Kripto trgi se odzivajo z delnicami, a strahovi pred drugim virusnim valom ostajajo: tehnični torek

Na kratko

  • Trgi kriptovalut so se okrepili, ko so se svetovne delnice zvišale, ko je Fed napovedal nov krog spodbud.
  • Podatki kažejo, da je število subjektov, ki imajo vsaj 1.000 Bitcoinov (BTC) od januarja stalno narašča.
  • Eter (ETH) in Cardano (ADA) bodo morda potrebovali nadaljnje konsolidacije, medtem ko bo Ripple (XRP) in Maker (MKR) zborovanja so lahko kratkotrajna.

Pregled trga

Trgi kriptovalut so se v torek okrepili, potem ko so se cene Bitcoinov na kratko dotaknile 8.900 ameriških dolarjev. Vodilna kriptovaluta si je nato v zgodnji seji opomogla na približno 9500 ameriških dolarjev, medtem ko sta Ether in Ripple odpravila tudi nekaj včerajšnjih izgub.

Ponedeljek do prodaje je prišlo po tem, ko so se ameriške delnice zrušile na naraščajočih strahovih COVID-19 glede drugega vala v ZDA. Podatki univerze Johns Hopkins kažejo, da so dnevi potrjenih novih primerov v ZDA v zadnjem času naraščali, medtem ko države, kot sta Brazilija in Indija da je že dosegla vrhunec.

Ker se zdi, da tradicionalni trgi danes prevzemajo vodilno vlogo, se splošno razpoloženje vrti okoli izbruha virusa in sčasoma lahko vpliva na kratkoročne cene kripto.

Primeri koronavirusaDnevnik COVID-19 je potrdil nove primere, ki so se v ZDA ponovno pojavili. Vir: Univerza Johns Hopkins

Čeprav so novi potrjeni primeri sprožili zaskrbljenost na delniških trgih, se zdi, da osnove ostajajo trdne na kripto strani. Podatki podjetja Glassnode kažejo, da število kitov Bitcoin od januarja stalno narašča, saj ima več kot 1.880 subjektov vsaj 1000 BTC, kar je najvišja raven od septembra 2017.

Naraščajoče število kitov lahko kaže, da so vlagatelji kopičili BTC, medtem ko je Fed širil bilanco stanja.

Podatki GlassnodeNaraščajoče število Bitcoin kitov. Vir: Glassnode

V prostoru altcoin je Cardano pridobil več kot 8 odstotkov, saj je omrežje predvideno za nadgradnjo Shelley prihodnji mesec. Kyber Network (KNC) skočil približno 5 odstotkov zaradi pričakovanj glede uvedbe KyberDAO, ki je predviden za konec drugega četrtletja. Med druge ponudnike altcoinov je bil vključen Maker (MKR), Nano (NANO) in Zilliqa (ZIL).

V prihodnosti lahko pričakujemo, da bodo delniški trgi še naprej kratkoročno igrali vodilno vlogo. Prav tako je treba spremljati cene zlata in če se oba trga začneta trgovati nižje, se lahko učinek razširi na kripto sredstva.

Analiza cen

BTC / USDT – Neposreden kratkoročni odboj?

BTC / USDT je ​​enoletno trendno linijo navzdol spremenil v podporo, saj se je cena spet vrnila v trikotni vzorec.

Stiskanje pasov Bollinger kaže, da bi se lahko nestanovitnost cen kratkoročno povečala. Čeprav pritisk BB morda ne bo mogel napovedati, v katero smer bo šla cena, bomo morda lahko napovedovali smer s kazalniki zagona.

Stohastik je pred kratkim izdelal bikovski crossover, kar kaže na to, da so biki začeli znova pridobivati ​​nekaj razlogov, kar izboljšuje možnosti za kratkoročni skok cen. Ta premik se kaže tudi v RSI, ki se je vrnil na vrh nedavnega upada.

Na ravni ravni je območje med 9.800 in 10.000 ostalo kratkoročna zgornja meja, medtem ko je odporna obrata blizu 8.800 do 8.900 ostala veljavna do te točke.

