Načela in strategije OKEx Crypto Options III: Delta in Delta-Neutral

Ta serija zajema možnost grščine, delte in s tem povezane ideje o trgovanju.

jaz. Delta

Zdaj vstopamo v grščino opcije, ki je “delna izvedenka cene opcije glede na posamezne cenovne dejavnike (osnovna cena, nestanovitnost, čas do izteka, netvegana obrestna mera)”. In v tem članku bomo zajeli delto, ki je izvedeni finančni instrument prve delne vrednosti glede na ceno osnovnega sredstva, in predstavljen kot

Če se želite približati konceptu, na primer, če pride do spremembe cene BTC klicne opcije s povečanjem za 50 USD, ko BTC promptna cena naraste za 100 USD, je delta 0,5 (: = 50/100). Pri prodajnih opcijah se to zgodi obratno, saj se cena BTC zviša, nato pa se cena prodajne opcije zniža, tako da recimo BTC zviša z 9000 na 9200 dolarjev, cena opcijske ponudbe pa pade za 100 dolarjev, delta prodajne opcije pa je -0,5 (: = -100/200).

Poleg tega se delta pri denarju prepira med 0,5 in -0,5 za call in put, saj je verjetnost, da bo v denarju 50/50 (v resnici je delta klica pristranska na nekoliko višjo vrednost od 0,5 in povzemite, katerega se najprej dotaknete, ko ste prvič vstopili na trg opcij). In globoko v denarju bo delta zelo blizu 1 za klicno opcijo, saj bo z dvigom promptne cene izplačilo opcij zagotovljeno kot “S – K”. Tako se bo delta klicne opcije gibala med 0 do 1, delta prodajne opcije pa bo v razponu od -1 do 0.

Vendar, OKEx BTC možnost Delta je opredeljeno kot [Black-Scholes Delta – Mark’s Price] za popolno živo mejo in videli boste, da je razpon in številka drugačna s splošno znano definicijo, navedeno na začetku, vendar nedaleč od vašega razumevanja in še lažje, učinkovito! Ta pristop smo uporabili, ker se možnost BTCUSD razlikuje od tradicionalnih možnosti, cene in trgovanje temeljijo na BTC. Verjamemo, da bo ta izvedba našim uporabnikom omogočila boljše razmere, idealno popolne in donosne, ko se boste resnično varovali. O tem razpravljajmo naprej v naslednjem poglavju.

Nazadnje, če napišete (prodate) klicno možnost, preden skočite na naslednji korak, se delta obrne.

II. Delta-nevtralno?

Slišali smo za delta nevtralni portfelj, ki je odpravil tveganje za osnovno gibanje cen. Preprosto, deluje tako.

Recimo, da ste lastnik 1 BTC. Pozitivni ste glede dolgoročne rasti cene BTC-ja, vendar niste prepričani ali celo zaskrbljeni glede prihajajočega dogodka prepolovitve. Torej, odločite se za nekaj časa zgraditi delta nevtralni položaj, zato kupite 20 prodajnih opcij z delto -0,5 in ste teoretično zavarovani. Kako?

Če pa to idejo uresničite, deluje le kratek čas, ker delta temelji na neskončno majhnih spremembah in ugotovili boste, da je težko obvladati vsako minuto spremembe nihanja cen BTC. Ja, učbeniški pristop! Torej popolno varovanje traja le kratek čas (ali v zelo majhnem obsegu spremembe cene) in ne bi delovalo učinkovito pri dejanskem trgovanju s kripto, kjer je indeks v USD, a cena in trgovanje z njim v BTC. Tako bi radi predstavili našo nova delta definicija.


Učinkovitost varovanja pred tveganji bomo preverili s PnL z gradnjo delta nevtralnega portfelja z našimi terminskimi pogodbami za BTC, ki temelji na istem osnovnem indeksu in cenejšem instrumentu v primerjavi s promptnim, tudi glede na zapadlost.

Vnebovzetje

Trenutni indeks BTCUSD znaša 10.000 USD, vi pa imate 10 prodajnih opcij s stavko 15.000 USD, ki poteče čez dva meseca. Cena opcije bi znašala 5400 USD (kar ustreza 0,54 v BTC), BS delta pa -0,7899. Vendar se OKEx za popolno varovanje predvaja Delta kot -1,3299 (: = -0,7899–0,54), namesto -0,7899. Zakaj?

Scenarij 1. Rezultat PnL varovanja pred tveganjem na osnovi BS Delta

Glede na to, da ima terminska pogodba iste zapadlosti (poteče čez dva meseca), je delta terminske pogodbe 0,01 (: = 100/10000).

Tako zahtevano število terminskih pogodb za hrepenenje po 10 prodajni opciji z BS delta Hedge se izračuna tako:

Po pristopu zavarovanja BS Delta je potrebno 79 terminskih pogodb, zato smo svoj portfelj oblikovali z 10 terminskimi pogodbami in 79 terminskimi pogodbami.

Čez nekaj časa se je cena gibala, recimo, indeks BTCUSD je dosegel 12000 USD. Kako se spreminja vrednost portfelja?

Če vse ostale pogoje postavimo nespremenjene, razen da se je cena zvišala za 2000 USD, lahko preverimo, ali je vrednost opcije Put spremenjena na 3.970 USD (: = 0,3309 BTC). In terminski PnL se je spremenil na 0,1316 (: = (100 / 10000–100 / 12000) * 79)

Torej skupni PnL = (0,3309–0,54) + 0,1316 ≈ -0,08 BTC

Scenarij 2. Rezultat PnL varovanja pred tveganjem na osnovi PA Delta

Pri PA Delta z enakim pristopom od zgoraj,

Tako oblikujete svoj delta nevtralni portfelj z 10 terminskimi in 133 terminskimi pogodbami.

Z uporabo enakega pristopa, navedenega v scenariju 1, lahko dobite skupni PnL, kot sledi,

Sprememba vrednosti terminske pozicije 0,2216 (: = (100 / 10000–100 / 12000) * 133)

Skupni PnL = (0,3309–0,54) + 0 2216 ≈ 0,01 BTC

Zaključek

Zgornje primere smo preverili, da preverimo učinkovitost žive meje z obstoječo Delta Hedge in novo Delta Hedge. Morala bi biti težava z zaokroževanjem in zaradi nelinearnosti vrednosti opcije v kombinaciji s cenami BTC in trgovskimi lastnostmi so nastali drobni drobci, nad PA Delta zavarovan PnL se je konvergiral na 0. Poleg tega, če sami simulirate z drugimi gibanji cen, bodisi navzgor bodisi navzdol, naša ideja PA Delta postavlja vaš portfelj v popolno varovanje pred tveganjem v trenutku transakcije in ga varuje pred kakršnimi koli nihanji cen, bodisi globoko v noč ali zunaj. In še bolje se konča z majhnim dobičkom, skoraj zagotovo, saj je oblikovan kot nagnjeno-sploščena parabola, sedlo usmerjena živa meja!

Zaradi vseh zgornjih razlogov bodo trgovci z opcijami OKEx imeli koristi od zanašanja naša uporabniško usmerjena storitev za parametre, PA Delta, in namesto teoretične ideje, ki vpliva na odločitve pri trgovanju. V naslednjih serijah so obravnavani tudi drugi Grki in parametri, zato vas prosimo, da spremljate novo leto trgovanja.

Sledite OKEx na:

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map