bodo kot korektivno najnižjo vrednost imeli 9.600–10.000 USD. Če se izgubi 9.600 ameriških dolarjev, bi se lahko v bistvu zgodili nadaljnji premiki navzdol na 7.500 do 8.000 dolarjev (ob kakršni koli težki kratkoročni gospodarski negotovosti), vendar po nedavnem skoku v četrtek verjetno ne bodo pričakovani.

Robbie, investicijski analitik OKEx

Četrtletna cena terminskih pogodb se je vrnila nad 10 750 USD, kar je kratkoročni prag. Povišanje v četrtek je spremljalo spodobno povečanje glasnosti. Čeprav se cena sooča s pritiskom na 30-dnevno drseče povprečje, se trenutni bikovski zagon dobro drži.

Prvič v zadnjem mesecu je razmerje med dolgimi in kratkimi sledilo navzgor. To pomeni, da lahko v naslednjih dneh spremljamo razmerje med dolgimi in kratkimi, da določimo razpoloženje in smer trga.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map