OKEx Technical Weekly: Zadnji ples … za zdaj? (27. april 2020)

Ključni zajtrki

 • Pozitivno razpoloženje, ki se gradi okoli BTC prepolovitev bi lahko potisnila BTC cene nekoliko višje. Vendar podatki kažejo, da bi se zabava lahko kmalu končala.
 • ETH sklopov za preizkušanje večletnih uporov v času, ko je na trgih potekalo več pogovorov o Ethereum 2.0.
 • Medvedi imajo trden oprijem POVEZAVA saj je reli videti utrujen.

Pregled trga

Sentiment na trgih kriptovalut je bil v ponedeljek v Aziji na splošno pozitiven kot cene BTC čez vikend dosegla 7700 ravni. Cenovna dejanja so bila v skladu z našimi pričakovanji kot naša zadnja izdaja Tehnični tednik poudaril, da je izrez prejšnje glave in ramen ena od kritičnih ravni za vodilno kripto, ki je zahtevala, da biki še naprej tečejo.

Podatki nakazujejo, da naj bi se prepolovitev bitcoinov izplačala v približno dveh tednih BTC biki imajo lahko kratkoročno prednost še vedno. Vendar medvedi postopoma naraščajo s srednjeročnega vidika. Anketa podjetja Sentix kaže da je indeks prekomerne samozavesti Bitcoin skočil na +7, kar je blizu območja, ki bi lahko sprožilo razprodajo.

Manfred Hubner, generalni direktor pri Sentixu, je dejal: „Osnovno zaupanje še vedno narašča z razpoloženjem. Opisana nevarnost še ni akutna. Toda to se lahko spremeni v 1-2 tednih. “

Slika 1: Sentixov indeks prekomerne samozavesti

Vir: Sentix

Slika 2: Implicirana volatilnost BTC ATM

Vir: Skew

Zanimivo je, da BTC Zdi se, da tudi trg opcij kaže v isto smer. Podatki podjetja Skew to kažejo BTC1-mesečna implicirana volatilnost je bila opazno nižja od 3-mesečne in 6-mesečne implicirane volatilnosti od aprila in trend se tako nadaljuje.

Nakazana nestanovitnost je eden od odločilnih dejavnikov pri določanju cen opcij. Večja implicirana volatilnost povzroči večjo premijo opcij in obratno. V tem primeru se zdi, da trgovci z opcijami dajejo prednost 3-mesečnemu / 6-mesečnemu (dolgoročnejšemu) BTC možnosti v enem mesecu (krajše).

Verjamemo, da je ta kratkoročni bik v BTC je zelo povezano s prihajajočo razpolovitvijo. Vodja kvantitativnega stratega OKEx Thomas Tse je predlagal, da bi lahko bila knjiga za razpolovitev “veliko pred prepolovitvijo, kratka na datum prepolovitve in končni položaj sprosti tri dni po razpolovitvi." Preberite <Arbitraža dogodkov: Kako trgovati z drobci> za več.

Drugje smo videli, da je bil prostor altcoinov večinoma v zelenem, s ETH in XRP trguje 2% višje, medtem ko ADA povečal za več kot 10%. Vse več jih je bilo razprave okoli ETH cene na trgih, saj se je drugi največji kripto istočasno približal večletnemu odporu Ethereum 2.0 naj bi se začel julija. To bi lahko bil naslednji velik poudarek za širši trg kriptovalut po prepolovitvi bitcoina.

Analiza cen

BTCUSDT – Omejen prostor za bike, medvedi lahko kmalu prevzamejo položaj?

