Cena Bitcoina kaže znake življenja, saj se odprte obresti za terminske pogodbe dosežejo v višini milijarde dolarjev – terminske pogodbe v petek

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

Po bočnem trgovanju več kot mesec dni se je Bitcoin (BTC) ta teden končno odločil za premik navzgor in se sredi junija dotaknil 9.600 ameriških dolarjev, preden je rahlo padel, da bi preizkusil podporo v višini 9.500 ameriških dolarjev, po ceni OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

Na makro ravni nedavna korelacija med Bitcoinom in zlatom postaja močna in trg je nekoč začel razpravljati o tem, ali lahko ta prekinitvena korelacija spodbudi ceno Bitcoina, da doseže nove najvišje vrednosti. Hkrati se je korelacija vodilne digitalne valute z borzo zmanjšala, kjer je med četrtkovim ostrim popravkom ameriških delnic četrtletna cena terminskih pogodb Bitcoina ostala nad 9.600 USD..

Glede na podatke o trgovanju z OKEx je Bitcoin v začetku tedna dokončal prelom trikotnika in še naprej narašča. Skupaj s ceno so se odprte obresti hitro povečale, in sicer z 800 milijonov dolarjev prejšnjega petka na 994 milijonov dolarjev..

Od cenovnega trenda pa se razlikuje razmerje med dolgimi in kratkimi, ki se je z naraščanjem cene znižalo na 0,9 z 1,0. Če pa ta kazalnik še naprej upada, lahko kaže, da preveč maloprodajnih vlagateljev primanjkuje. Medtem se je četrtletna terminska premija povečala, kar kaže, da je trenutno razpoloženje na trgu še vedno usmerjeno k bikom.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4-urni grafikon. Vir: OKEx

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov

Razmerje BTC dolgo / kratko

Pred torkom je razmerje med dolgimi in kratkimi še naprej teklo nad 1,0, saj je cena tekla v tesnem razponu. Cena bitcoinov se je v torek zvišala z 9.300 na 9.500 dolarjev, razmerje med dolgimi in kratkimi pa je padlo na 0.93. In potem ko se je v četrtek cena zvišala na 9.600 ameriških dolarjev, je razmerje med dolgimi in kratkimi še nadalje padlo na trenutno raven 0,90.  

Če pogledamo pretekle podatke, trenutno nizko razmerje med dolgimi in kratkimi kaže, da je veliko maloprodajnih vlagateljev na kratkih pozicijah, vendar je še vedno v običajnem območju. Če gremo naprej, moramo še naprej opazovati razmerje med dolgim ​​in kratkim. Prejšnji podatki kažejo, da bi lahko razmerje, ki pade na skoraj 0,8, bila točka preobrata, kjer preveč udeležencev na trgu vstopa na kratke pozicije in cene še naprej naraščajo.

Čas zbiranja podatkov: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija OKEx BTC Quarterly Future se je prejšnji petek s 100 dolarjev povečala na 150 dolarjev (približno 1,58%), kar kaže na to, da udeleženci na trgu postajajo bolj samozavestni glede prihodnje cene Bitcoinov. A hkrati naraščajoča četrtletna premija privlači arbitre na kratke pozicije. Na splošno je trenutna raven premije zdrava in odraža bikovski občutek na trgu.

Čas zbiranja podatkov: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so se med tednom zelo hitro povečale, z 800 milijonov dolarjev prejšnjega petka na 994 milijonov dolarjev, v času pisanja pa so ostale nad 980 milijonov dolarjev. Če se OI dvigne na milijardo dolarjev, bo trg pričakoval večje premike. Medtem ko pretekli podatki kažejo, da se bikovski trend lahko konča z močnim upadom, ko OI doseže milijardo dolarjev, se to morda ne bo zgodilo vsakič, cene pa se lahko na višjih ravneh zadržijo dlje.

Čas zbiranja podatkov: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Stopnja posojanja marže se je v tem tednu zvišala in se hitro povišala s 3,5 na 7,4. To kaže, da udeleženci na trgu s finančnim vzvodom nalagajo kovčke in stavijo na nadaljnjo rast cen. V nasprotju z najvišjo sredino februarja, ki znaša 33,0, je trenutno razmerje med posojili in maržmi še vedno v običajnem območju.

Čas zbiranja podatkov: 17.7. 04:00 UTC do 24.7. 04:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Cena Bitcoina je po vrsti dobičkov v zadnjih dneh naletela na odpor okoli 9800 USD, trenutno pa poteka kratkoročni popravek. Trije zaporedni dnevi dobička so na trg vnesli navdušenje, vendar je očitno, da se moč tega rallyja kratkoročno počasi umirja.

Vendar glede na trenutno raven umika in obseg trgovanja aktivna moč razprodaje ni premočna, kršitev ravni 9.800 dolarjev pa lahko v srednjem roku privede do preizkusa v višini 10.500 dolarjev..

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map