Maj se konča bikovsko za kripto, a geopolitične napetosti prinašajo negotovost: Tedensko opazovanje trga

Crypto Market Weekly

Prejšnji teden Bitcoin (BTC) je v prvih dveh trgovalnih dneh močno padel, z 9.000 na 8.700, preden je v sredo hitro povrnil izgubo. V četrtek se je znova zbral na skoraj 9.500 ameriških dolarjev, preden je zadnji dan maja, kolikor je OKEx BTC Spot cena.

Zaradi nestanovitnosti Bitcoinov je čez teden prišlo do 7,85 odstotka dobička in v času tiska trguje okoli 9.550 ameriških dolarjev. Medtem ko je bilo tudi 10 najboljših altcoinov v zelenem, Ethereum (ETH), s prehodom na model dokazov o deležu, ki je nastopil v tretjem četrtletju 2020, se je najbolje odrezal s 15-odstotno apreciacijo v tednu.

kripto zmogljivosti v majuTedenski donos glavnih kriptovalut 5/25 – 5/31. Vir: Tradingview

Altcoins so se maja povečali

Indeks majhnih kapic CryptoCompare še vedno prednjači v maju, in sicer več kot 20 odstotkov v mesecu. Indeks Large-Cap je v primerjavi s tem zaostajajoč in v istem obdobju dosega manj kot 8 odstotkov.

Številni altcoini so v zadnjem mesecu prinesli pomembne donose. Zilliqa (ZIL) se je po Vitaliku povečal za skoraj 150 odstotkov izraženo njegovo podporo projektu, medtem ko sta THETA in OmiseGo (OMG) povečala za več kot 80 odstotkov. Drugi pomembni dejavniki so Cardano (ADA), VeChain (VET) in 0X (ZRX), vsi trije so maja pridobili več kot 40 odstotkov.

indeks crypotcompareIndeks majhne / srednje / velike kapice se je vrnil maja. Vir: MVIS

Majski pozitivni rezultati vplivajo na donos junija

Če pogledamo zgodovinsko donosnost Bitcoina, se je junija od leta 2013 v povprečju povzpel za 5,31 odstotka, le med dvema letoma negativne rasti – -24,31 odstotka leta 2013 in -14,88 odstotka leta 2018 – tako na medvedjih trgih. Poleg tega je junij vsakič, ko je bil mesec pozitiven, sledil temu.

Zgodovinski donosi BitcoinZgodovinski mesečni donos BTC. Vir: CoinMarketCap & V redu

Sentiment se je na trgu opcij spremenil

Enomesečni naklon se je konec maja dramatično znižal z več kot 20 odstotkov na -9,6 odstotka konec maja, SkewPodatki. Ta premik kaže, da so klici dražji od ponudb in da je tveganje za nestanovitnost bolj usmerjeno navzgor.

Volatilnost nagib je razlika v implicirana volatilnost (IV) med brez denarja možnosti, denarne možnosti in v denarju opcije. Ta vzorec prikazuje bikovsko razpoloženje, kar kaže na to, da trgovci stavijo na prihodnjo apreciacijo cen in povečujejo povpraševanje po klicnih opcijah.

BTC nagib 25dBTC 25d poševno. Vir: Skew

Poleg tega se je razmik med trimesečno implicitno volatilnostjo Bitcoin-a (IV) in njegovo zgodovinsko volatilnostjo (RV) zdaj povečal na 3 odstotke, kar je najvišja stopnja v zadnjem letu. Če je IV prenizek v primerjavi z RV, se šteje, da je cena opcije podcenjena.

V preteklosti je bil RV večinoma nižji od Bitcoin-ove IV, razen v kratkem obdobju okoli septembra 2019. Trgovci običajno pričakujejo, da se bo nestanovitnost premaknila proti svojemu povprečju (povečala se bo, če bo prenizka, in zmanjšala, če bo previsoka).

Kazalnik volatilnosti BTCBTCUSD – IV proti RV. Vir: Skew

Bitcoin tehnična analiza

Bitcoin si je opomogel nad mejo trenda, ki jo je preizkusil v začetku maja, in podrl 9.300 do 9.400 dolarjev prejšnjega tedna. Vendar se je bikov premik ustavil na 9.750 ameriških dolarjev, zavrnil pa ga je prejšnji maksimum v višini 9800 ameriških dolarjev 19. maja. Ta teden je možen še en preizkus najvišje vrednosti sredi maja.

BTC / USDSpot cena OKEx BTC. 1H grafikon. Vir: OKEx

Ta teden gledamo naprej

Protesti in izgredi po ZDA so še vedno v teku, skupaj z novim valom povečanega Kitajsko-ameriške napetosti. Glede makro podatkov, ISM Proizvodnja podatki bodo objavljeni v ponedeljek, medtem ko Zahtevki za brezposelnost poročilo bo izšlo v torek.

Medtem ko je Bitcoin zgodovinsko pokazal korelacijo z zlatom in kitajskim juanom v obdobjih povečane geopolitične negotovosti, lahko današnje svetovne razmere brez primere vplivajo na vesolje na nepredvidljive načine..

Medtem pa Matic Mainnet odšel v živo 31. maja in bo Zilliqa (ZIL) ta mesec zaključil podporo za vložke. Nadgradnjo Ethereum Classic (ETC) Phoenix Mainnet pričakujemo danes, 1. junija, kot na coinmarketcal’s urnik, poleg matičnega žetona borze OKEx, osmega nakup in kurjenje.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map