Obojevanje BTC sicer ne bo navdušilo, vendar izbrani altcoini dosegajo pomembne dobičke

Market Watch Weekly je pregled kripto trgov in dogajanj vsak teden.

V zadnjem tednu je Bitcoin v petih trgovalnih dneh zabeležil pozitivne donose, medtem ko se je cena zvišala s 33.000 USDT na najvišjo vrednost 40.950 USDT, preden se je v nedeljo znižala na okoli 38.000 USDT, glede na promptno ceno OKEx. Vodja na trgu je dosegel 19-odstotni tedenski donos, vendar ni mogel ostati nad 40.000 USDT.

Spot cena OKEx BTC, od 8. februarja po 00:00 UTC. Vir: OKEx, TradingView

Medtem ko so udeleženci na trgu pozdravili rally iz prejšnjega tedna, občutek, da gremo dolgo, ni bil viden. V zadnjem članku Futures Friday smo videli, da se razmerje med dolgim ​​in kratkim giblje okoli 1,2 in stopnje financiranja za večne zamenjave niso bile pregrete..

Na trgu opcij enomesečni in trimesečni izklopi prejšnji teden skoraj nikoli niso prestopili meje 0% na osi y, kljub temu, da tečejo navzgor, kar pomeni, da so cene cen v pesimizmu in da trgovci morda kupujejo pred tveganjem pred negativnim tveganjem. Trenutno pazljivo tržno razpoloženje pa bi se lahko obrnilo, če Bitcoin trdno stoji nad mejo 40.000 USDT.

Enomesečni in trimesečni BTC sta pomenili neskladnost v nestanovitnosti. Vir: OKEx

DOGE in ADA opozarjata

Ether (ETH) je prejšnji teden presegel Bitcoin, ko se je protokol pametne pogodbe začel gibati navzgor s 1.300 USDT, s čimer je prekinil prejšnje najvišje vrednosti in v petek postavil novo najvišjo vrednost v višini 1.762 USDT v skladu s promptno ceno OKEx ETH. Ker pa ETH ni mogel vzdržati hitre poteze, se je nato umaknil za skoraj 15% in teden zaključil z 10% donosom.

Med glavnimi altcoin-i sta bila najpomembnejša tedna Dogecoin (DOGE) in Cardano (ADA). Zahvaljujoč večkratnim tvitom Elona Muska, ki promovirajo DOGE, kar je privedlo do množičnega nakupa s strani malih vlagateljev, se je njegova cena v enem tednu podvojila. Po zaključni ceni v nedeljo je DOGE po tržni kapitalizaciji presegel Litecoin (LTC) za sedmo mesto..

ADA je prav tako zabeležila velike dobičke, ki so se v enem trenutku dvignili nad 0,7 USDT in končali s 96-odstotnim tedenskim donosom. Nazadnje je bila ADA tako draga med bikovskim trgom januarja 2018. Razlog za ta val je verjetno uspešna namestitev posodobitve Mary na javni testni mreži, s čimer je Cardano postal bližje platformi pametnih pogodb z več sredstvi. ADA je zdaj po tržni kapitalizaciji na tretjem mestu, če izključimo USDT.

Med pomembnejše altcoin-ove z več kot 20-odstotnim tedenskim dobičkom spadata Polkadot (DOT) in Stellar’s Lumen (XLM). XRP pa je bil edini večji altcoin z negativnim tedenskim donosom, in sicer za 12%.

Tedenski donosi večjih altcoinov, 2/1 do 2/7. Vir: TradingView

DeFi se po ostrem vlečenju umakne

Skupna vrednost, zaklenjena v protokolih DeFi, se je v zadnjih sedmih dneh izjemno hitro povečala, glavni razlog pa je dvig cene žetonov DeFi. TVL je v petek poskočil na skoraj 50 milijard dolarjev, preden se je po podatkih DeBanke umaknil na sedanjih 48,5 milijarde dolarjev.

Trenutno najboljša tri imena v smislu TVL so izposojevalnik protokolov za posojila (MKR), izposojevalni protokol AAVE (V1 + V2) in žeton, povezan z BTC.

