Kako trgovati z možnostmi: resnični primer trga BTC

Vzemimo primer trga BTC 17. decembra 2019:

Recimo, da verjamemo, da se bo medvedji trend na trgu BTC, ki je trajal zadnjih nekaj mesecev, nadaljeval. Trgovci lahko kot glavna strategija trgovanja namesto da bi šli kratko. Čeprav kratkoročna / srednjeročna pristranskost BTC ostaja negativna, je bilo še vedno malo dokazov, da bi se novembrski popravek v tem trenutku ponovil in 6400 ravni se za zdaj zdi dobra podpora.

Kako trgovati z možnostmi ATM (at-the-money)?

Ker pričakujemo kratkoročni / srednji upad BTC, je tukaj preprosta strategija, ki jo lahko izvedemo v naši simulaciji trgovanja z opcijami OKEx:

1. Prodajajte možnost klica na bankomatu. Trg na 17. mestu je še vedno šibek, odboj pa manjši od pričakovanega, zato prodajte opcijo na dan vadbe in zaslužite donos.

2. Lahko pa kupimo tudi bankomatno prodajno opcijo. Ko je današnji trg še vedno medvedji in se pričakuje nadaljnji upad, bo povečanje notranje vrednosti opcije pokrilo zmanjšanje časovne vrednosti. Cena te možnosti se bo ustrezno zvišala. Na ta način lahko, če ga prodamo neposredno po višji ceni ali počakamo do dneva vadbe, s tem pridobimo.

Kaj so možnosti bankomatov?

At-the-money (ATM) pomeni, da je udarna cena opcije enaka ali zelo blizu ceni osnovnega sredstva, ne glede na nakup ali prodajo.

Spodaj je stran za simulacijo trgovanja z opcijami OKEx, ki prikazuje informacije o možnosti bankomata, vključno z:

Rdeče polje: datum uveljavitve opcij, kar pomeni rok veljavnosti pogodbe. Datum vadbe, prikazan na posnetku zaslona, ​​je ta petek ob 08:00 (UTC)

Green Box: ime možnosti. Prvi del se nanaša na osnovni produkt opcije, „TBTCUSD“ pomeni virtualni BTC, ki se uporablja pri simulaciji trgovanja. Na trgu v živo bo BTCUSD, kar pomeni Bitcoin. V drugem delu se izraz ‘191213’ nanaša na datum vaje – 13. december 2019. To je enako kot podatki, navedeni v rdečem polju. V 3. delu se „7000“ nanaša na udarno ceno, ki se uporablja za primerjavo z osnovno ceno ter za izračun donosa in ceno prisilne likvidacije. V 4. delu „C“ (klic) pomeni klicno možnost. Če je P (Put), to pomeni prodajno opcijo.

Modra škatla: knjiga z naročili. Podobno kot terminske pogodbe tudi rdeči del prikazuje prodajno ceno, zeleni del pa nakupno ceno. Desna stran je število možnosti.

Rumeni okvir: meritve možnosti. Prva vrstica prikazuje najpomembnejši del: promptni indeks in cena znamke. Indeks neposredno vpliva na nakup & prodajna cena opcije. Pri izračunu donosa na datum poteka veljavnosti morate primerjati indeks in udarno ceno, da boste lahko izračunali svoj donos in tržno ceno BTC spota po prisilni likvidaciji. Tu bi se morali osredotočiti na ceno znamke. Cena znamke, izračunana s sistemskim algoritmom platforme, je razmeroma poštena cena opcij, ki se spreminja v realnem času.

Zakaj bi se morali osredotočiti na ceno znamke?

Ugotovili smo, da na trgu simulacij trgovanja obstaja precejšen razmik med tržno ceno in ceno znamke, kar pomeni, da ko je vrednost sredstva 5 USD, se lahko tržna cena dvigne na 15 USD, ko dobi hype. V tem trenutku je najboljši način trgovanja s prodajo sredstva po tržni ceni, namesto da bi ga kupili.

Vzemimo še en primer iz zgodovine trga BTC.

Že do 15. decembra smo videli, da kazalniki obsega in zagona trgovanja niso bili močni in bi trg kratkoročno nihal. Prepričani smo, da trgovci ne bi smeli dolgo uporabljati Bitcoina, razen če njegova cena preseže 7300.

Kako trgovati z možnostmi OTM (brez denarja)?

Če je trg šibek in veliko niha, se lahko odločite za eno od teh preprostih strategij trgovanja:

1. Prodajte klicno možnost OTM. Če na trgu ni veliko nihanja (ni močnega gibanja cen), prodajte možnost na dan izvajanja in prejmite denar.

2. Prodaj prodajno opcijo OTM. Če cena ne pade toliko, kot je bilo pričakovano, in se časovna vrednost hitro porabi, bo cena opcije nižja. Ali lahko sredstvo kupite po nižji ceni, da si povrnete izgubo, ali počakate do datuma izteka, ko vrednost opcije postane nič, lahko z njo zaslužite.

3. Tu je nekoliko napredna strategija: združite strategiji 1 in 2. Na ta način lahko podvojite donos brez večjega tveganja.

Kaj so možnosti OTM?

Za klicno možnost OTM (out of the-of-the-money) pomeni, da je osnovna cena nižja od udarne cene. Za prodajno opcijo OTM pomeni, da je osnovna cena višja od udarne cene. Preprosto povedano, možnosti OTM se nanašajo na situacijo, ko cena ni dovolj visoka ali dovolj nizka, da bi dosegla udarno ceno.

Tako kot zgoraj na strani za simulacijo trgovanja z opcijami OKEx prikazuje informacije o nedavnih možnostih bankomatov. Če želite poiskati možnosti OTM, kliknite »Vsak teden« in prikazale se bodo vse možnosti tedna:

Takrat je cena BTC okoli 7050. Po definiciji so klicne opcije OTM tiste, katerih udarne cene so višje od 7000, prodajne opcije OTM pa tiste, katerih udarne cene so nižje od 7000 (Ker je opcija z udarno ceno od 7000 je najbližje 7050, tu se šteje kot možnost bankomata), to sta dva dela, ki sta na zgornji sliki obkrožena z rdečo.

Torej, katero možnost OTM bi morali izbrati? Tu je namig: upoštevajte vzvod možnosti. Najprej kliknite »Nastavitve seznama« v zgornjem desnem kotu, nato potrdite polje »Vzvod« in kliknite potrditev. Na strani lahko vidite vzvod posamezne možnosti, kot je prikazano v modrem krogu na zgornji sliki.

Jasno je, da se možnosti razlikujejo od terminskih pogodb in trajne zamenjave. Trgovanje z opcijami ne vključuje vzvoda in uporabniki ne morejo izbrati ravni vzvoda. To je le okvirna vrednost, ki jo poda sistem na podlagi izračuna stroškov.

Če pogledate natančneje, boste ugotovili, da je večja vzvodna cena za nakupno opcijo, večji je vzvod – izjeme za zadnjih nekaj vzvodov, ki ostanejo 2000x, saj so njihove cene majhne.

Vzvod vam omogoča, da poleg udarnih cen upoštevate tudi druge dejavnike. Lahko se sklicujete tudi na ravni vzvoda pogodb, da preučite tveganja in koliko sredstev bi morali vložiti v trgovanje z opcijami.

Na koncu ne pozabite, da je razmerje vzvoda sorazmerno s tveganjem – višje kot je razmerje vzvoda, manjša je verjetnost izvajanja. Čeprav je vaš vložek manjši, je tudi tveganje izgube vseh vloženih sredstev večje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map