DeFi Hacks, bikovske zaloge, več institucionalnega denarja vstopi v Crypto: Market Watch Weekly 4 / 13-4 / 19

V zadnjih sedmih dneh se je Bitcoin (BTC) po indeksu cen OKEx BTC povečal za približno 3,24 odstotka in v času tiska trguje okoli 7.200 dolarjev.

Na polovici aprila je uspešnost Bitcoina v aprilu v skladu z njegovo zgodovino. Po navedbah CoinMarketCap Podatki kažejo, da je bil april mesec z enim najvišjih povprečnih donosov in najvišjim srednjim donosom Bitcoinov med letoma 2013 in 2019.

Druga največja kriptovaluta Ethereum (ETH) se je v zadnjih sedmih dneh v skladu s promptno ceno OKEx ETH v zadnjih sedmih dneh zvišala za 10,43 odstotka in se gibala v razponu od 180 do 190 dolarjev.

Zgodovinski mesečni donos BTC. Vir: CoinMarketCap & V redu

Tradicionalni trgi se spreminjajo

Na tradicionalnih trgih so prvič po sredini februarja trije glavni ameriški indeksi na trgu tehničnih bikov, pri čemer S&P 500 odbitek za več kot 30 odstotkov od najnižjega marca.

Zdi se, da optimizem izhaja iz pričakovanja, da je pandemija COVID-19 dosegla prelomnico v ZDA in uvedbo Bele hiše načrt ponovnega zagona gospodarstva. Ampak pesimisti verjamem, da bi lahko kmalu prišlo do dvojnega dna v ameriških zalogah. To ogroža trg kriptovalut, saj cena Bitcoina še vedno kaže pozitivno povezavo s S&P 500, per Podatki o koinmetriji.

Kratkoročna smer Bitcoin ostaja nejasna. Cena se je presegla 50-dnevno drseče povprečje in kaže na možnost preizkusa 8000 USD, kjer se nahajajo 100-dnevna in 200-dnevna drseča povprečja.

Toda trg terminskih pogodb ni optimističen, saj imajo četrtletne terminske pogodbe OKEx BTC še vedno negativno premijo nad promptno ceno, kažejo podatki trgovanja OKEx.

OKEX BTC / USDT Cena 1D. Vir: OKEx

Velike posodobitve LIBRE 2.0 & Kitajski DCEP

Največja novica ta teden je prišla iz Kitajske-ZDA. bitka za digitalne valute. 16. aprila Facebook je predstavil svojo LIBRA 2.0 bel papir. V novi beli knjigi je tehtnica zavrnila načrte, da bi ceno svojega kovanca zasidrala v košarico fiat valut.

Organizacija je izjavila, da bo še vedno izdala multivalutni stabilcoin, vendar bo kovanec podprt s fiatno vezanimi stabilcoinci, ne pa neposredno s fiat valutami.

Posodobitev tehtnice o tehtnici prihaja le dva dni po novici, da je Kitajska testirala svojo digitalno valuto, ki jo je izdala vlada, DCEP. 14. aprila je a posnetek zaslona je bilo objavljeno, da je DCEP testiran v Suzhouu, Chengduju, Xionganu in drugih regijah.

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, je poudaril na predhodno obravnavo da je nekatera kitajska infrastruktura pri digitalnih plačilih veliko naprednejša od ameriške.

Posnetek zaslona denarnice DCEP Kmetijske banke Kitajske. Vir: theblockbeats

Več sredstev institucionalnih vlagateljev se pretaka v kripto

Številni institucionalni vlagatelji so sredi marca izkoristili pretres na trgu, da bi v prvem četrtletju povečali svojo izpostavljenost do kriptovalut. Poročilo o sivinah.

V kripto usmerjeno investicijsko podjetje je v prvem četrtletju leta 2020 prišlo 503,7 milijona dolarjev, kar je skoraj podvojilo najvišjo vrednost v prejšnjem četrtletju in je znašalo 254,8 milijona dolarjev v tretjem četrtletju 2019. Tudi njegov Ethereum Trust je v zadnjem četrtletju zabeležil rekordni priliv v višini 110 milijonov dolarjev.

Kumulativni prilivi v sivinah po izdelkih – 1Q20. Vir: Sivine

Renaissance Technologies, eden največjih hedge skladov na svetu, je 30. marca v obrazcu ADV zapisal, da je njegov sklad Medaljon zdaj "dovoljeno sklepanje terminskih poslov z bitcoinom," na poročilo iz Blok. Njegova trgovinska dejavnost bo omejena na Bitcoin pogodbe, navedene na CME. Bitcoin terminske pogodbe CME so bile začela leta 2017 in poravnali v gotovini.

Trenutno ni jasno, ali je potencialni vstop podjetja na trg Bitcoinov blagoslov, saj lahko Renaissance pogodbo uporabi kot orodje za prodajo na kratko. Kot poudarja poročilo, je renesančni sklad Medallion znan po visokih donosih, saj vlagateljem med letoma 1988 in 2018 ponuja povprečno 40 odstotkov.

DeFi je vdrl, vendar se je cena ETH zvišala

Močan dvig cene Ethereuma v tem tednu (10,43-odstotni rally) je nenavaden, saj so hkrati dva protokola DeFi, ki na splošno temeljijo na Ethereumu, prizadel vdori.

18. aprila Tokenlon DEX tvitnil da je bil bazen IMBTC na UNISWAP napaden in izpraznjen. Po navedbah varnostnega podjetja je UNISWAP v napadu izgubil približno 1.278 ETH, kar je znašalo približno 230.000 ameriških dolarjev v času tiska PeckShield.

Dan pozneje je bila pod udarom platforma za posojilo dForce lendf.me. Skupna vrednost, zaklenjena v dForce šel na nič glede na DefiPulse, kar je povzročilo približno 25 milijonov dolarjev izgube. Lendf.me je prvi skupnostni projekt decentralizirane finančne platforme dForce, ki se je začel septembra lani.

Prejšnji teden je dForce pravkar objavil svoj nov krog financiranja, vodi Multicoin Capital. Incident je velik udarec za ekosistem DeFi.

Skupna vrednost zaklenjena dForce. Vir: DefiPulse

Februarja je bil izveden še en projekt DeFi, ki temelji na Ethereumu, bZx, izkušen dva ločena napada, ki sta izkoristila hitra posojila storitve in tako v kripto iztržila skoraj milijon dolarjev.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za odločanje o naložbah niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map