Strategija trgovanja z možnostmi kripto: Uvod v Long Straddle

Strategija trgovanja z možnostmi kripto: Uvod v Long Straddle

Trgovanje z opcijami je postalo najhitreje rastoča del prostora kripto izvedenih finančnih instrumentov, zahvaljujoč hitro rastočemu institucionalnemu zanimanju in raznoliki izbiri ponujenih izdelkov. Trgovci in vlagatelji na vseh ravneh lahko zdaj izkoristijo preizkušene strategije trgovanja z opcijami, ki se pogosto uporabljajo v tradicionalnem finančnem svetu. Med različnimi strategijami so dolga straddla ena najučinkovitejših in najpogosteje uporabljenih, zlasti za nestanovitna sredstva, kot je Bitcoin (BTC).

Prej smo izpostavili nekatere prednosti trgovanja z opcijami pred terminskimi pogodbami in zajeli tudi pregled kripto izvedenih finančnih instrumentov za nove uporabnike. V tem delu bomo zožili našo pozornost, da bi raziskali strategijo za trgovanje z opcijami.

Strategije trgovanja z opcijami na splošno

Strategije trgovanja z opcijami običajno vključujejo nakup ali prodajo več opcijskih pogodb hkrati za optimizacijo naložbenih pozicij, varovanje pred tveganji pred tveganjem in dobiček iz predvidenih gibanj na stroškovno učinkovit način.

Trgovci v različnih razredih sredstev uporabljajo te preizkušene strategije, zlasti na področju izvedenih finančnih instrumentov. Trgovanje z opcijami izstopa od ostalih, je njegova nelinearnost. Za razliko od terminskega trgovanja (linearni izvedeni finančni instrumenti) izplačilo opcijskih pogodb ni odvisno samo od osnovnega instrumenta. Časovna obdobja, splošna volatilnost in udarna cena glede na promptno ceno dajejo trgovcem z opcijami dodatne spremenljivke.

Na koncu pa je učinkovitost katere koli strategije odvisna od njenega potenciala za dobiček v povezavi s tveganjem in tu zastavlja straddralna strategija.

Kaj so straddles in kako so izbrani?

Straddle običajno pomeni imeti dve transakciji z istim sredstvom s pozicijama, ki se medsebojno kompenzirata. Pri trgovanju z opcijami dolgotrajna strategija pomeni nakup nakupne opcije (pravica do nakupa) in prodajne opcije (pravica do prodaje) za isto osnovno sredstvo z enako ceno udarca in potekom. Po drugi strani strategija kratkega ločenega trgovanja vključuje prodajo nakupne opcije in prodajne opcije z enakim stavkom in potekom.

Izbira med dolgim ​​in kratkim pasom je odvisna od trgovčevih pričakovanj glede uspešnosti osnovnega sredstva. Dolgo prečenje je učinkovito, če trgovci predvidevajo močno gibanje cen, vendar niso prepričani v njegovo smer (cena je nestanovitna). V nasprotju s tem trgovci morda želijo uporabiti strategijo kratkega ločevanja, če verjamejo, da bo cena (in nestanovitnost) osnovnega sredstva ostala stabilna v določenem časovnem obdobju.

Kako deluje straddle?

Kot smo že omenili, je dolgoročna strategija lahko plodna za nestanoviten razred sredstev, kot so kriptovalute. Za razlago delovanja dolgega pasu uporabimo za primer možnosti BTCUSD na OKEx.

Predpostavimo, da BTC trenutno trguje pri 9.500 USD. Če trgovci verjamejo, da je cena posledica ostrega premika, vendar niso prepričani, v katero smer bo šla, lahko uporabijo dolg pas, tako da kupijo tako nakupne kot tudi prodajne opcije z enako ceno udarca in potekom.

To strategijo lahko simuliramo z uporabo klicne opcije (BTCUSD-20200925-9500-C) in prodajne opcije (BTCUSD-20200925-9500-P). Oba imata udarno ceno (ceno BTC je mogoče kupiti ali prodati ob izteku) 9500 USD, premije (stroški pogodbe) 1500 USD (v času pisanja tega dokumenta) in potečeta 25. septembra 2020. P&L ali profil dobička in izgube takšne kombinacije je lahko približno takšen.

