Kripto trgovec, ki je napovedal marčev trg medvedov, deli tri lekcije za začetnike

Prejšnji teden je OKEx zaključil svoj program povratnih informacij o izvedenih finančnih instrumentih in sodeloval s trgovci s kripto, da bi dobili neposredne, zelo cenjene povratne informacije o nekaterih naših najnovejših izdelkih.

Ash Davidson – eden izmed trgovcev, izbranih za sodelovanje v programu, – sedel (praktično, seveda!) Z nami, da bi se pogovoril o vsakdanjem življenju kripto trgovca in o tem, kaj morajo novci v vesolju vedeti.

12. in 13. marca je bilo zelo brutalno za kripto in trgi so bili od takrat drhti. Kakšen je vaš pogled na to določeno nesrečo?

Ash Davidson: Pravzaprav sem 1. marca napovedal padec na 4400 dolarjev. Nekje je na mojem Twitterju [tukaj – OKEx]. Bil sem več kot pripravljen, iz nekaterih starih dobičkov sem sprostil več lastniškega kapitala, da sem se pripravil na večje naložbene razpone.

S COVID-19 sem imel občutek, da bodo ljudje kripto izselili na varno ali da bi pokrili nekaj izgub na borzi, kar se je zgodilo.

Bilo je precej nasilno in mislim, da je nekaj ljudi takrat zbolelo za gledanjem nazaj na Twitter. Mislim, da se moja miselnost razlikuje od večine, saj uporabljam le dobiček in dobiček na trgih. Toda nisem mogel pomisliti, kako bi se odzval, če bi bil nov in bi bil to svež kapital na trgu … česa takega še nisem videl.

Ali lahko naštejete 1-3 pomembne stvari, ki ste se jih naučili trgovati in jih lahko delite s kripto novci?

AD: Tri stvari, hm. Lahko bi jih poimenoval 30, a gremo z najpomembnejšimi.

  1. Pustite svoja čustva pred vrati. Načrtujte kakršno koli naložbo ali trgovino, ki jo opravljate. Tako enostavno. Potem naj se predvaja. Od tega, koliko vložite ali sklenete posel, koliko ste pripravljeni izgubiti, če gre narobe, in koliko ste pripravljeni na skok ven. Načrti odstranijo nekaj čustev.
  1. Preden začnete v živo, se čim več naučite in TESTUJTE. Če imate metodo, ki vam je všeč, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu, jo uporabite, a jo preizkusite. Najprej rad demonstriram, potem rad živim z menjavo 10 dolarjev, da vidim, kako je v živo, potem pa grem od tam v obdobju 6-12 tednov. Približno 3 tedne preživim samo na lestvicah.
  1. Zaupajte svoji analizi drugim. Vsi gledajo na isto ali na različne stvari, imajo prednost in gledajo samo vaše karte, ne pa drugih.

Kdaj ste začeli trgovati s kripto in zakaj?

AD: Vlagati v kriptovalute sem začel leta 2016. V preteklosti sem imel nekaj izkušenj s trgovanjem z zalogami nogometa in penija. Leta 2017 sem začel trgovati s kriptovalutami. Užival sem v tem, da lahko v kratkem času v primerjavi z borzo veliko zaslužite. Od takrat se nisem več ozrl nazaj.

Samo Bitcoin ali tudi altcoin? Na splošno ali raje trgujete s kripto izvedenimi finančnimi instrumenti ali promptnimi trgi in zakaj?

AD: Trgujem predvsem z izvedenimi finančnimi instrumenti. Bitcoin, Ethereum in XRP so tisto, s čimer v glavnem trgujem – trgujem, da jih kopičim. Menim, da so to najboljše, ki se jih je treba držati, zato v mojih očeh dolgoročno pridobivanje več s trgovanjem ni slaba ideja.

Včasih sem trgoval z altcoin-i, toda zbolel sem, ker sem moral vedno pretehtati Bitcoin in prevlado ter glavobol para BTC ali USDT. Tako da sem zdaj preprosto.

Kako je videti vaš tipičen dan? Koliko ur na dan trgujete? Ali imate dnevno službo?

AD: Imam zelo enostaven trgovski dan. Ne trgujem prepogosto, saj uporabljam višje časovne okvire za lovljenje nihajnih poslov in občasno zadrževanje položaja na veliko daljšem cilju. Zato bi običajno pogledal dnevno zapiranje in nato odšel od tam.

Vse karte so začrtane in le malo moram paziti na obseg ključev. Potem, če pridejo v domet, lahko ukrepam. Ne razumem ljudi, ki lasijo, preveč truda. Rad bi bil priden in ohlajen. Če ves dan čakam ali varušim položaj, delam vsebino za svojega YouTube ali samo za moje podjetje, za moje študente.

Ash Davidson je britanski trgovec s kripti in izobraževalec. V igri je od leta 2017. Spremljate ga lahko na Twitterju @CryptoMobsterYT.

Ta intervju je bil urejen zaradi jasnosti.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za odločanje o naložbah niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map