Podatki o terminskih pogodbah dajejo mešane signale, saj Bitcoin sledi visoko tveganim sredstvom: terminski pogodbe v petek

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx.

Bitcoin (BTC) cena se je v tednu trgovala v tesnem razponu, med 9.500 do 10.000 dolarji, pred močnim padcem, ki je v četrtek, po četrtletni prihodnosti OKEx, znašal 9.033 dolarjev (BTCUSD0925) cena. Vendar pa se je vodilna digitalna valuta v času pisanja od takrat okrevala na 9.400 ameriških dolarjev.

Včerajšnji velik umik je bil v skladu z obnašanjem svetovnega trga glede premoženja z visokim tveganjem. Z gospodarskimi obeti, ki jih zagotavlja Državne rezerve in dvomilijonti primer koronavirusa poročali v ZDA, se je indeks volatilnosti (VIX) spet povzpel. VIX se je zgodovinsko preselil v nasprotju z Bitcoinovimi smer.

Medtem so podatki o trgovanju z OKExom pokazali mešane signale. Premije Quarterly Futures v višini pod 100 USD še vedno kažejo srednjeročno zaupanje, vendar razmerje med dolgimi in kratkimi razmerji pod 1,0 in razmerje posojila pod mejo pod 2,0 kažeta, da so trgovci na drobno razbremenili svoje deleže.

Padec odprtih obresti (OI) prav tako namiguje na nekaj dobička, vendar bodo trgovci morda želeli sprejeti način čakanja in videti, dokler trg ne izbere smeri.

Grafikon BTC USDOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1D grafikon. Vir: OKEx

Odčitavanje podatkov o trgovanju OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov.

Dolgo / kratko razmerje BTC

Razmerje med dolgimi in kratkimi je bilo zadnjih sedem dni pod 1,2. Potem ko se je v torek znižal pod 1,0, se je za kratek čas spet zvišal, četrtkov umik pa je razmerje znižal na 0,9, kar kaže na premik proti kratkim pozicijam.

Dolgo kratko razmerje BitcoinČas zbiranja podatkov: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 (UTC)

Razmerje Long / Short Ratio primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. To pomeni, da mora biti skupno število dolgih pozicij enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje pod 1, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače in obratno.

Osnova BTC

Najnovejše dvočetrtletne terminske pogodbe so danes začele delovati in se preselile iz BTCUSD0925 do BTCUSD1225, in ob zagonu smo videli visoko premijo v višini 140 USD.

Četrtletna pogodbena prihodnost je zdaj BTCUSD0925 namesto BTCUSD0626, in njegova premija je sredi tedna padla z okoli 200 USD na manj kot 100 USD zdaj. Vendar srednjeročno še vedno kaže nekaj zaupanja med udeleženci na trgu.

Osnova BTCČas zbiranja podatkov: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 (UTC)

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko med njimi. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprti interes (OI) je v četrtek dosegel 6,6 milijona pogodb (1 pogodba = 100 USD), vendar se je znižanje cen znatno znižalo na 5,8 milijona pogodb. Ta poteza kaže, da so nekateri kiti s prej odprtimi kratkimi hlačami zaprli svoje položaje, skupaj z velikimi likvidacijami.

Bitcoin Open InterestČas zbiranja podatkov: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 (UTC)

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da je bilo odprtih veliko novih pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Razmerje izposoje marže je skozi teden močno nihalo, kar kaže na to, da trgovci niso preveč samozavestni. Po četrtkovem padcu je razmerje doseglo nedavno najnižjo vrednost 1,94 in se zdaj trguje blizu 2,0, kar odraža kratkoročno medvedje razpoloženje na promptnem trgu.

Razmerje posojanja marže BitcoinČas zbiranja podatkov: 6/5 0:00 do 6/12 6:00 (UTC)

Razmerje posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki si izposodijo USDT v primerjavi s tistimi, ki si BTC izposodijo v vrednosti USDT v določenem časovnem obdobju.

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri oceni razpoloženja na trgu. Na splošno tisti, ki si izposojajo USDT, želijo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa da ga skrajšajo.

Ko je razmerje maržnega posojanja visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Po četrtkovi nesreči je podpora v višini 9.300 USD postala pomembna raven. Preboj pod to raven bo najverjetneje preizkusil 8.500. Vendar je petkov hiter odboj trgovcem oteževal pretirano pesimizem. Zdaj, ko je korelacija Bitcoina z drugimi tveganimi sredstvi spet v središču pozornosti, bi trgovci imeli koristi od spremljanja različnih trgov.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map