Elon Musk je omenil, da Bitcoin ponovno oživlja trg z novimi maloprodajnimi zanimanji

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

V petek je tehnološki podjetnik, vlagatelj in najbogatejši človek na svetu Elon Musk svoje posodobil Twitter bio z besedo #Bitcoin. Ko je trg to vzel kot bikovski znak, je Bitcoin v odgovor takoj potegnil 15%, prebil se je izrez predhodno oblikovanega vzorca z dvojnim dnom in poskušal preseči odpor 38.000 USD.

Če se ozremo v zadnjih sedmih dneh, je Bitcoin dosegel šibke rezultate in dvakrat preizkusil podporo 30.000 USDT, 22. januarja in 27. januarja. Tudi četrtletna premija pogodbe je padla na najnižjo vrednost 500 USDT, kar kaže na nezaupanje trga. Vendar pa je protiustavitveno mnenje, ki ga je vodil Stave na Wall Streetu ta teden pretresla trge.

Najprej je Dogecoin (DOGE) v dobrem dnevu poskočil za več kot 1000%, nato pa je Bitcoin v eni uri povišal za 15%. Trgovci bodo dobro pregledali prejšnje strategije in načrtovali ta novi razvoj.

Tudi premija za četrtletne terminske pogodbe BTC je danes hitro skočila na 1200 USD ali 3,4%, kar kaže, da je trg spet pridobil zaupanje navzgor. Odprto zanimanje družbe BTC za OKEx se je prav tako vrnilo nad 2 milijardi dolarjev in potrdilo, da se je začel nov krog dolgo kratke bitke.

Tudi stopnja financiranja trajnih zamenjav se je danes zjutraj zvišala na 0,1%, kar kaže, da obstajajo mali vlagatelji, ki imajo velik vzvod, da lovijo to rally.

V času pisanja četrtletne pogodbe BTCUSD0326, ki poteče konec marca, trguje na ravni 36.500 USDT s premijo 1.200 USDT ali 3,4% nad indeksno ceno. 

Četrtletne terminske pogodbe za OKEx BTC (BTCUSD0326), 29. januarja ob 10:00 UTC UTC. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov. 

Razmerje BTC dolgo / kratko

Gibanje razmerja med dolgimi in kratkimi v tem tednu je bilo skoraj enako kot cene, kar kaže na to, da mali vlagatelji niso imeli jasne predstave, kako se bo trg gibal. Jasno pa je, da je razmerje med dolgimi in kratkimi zelo hitro padlo med padcem v sredo, kar kaže na to, da so si takrat mnogi biki premislili. Ta kratka past je morda pri mnogih trgovcih odprla nove kratke hlače po nižjih cenah.

Čas zbiranja podatkov: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC


Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija za četrtletno pogodbo se je med padcem v sredo zelo zmanjšala in je dosegla že 500 USDT. To v celoti ponazarja takratno nezaupanje bikov.

V zadnjih nekaj urah je bila četrtletna pogodbena premija presežena nad 1.200 USDT ali 3,4% nazaj, kjer je bila konec prejšnjega tedna, in še naprej moramo spremljati, ali se ta raven ohranja. Premija v višini 1000 USD ali več bi lahko na nek način utrdila zaupanje trga.

Čas zbiranja podatkov: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so se med tednom znižale z 2 milijard USD, kar kaže na nadaljnje zapiranje kratkih pozicij. Med včerajšnjim cenovnim rallyjem pa so se odprte obresti spet zvišale in se zdaj vrnejo okoli 2 milijardi dolarjev, v zadnjih nekaj urah pa je eksplodiral tudi obseg trgovanja.

Čas zbiranja podatkov: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Za razliko od razmerja med dolgimi in kratkimi, so trgovci na promptnem finančnem vzvodu med tedenskim padcem še naprej dodajali več vzvoda, nato pa so se po ponovnem skoku cene začeli zapirati. Koeficient posojanja marže je v tem tednu v enem trenutku dosegel 21 in se je zdaj znižal blizu 16, kar kaže na to, da so nekateri trgovci dobivali dobiček skupaj z odbojem cen.

Čas zbiranja podatkov: 1/22 10:00 UTC do 1/29 10:00 UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju.. 

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposojajo BTC, pa ga skrajšati.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to kaže na bikovski trg. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovce

Robbie, investicijski analitik OKEx

Hiter porast v zadnjih nekaj urah je naredil velik premik na lestvici. Najprej moramo preveriti, ali lahko Bitcoin prebije linijo padajočega trenda, ki se je oblikovala od začetka januarja. Če ne, je naslednja stopnja izrez v vzorcu dvojnega dna, ki se nahaja blizu 35.000 USD indeksne cene ali 36.000 USDT četrtletne prihodnosti.

Splošno tržno razpoloženje pa je pozitivno, v prostor vstopa več malih vlagateljev.

Dahuzi, Kripto trgovec na TradingView

Današnje gibanje Bitcoinov je zelo pomembno za poprodajni trg. Vzorec dvojnega dna je bil doslej uspešno izdelan. Z vidika trgovca je na tej točki bolje, da razmerje med tveganjem in nagrado traja dolgo. Če pa cena sčasoma pade nazaj in povzroči neuspeh vzorca dvojnega dna, bi trg začel videti neperspektivno.

Četrtletne terminske pogodbe OKEx BTC (BTCUSD0326), 12h. Vir: TradingView

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map