 • V naši prejšnji izdaji Tehnični tednik OKEx, poudarili smo, da je eden od pogojev za BTC če želite ponovno preizkusiti 7700 ravni, se mora cena stabilizirati nad zadnjim izrezom glave in ramen. Zdaj se par trguje nad vratnim izrezom. Vendar pa je podpora za izrez ostala nepreizkušena in tam bi lahko trgovci gledali, ko se bliža razpolovitev.
 • Zagon se očitno upočasnjuje, saj je RSI v primerjavi s prejšnjim naraščajočim trendom padel. Če kazalnik v bližnji prihodnosti ne bo mogel doseči nekaterih višjih najvišjih vrednosti, bi to lahko okrepilo pristranskost do negativne strani.
 • Stohastični oscilator je tudi predlagal, da biki morda začnejo videti utrujeni, saj sta bili tako hitri kot počasni liniji že v prekupljeni coni, kjer je cena že prej imela kratkoročne popravke.
 • V času pisanja članka, čeprav se zdi, da 7700 stopenj ni popolnoma zavarovanih, bika za prepolovitvijo še vedno lahko spodbuja BTC cene do ravni 8100. Verjamemo, da bi bil prvi resnični odpor lahko blizu 8140. Takšne ravni so bile, ko je spodnji del urne razlike za terminske pogodbe CME padel 9. marca (tukaj ni prikazan), pa tudi 250-dnevno drseče povprečje.
 • Kljub temu kratkoročnega popravka od tu ne smemo popolnoma izključiti. 7400 bi lahko bil prvo območje za ogled. Če ga opazimo, bi lahko povečali verjetnost ponovnega preizkusa izreza blizu 6900.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT

Vir: OKEx; Tradingview

ETHUSD – Pred nadgradnjo 2.0 dosežite večletni odpor

 • Eter se približuje 200 markam in doseže svoj dolgoročni tedenski odpor, ki je od februarja 2018 ostal nedotaknjen.
 • Z dolgoročnejše perspektive se zdi, da zagon ostane zdrav, tako da sta stohastični in končni oscilator tako presegla prejšnje vrhove. Poleg tega je MACD izdelal tedenski bikovski križanec in zdi se, da se križanec širi.
 • Na zadnji strani prihajajoče nadgradnje Ethereum 2.0, za katero so trgi veljali kot bikovski dejavnik, se bo par morda lahko prebil nad prvi odpor. Če ga opazimo, bi lahko povečali pristranskost pri doseganju območja 220.
 • Vendar je še prezgodaj, da bi ugotovili, ali bo par uspel prebiti drugo linijo trenda.

Slika 4: Tedenski grafikon ETHUSD

Vir: Tradingview

ADAUSDT – Čas za zavijanje?

 • Cardano je bil eden izmed dobitnikov altcoinov na ponedeljkovi azijski seji, s katerim se je trgovalo za kar 10% USDT, vendar smo od tu lahko videli ovinek.
 • Oscilator Stohastik je dnevno povzročil medvedji križanec v prekupljeni coni. Zadnjič, ko se je zgodil tak dogodek, sledi močna razprodaja. To bi lahko videli tudi od tu, če se zgodovina ponovi.
 • ADA opazovalci lahko tudi pozorno spremljajo razvoj RSI. Čeprav se zdi, da lahko vzdržuje višjo najvišjo vrednost, se vseeno zdi, da ne more preseči 80 ravni. To je lahko še en znak za upočasnitev zagona.
 • Prvo območje za ogled: 0,041. Če ga opazimo, ponovnega preizkusa 38,2% Fibonaccijevega popravljanja v bližini 0,0385 ne smemo izključiti.

Slika 5: Dnevni grafikon ADAUSDT

Vir: OKEx; Tradingview

LINKUSDT – Medvedi imajo trden oprijem

 • Verižna povezava se lahko kratkoročno sooči z več negativnimi učinki, saj številni kazalniki kažejo, da so medvedi trdno stisnjeni.
 • Kazalniki zagona se v zadnjih tednih že dolgo ne strinjajo s cenovnimi ukrepi, saj je RSI povzročil štirikratno medvedjo razhajanje. Z drugimi besedami, ker je cena povzročila nekoliko višje vrednosti, RSI ni sledil.
 • Tudi obseg trgovine je nakazoval enako medvedjo divergenco. Ko je par trgoval višje, se je glasnost zmanjšala.
 • Zdi se, da nastaja vsakdanji medveški križanec MACD. Če bo potrjena, je to lahko še en medvedji signal.
 • Smiselno je v kratkem pričakovati velik premik v ceni, saj so pasovi Bollingerja pritiskali.
 • Prvo območje, ki si ga je treba ogledati, bi lahko bilo okoli 2,94 do 2,97, kar je najnižja vrednost v začetku tega meseca.

Slika 6: Dnevni grafikon LINKUSDT

Vir: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map