BTC se še naprej bori blizu 10 tisoč dolarjev, vendar biki ne obupajo: Market Watch Weekly

Crypto Market Weekly

Kljub temu da je prejšnji teden Bitcoin začel s 10.000 dolarji na kartah (BTC) cene so ostale neodločne, saj je bil ponedeljkov dvig v torek popolnoma razveljavljen, sledilo pa je trgovanje do konca tedna.

Nedeljski konec 9.746 ameriških dolarjev, po ceni OKEx Spot, je bil najvišji tedenski zaključek od sredine februarja, kar pomeni 3,3-odstotni dobiček za vodilno digitalno valuto, kljub močnemu prodajnemu pritisku, ki ga kaže dolg stenj na vrhu.

Medtem, Cardano (ADA) je bil največji dobitnik med prvih 10 altcoinov s kapitalizacijo, in sicer 17,39-odstotni donos. Z 0,086 ameriškimi dolarji je ADA skoraj 52-tedenska najvišja vrednost 0,098 dolarja, v pričakovanju pozitivnega Posodobitev za razvoj Shelley Testnet.

Ethereum (ETH), druga največja digitalna valuta, je teden končala s 5,48-odstotno podražitvijo. The ETH / BTC par je v zadnjih treh tednih pridobil 17 odstotkov, kar kaže na bikovski zagon, ki je pripeljal do zamenjave dokazov o vložku, pričakovane v tretjem četrtletju. EOS se je v petek zvišal za več kot 3,4 odstotka zaradi novice, da je družbeno omrežje poganjalo EOSIO GLAS bo uradno predstavljen 4. julija. VOICE je prejel najmanj 150 milijonov dolarjev naložb podjetja Block.one, ki stoji za podjetjem EOS.

tedenska kripto vrnitev 7. junijaTedenski donos glavnih kriptovalut 6/1 – 6/7. Vir: Tradingview

Bitcoin Hashrate naraste po težavah

The Bitcoin (BTC) omrežje je bilo prejšnji teden v bloku 633.025 podvrženo še eni težavi. Težave so se zdaj znižale na 13,73T – 9,29-odstotni padec glede na Bitinfocharts podatkov. Kot smo ugotovili v petek Market Daily posodobitve, pretekle prilagoditve težav in gibanje cen kažejo, da padci za devet odstotkov ali več običajno signalizirajo dno.

Bitcoin hashrate in težaveBitcoin pomeni hitrost razpršitve in težave. Vir: Koinmetrija

Po prilagoditvi težav pa se je hashrate skoraj povečal, kar je povzročilo, da se Bitcoin bloki proizvajajo ob 7-minutni intervali, v primerjavi z 10-minutnim ciljnim časom. Če se bo ta trend nadaljeval, bomo do naslednjega prilagoditvenega časovnega žiga, devet dni pozneje, opazili težaven preskok.

Trenutno ni jasno, ali je ta porast hitrosti razpršenosti neposredno povezan s prihajajočo sezono poplav na jugozahodu Kitajske, vendar naj bi stroški električne energije med sezono poplav padli za 40 odstotkov z 0,25 juana (0,035 USD) na KWH na 0,15 Yuan (0,021 USD) po BeatleNews podatkov.

Bitcoin Outlook

Opazili smo v zadnjem tednu Market Watch Weekly to razpoloženje se je spremenilo na trgu opcij, saj so klici dražji od ponudb in tveganje za nestanovitnost je bolj navzgor – ta trend se nadaljuje do zdaj.

Biki so šli all-in in v nedeljo zvečer (UTC) uspešno obranili kritično raven od 9.300 do 9.400 dolarjev. Konec tedna pri 9.746 ameriških dolarjih je bil nad prejšnjo višjo vrednostjo tedenskega zaključka 17. maja, kar je dober pokazatelj, da bi bikovski zagon lahko nadaljevali.

Če pa lahko vidimo dnevno konico nad letno najvišjo vrednostjo 10 502 USD, bo to Bitcoinu dalo veliko prostora na zgornji strani. Toda kratkoročno je močan odpor na 10.200 USD že večkrat igral pomembno vlogo pri zatiranju kakršnega koli navzgor.

OKEx BTC SpotSpot cena OKEx BTC. 1H grafikon. Vir: OKEx

Ta teden gledamo naprej

The Nasdaq je v petek dosegel najvišjo vrednost vseh časov, presegel prejšnjo rekordnih 9.838 točk in uspešno dosegel preobrat v obliki črke V. S&Ob ponedeljkovem odprtju so višje skočile tudi terminske pogodbe P 500.

Federal Reserve bo objavila rezultate Sestanek FOMC v sredo. Kljub razširjenim pričakovanjem, da bodo obrestne mere ostale nespremenjene, lahko Fedova odločitev vpliva na trg.

V kripto, Tron (TRX) ima v ponedeljek poleg projekta napoved projekta Izdelovalec (MKR) na seznamu Coinbase Pro. The Učinek seznama Coinbase lahko ta teden zvišala ceno MKR. Medtem, Zilliqa (ZIL) bo ta mesec dokončal podporo za vložke.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map