BTC USDT parKratkoročni oživitev BTCUSDT bi lahko bil neizbežen. Vir: OKEx, Tradingview

ETH / USDT – je potrebna konsolidacija pred prevzemom bikov?

ETH / USDT se je okreval po najnižji najnižji stopnji 218,30 ameriških dolarjev ob BTC-jevem odboju. Par je med azijskim zasedanjem v torek zamenjal lastnika za $ 230 v ročajih.

Čeprav se je cena nekoliko obnovila, se lahko par najprej preizkusi in konsolidira v bližini spodnje opore novonastalega trikotnika, ki je blizu 78,6% Fibonaccijevega popravka pri 223 USD, preden pride do pomembnega preobrata.

Odčitki kazalnikov zagona tudi okrepijo primer konsolidacije. Zdi se, da je dno v pripravi na stohastiko, kar kaže, da se je velik del pritiska navzdol že zmanjšal, vendar zagon še vedno ni v celoti prevzel.

DMI predlaga tudi isto zgodbo, pri čemer je črta -DI še vedno nad črto + DI, kar pomeni, da je bilo gibanja navzdol več kot navzgor, vendar se razlika zmanjšuje.

ETH USDT parETHUSDT bi se lahko utrdil na sedanjih ravneh. Vir: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Medvedi še vedno nadzorujejo?

XRP / USD se je med povratkom v torek na kratko dotaknil 0,194 USD. Vendar pa iz širše perspektive par proizvaja nižje vzpone in padajoči trikotnik ostaja nedotaknjen.

Kazalniki zagona kljub 3-odstotnemu oživitvi v torek niso pokazali pomembnejšega vzpona navzgor. Hitre in počasne linije stohastike so se zvile, medtem ko je bil MACD večinoma v rdečih številkah.

Čeprav je torek najvišji od ponedeljkovega, lahko ponovni preizkus spodnje opore trikotnika blizu 0,182 dolarja postane verjetnejši, če se odboj kratkoročno ne bo mogel nadaljevati.

XRP USDT par Padajoči trend za XRP / USDT je ​​ostal nedotaknjen. Vir: OKEx, TradingView

ADA / USDT – 30MA ostaja brezkompromisen

ADA / USDT je ​​bil med torkovimi zasedanji eden najboljših gibanj v prostoru altcoinov, ki je presegel 9 odstotkov, le 0,08 ameriških dolarjev.

Par se je med ponedeljkovo prodajo dotaknil 30-dnevnega drsečega povprečja, vendar se je uspel hitro odskočiti, saj je podpora 30MA ostala veljavna od začetka aprila. Tako kot mnogi altcoin-ji bo tudi ADA morda potreboval nadaljnjo konsolidacijo na trenutnih ravneh, preden bo začel nov trend.

Primer konsolidacije podpira tudi DMI, pri čemer je -DI rahlo potopljen in + DI je obrobljen. Nadaljevanje sukanja obeh vrstic ponavadi pomeni konsolidacijsko obdobje.

Opazovalci ADA se lahko osredotočijo na 78,6-odstotno Fibonaccijevo retracement in območje 30MA, ki znaša približno 0,07 USD, in bi lahko bila spodnja podpora za gledanje.

ADAUSDT par30MA bi lahko bil podpora za ADA / USDT. Vir: OKEx, TradingView

MKR / USDT – Prišlo je do medvedje divergencije?

MKR / USDT je ​​v torek zabeležil še en močan dobiček, ki je med sejo narasel za več kot 18%. Vendar bi lahko bil odboj kratkotrajen, saj medvedi lahko začnejo renčati.

RSI je povzročil medvedje odstopanje od cene, pri čemer je indikator ustvaril nekaj nižjih najvišjih cen, medtem ko je cena povzročila nekaj višjih. Tudi medvedji križanec dnevnega MACD kaže, da se biki morda utrujajo.

Glede na raven bi lahko 450 USD bilo prvo območje za ogled, kjer je blizu 30MA.

MKR USDT parMKRUSDT medvedja divergenca. Vir: OKEx; Tradingview

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map