Skupna vrednost zaklenjena v DeFi. Vir: DeBank

Glede na donose so bili vsi glavni žetoni DeFi pripravljeni. Zanimivo je, da je bil trg DeFi pred preteklim vikendom vroče iskan in se je izjemno povečal. Toda v soboto, ko je Bitcoin preizkusil 40.000 USDT, je sektor zaznamoval velik umik zaradi ustvarjanja dobička, medtem ko se je prevlada Bitcoinov okrepila.

AAVE je vzletel s 300 USDT, hitro presegel 500 USDT in dosegel novo najvišjo vrednost 542 USDT na OKExu. Vendar je nato doživel 28-odstotni umik, našel je podporo blizu 400 USDT, preden je teden zaključil na 472 USDT, in izkoristil 61-odstotni tedenski donos. Poleg tega je UMA, ki ni navedena v spodnjem grafikonu, dosegla velik, 163-odstotni donos za teden, v enem trenutku na sredini se je povzpel skoraj 300%. Po drugi strani pa je bil šibek izvajalec Yearn Finance (YFI), ki je doživel izkoriščanje z odtečenih 11 milijonov dolarjev.

Tedenski donos glavnih žetonov DeFi, 2/1 do 2/7. Vir: TradingView

Institucijam ni uspelo zasledovati shoda

CME je posodobil svoje najnovejše (od 2. februarja) terminske pogodbe na Bitcoin podatki o položaju 6. februarja v tem obdobju poročanja je Bitcoin doživel "Elonov reli" in narasla za skoraj 4000 dolarjev.

V tem času pa so se odprte obresti z 10.787 znižale na 9.469, kar je najnižja raven v zadnjih 15 tednih. To kaže, da kratkoročni oživitev cen ni obrnil medvedjega razpoloženja na trgu.

Predvsem na računih upraviteljev sredstev so se njihove dolge pozicije spremenile na 308, kratke pozicije pa so še naprej znatno rasle in se še povečale z 225 na 357 – novo 24-tedensko najvišjo vrednost. Prvič po petih mesecih so kratke pozicije prehitele dolge, kar kaže na to, da upravljavci premoženja ostajajo pesimistični, kljub dejstvu, da se je cena obnovila.

Podatki o terminskih terminskih pogodbah CME Bitcoin – Število računov upraviteljev sredstev, ki so dolge v primerjavi s kratkimi. Vir: Quandl

Tudi na računih skladov s finančnim vzvodom so se njihove dolge pozicije še zmanjšale s 3.605 na 3.031, kar je 17-tedensko najnižjo vrednost. Medtem ko so se kratke pozicije zmanjšale s 7.991 na 7.224. Sredstva s finančnim vzvodom imajo že tretji teden zapored svoje položaje v obe smeri, znižanje dolgih pozicij pa je bilo večje kot na kratkih, kar kaže na njihov medvedji odnos.

Podatki o terminskih pogodbah za Bitcoin CME – Število dolgov računov s finančnim vzvodom s kratkimi rokavi. Vir: Quandl

Na splošno so institucionalni vlagatelji skladno izrazili pomanjkanje zaupanja na trg, kar je povzročilo odstopanje med njihovimi medvedjimi razpoloženji in oživljajočimi cenami Bitcoinov..

Ta teden gledamo naprej

V kripto prostoru je najpomembnejši dogodek današnji začetek terminskih pogodb ETH za trgovsko trgovino v Chicagu. Pred tremi leti je CME uvedel terminske pogodbe za BTC, ki so sovpadale z vrhom zadnjega bikovega trga. Jasno je, da je trg zdaj zelo drugačen kot pred tremi leti, CME pa je postal pomemben izhod za institucionalne vlagatelje, da ohranijo izpostavljenost trgu kriptovalut. Seznam CME lahko še poveča posvojitev Etherja med institucijami, a njegov kratkoročni vpliv na trg še ni razviden.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati!

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene značilnosti, izvirne raziskave & kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map