Tehnični tednik OKEx: 17. februar 2020

Občutek na širšem trgu kriptovalut se je mešal po tem, ko so se cene bitcoinov v ponedeljek med azijskim zasedanjem znižale s 10400 na okoli 9800. Podatki kažejo, da so bili udeleženci na trgu razdeljeni glede srednjeročnih napovedi vodilne kriptovalute. Nova raziskava podjetja Sentix kaže, da imajo institucionalni vlagatelji nekoliko bitan pesimizem glede bitcoinov, medtem ko so bili mali vlagatelji relativno pozitivni. Vendar bi lahko razdelitev razpoloženja v kratkem privedla do povečanja nestanovitnosti cen.

Patrick Hussy, generalni direktor pri Sentixu, je dejal: „Kadar se je pojavila tako velika razlika v mnenjih, je potem postalo vznemirljivo. To je bilo zato, ker je ena od skupin vlagateljev imela večjo potrebo po prilagoditvi za nazaj. Na koncu so zasebni vlagatelji pogosto prevzeli vodilno vlogo, ko se je razlika v pristranskosti povečala. “

Slika 1: Strateška pristranskost Sentix Bitcoin – Inst. Vs. Rtl. (Vir: Sentix) Slika 2: 1-urni grafikon CME Bitcoin Futures (Vir: Tradingview)

Trgovci ne bodo želeli zamuditi razvoja urne razlike v terminskih terminskih pogodbah za bitcoin CME. Terminske pogodbe za bitcoin CME so se v ponedeljek odprle z enournim razmikom, vrzel pa se giblje med 10460 in 10080. V naših preteklih publikacijah smo poudarili, da obstaja velika tendenca zapolnitve vrzeli terminskih pogodb bitcoinov CME. Če ga vidimo, se lahko BTC pred naslednjim razvojem odskoči na skoraj 10500.

Drugje smo videli precej rdeče, saj se je ETH odrekel več kot 7%, medtem ko je XRP strmo padel za približno 10%. Manjša imena, kot sta TRX in ATOM, so upadla za več kot 10%. Spodaj želimo izpostaviti skupni grafikon kripto nekdanje BTC, ki bi lahko skrbel nekatere gledalce altcoinov. Grafikon ni mogel povrniti prvih ravni odpornosti blizu 120B. Čeprav je prezgodaj za preobrat, bi pa nadaljevanje popravka lahko postavilo pod vprašaj trajnost širšega rallya altcoinov.

Slika 3: Skupna tržna kapitalizacija Crypto Ex-BTC (Vir: Tradingview)

Analiza cen

BTCUSDT

 • V naši zadnji izdaji Tehnični tednik, poudarili smo, da bo rally BTCUSDT morda moral narediti kratkoročni odmor, preden bo ponovno dosegel oktobrsko najvišjo vrednost 10500.
 • Menimo, da bi morala biti spodnja podpora trenutnega kanala dobra, 38,2-odstotna Fibonaccijeva korekcija blizu 9300 pa bi bila še ena stopnja podpore..
 • Zdi se, da nastaja dnevni zlati križ, saj naj bi se 50-dnevno drseče povprečje dvignilo nad 200-dnevno drseče povprečje. Poslednji tak zlati križ je povzročil množičen shod od maja do julija.
 • Vendar je razmerje med dolgimi in kratkimi razmerji OKEx BTC ostalo na najvišji ravni iz prvega stoletja, kar bi lahko pomenilo, da je bil nekaj večjega kapitala na kratkih pozicijah, njihov potencialni dobiček pa lahko bistveno višji od dolžine.

Slika 4: Dnevni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 5: Dolgo / kratko razmerje OKEx BTC (Vir: OKEx)

LTCUSDT

 • LTCUSDT se bo morda začel stabilizirati, ko bo par preizkusil svojo 4-urno podporo trendne linije.
 • Odčitki RSI kažejo, da bi lahko bil par kratkotrajno preprodan. V zadnjem mesecu se je cena obnovila, ko je 4-urni RSI padel pod 30.
 • Poleg tega 200-MA (vijolična črta) ni ogrožena od začetka januarja, kar bi lahko bila še ena stopnja podpore.

Slika 6: 4-urni grafikon LTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT

 • BSVUSDT se je približal kritični ravni podpore, saj je par v ponedeljek v Aziji padel za več kot 17%.
 • Prejšnji najnižji nivo pri 235 bi lahko bil kritična raven za opazovanje, ki je prav tako blizu 200-MA. Če bo ogrožen, bodo vidni nadaljnji popravki.
 • MACD je šel tudi dlje v negativno območje, medvedji križanec se je razširil, bot velja za medvedji znak.
 • Umik odprtih obresti za terminske pogodbe BSV bi lahko tudi nakazoval, da bi se cena lahko začela umirjati.

Slika 7: 6-urni grafikon BSVUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 8: Odprte obresti za terminske pogodbe OKEx BSV & Obseg trgovanja (Vir: OKEx)

XLMUSDT

 • XLMUSDT bo morda videl nadaljnjo slabost, potem ko bo trojna formacija na vrhu potrdila medvedje razpoloženje.
 • Čeprav se lahko cena sprva stabilizira pri 20-dnevnem drsečem povprečju, RSI nakazuje, da par še vedno ni pretirano prodal, kar kaže na morebitno nadaljnjo negativno stran.
 • 200-MA blizu 0,06 bi lahko bila prva stopnja za opazovanje, če bi bila ogrožena, bi lahko bila prejšnja najnižja vrednost 0,0549 naslednja ključna raven.

Slika 9: Dnevni grafikon XLMUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Sledite OKEx na:

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map