Primer izplačila BTC opcije z dolgim ​​strežnikom; Vir: OKEx

Dolgotrajna strategija se bo celo pred iztekom zrušila nad ali pod udarno ceno glede na znesek plačane premije. Ne glede na smer mora biti lastna vrednost ene možnosti enaka premiji, plačani za obe možnosti, medtem ko bo druga postala brez vrednosti do izteka. Z drugimi besedami, vzporedni dobiček je enak stavki plus dve plačani premiji. Slab dobiček je enak stavki, zmanjšani za plačane premije.

Če pogledamo zgornji grafikon, lahko opazimo dva scenarija preloma za to trgovanje, enega, pri katerem BTC trguje po 6.500 ameriških dolarjev ob izteku, in drugega, kjer trguje po 12.500 ameriških dolarjih. To je zato, ker znaša premija za vsako možnost, ki smo jo kupili, 1500 USD, kar pomeni, da skupni stroški obeh pogodb znašajo 3000 USD. Torej so naše prelomne točke navzgor in navzdol enake 9.500 USD + 3.000 USD = 12.500 USD in 9.500 USD – 3.000 USD = 6.500 USD.

Vsako odstopanje cen, ki presega te točke preloma, bo pomenilo dobiček v tej trgovini. Če je na primer Bitcoin promptna cena v času izteka 15.000 USD, bo klicna možnost ustvarila skupno 2.500 USD dobička (15.000 USD – (9.500 USD + 3000 USD)). Če je cena Bitcoina ob izteku cene 3.500 USD, bo prodajna opcija ustvarila 3.000 USD dobička (9.500 USD – (3.500 USD + 3.000 USD)).

Če pa bo v času izteka cena Bitcoina ostala znotraj mejnih vrednosti (med 6.500 in 12.500 USD), bo trgovec na koncu izgubil denar. Če je na primer BTC 10.000 USD ob izteku, je klicna možnost 500 USD zeleno, ko pa odštejete stroške obeh možnosti (3.000 USD), trgovec ostane s 2.500 USD izgube. Podobno, če je BTC 7.000 USD ob izteku, je prodajna opcija 2.500 USD zeleno, vendar trgovec ostane po izgubi 500 USD po odštevanju celotne premije.

Prednosti in slabosti

Ena izmed prednosti dolgotrajne strategije je, da je največji dobiček navzgor potencialno neomejen, ker teoretično lahko cena BTC še naprej narašča brez zgornje meje. Tudi potencial slabega dobička je pomemben, vendar ne neomejen, saj BTC verjetno ne bo šel pod ničlo.

Najboljši primer za to trgovino bi bil, če bi se cene BTC dvignile ali močno znižale nad mejo preloma, saj bo dobiček razlika med promptno in udarno ceno (9.500 USD) minus premija, plačana za obe možnosti dal).

Na drugi strani je najslabši možni scenarij te trgovine, da se cena BTC drži stabilno in poteče po udarni ceni. V tem primeru bosta obe možnosti postali dejanski in ne bosta imeli nobene lastne vrednosti, tako da bosta v celoti izgubili obe premiji (skupna izguba 3000 USD v zgornjem primeru).

IV in časovni razpad: dva dejavnika, ki ju je treba opazovati

Nakazana volatilnost in časovni upad sta lahko najpomembnejša dejavnika, ki ju je treba upoštevati pri dolgotrajni strategiji. Uspešna dolgotrajna strategija je zelo odvisna od povečane IV. Hiter dvig IV ponavadi poveča vrednost obeh možnosti v straddleu in vlagateljem potencialno omogoči, da zaprejo straddle zaradi dobička, preden opcije potečejo.

Medtem je časovni upad še en element, ki lahko vpliva na rezultat. Ob prvem vstopu v trgovanje bi bila vsaj ena pogodba (klicna ali prodajna) sklenjena z denarjem, in če cena Bitcoina dlje časa ostaja stagnirala, bi lahko skupna vrednost tega položaja znatno zmanjša. Poleg tega se s približevanjem roka uporabnosti povečuje tudi stopnja upada.

Zaključek

Z naraščajočo priljubljenostjo trgovanja z opcijami v prostoru kripto izvedenih finančnih instrumentov lahko trgovci za optimizacijo svojih položajev in upravljanje tveganj začnejo uporabljati preizkušene strategije, kot je straddle. Vendar trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti ni priporočljivo za začetnike brez razumevanja njegove različne dinamike in tveganj.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map