Tehnični tednik OKEx: 2. marec 2020

Trgi kriptovalut so se sprva stabilizirali, potem ko so se cene bitcoinov ob koncu tedna znižale z 10000 na približno 8500. V zadnji izdaji časopisa Technical Weekly smo poudarili pretirano navdušenje v BTC trg lahko ogrozil rally in kratkoročno negativno vplival na ceno. Od takrat, BTC se je v enem tednu odrekel približno 14% vrednosti in ni ohranil podpore pri 200-dnevnem drsečem povprečju.

Čeprav so trgi na splošno ostali pozitivni BTC zaradi prihajajočega prepolovitve verjamemo, da bi se pristranskost lahko kratkoročno še vedno nagibala k nevtralnemu / rahlo negativnemu položaju, saj se zdi, da je kratkoročni apetit razmeroma visok. Videli smo, da se je razmerje Long / Short OKEx BTC oddaljilo od nedavnih najvišjih vrednosti, vendar še vedno na razmeroma visokih ravneh (2,34) v primerjavi z odčitki v začetku januarja (1,06 ~ 1,33).

Slika 1: Dolgo / kratko razmerje OKEx BTC (Vir: OKEx)

To čustvo neodločnosti se je odražalo tudi v odprtih interesih in obsegu trgovine. Opazili smo, da je naša BTC Odprto zanimanje je od sredine februarja upadalo, kar kaže, da je na trg pritekalo manj novega denarja. Vendar bi to lahko pomenilo tudi, da se sedanji cenovni trend lahko konča. Poleg tega se je obseg trgovine začel zmanjševati, kar bi lahko pomenilo, da trgovci držijo svoje položaje in bi to lahko obravnavali kot znak stabilnosti cene.

Slika 2: Odprte obresti in obseg trgovanja za OKEx BTC Futures (Vir: OKEx)

Trgi so se tudi zavzeli za mehak začetek v prostoru altcoin, s ETH in XRP padla za približno 2%, medtem ko XTZ in POVEZAVA se je v zgodnjem azijskem trgovanju odrekel več kot 6%. Videli smo tudi začetne znake stabilnosti v prostoru altcoinov, saj se zdi, da lahko skupna Ex-BTC kripto tržna kapica ohrani svojo podporo pri 365-dnevnem drsečem povprečju. Opazovalci Altcoin verjetno želijo ta grafikon obdržati pod radarji.

Slika 3: Skupna kripto tržna kapitalizacija Ex-BTC (Vir: Tradingview)

Analiza cen

BTCUSDT – Kratkoročni povratni vpogled?

 • BTCUSDT v zadnjem tednu ni ohranil podpore na kritičnem 200-dnevnem drsečem povprečju; kazalci pa kažejo, da bi trenutno stanje lahko podprlo kratkoročni oživitev.
 • Pri nastajanju smo videli pozitiven dnevni svečnik, če bo potrjen, bo prvi po sedmih zaporednih negativnih svečnikih. Vzorčno bi ga lahko razvili v vzorec jutranje zvezde, podoben tistemu, ki se je zgodil konec novembra in sredi decembra (rdeča polja). Oba primera sta pokazala, da se je po vzoru jutranje zvezde zgodil kratkoročni odboj.
 • Kazalniki giba so prav tako naslikali isto sliko. Tako RSI kot končni oscilator sta dosegla dno na preprodanem območju že novembra in decembra. Podobna situacija je bila opažena tudi v zadnjem času, in sicer z 9-dnevnim RSI na 29, UO pa se je dotaknil 40.
 • Čeprav je mogoč kratkoročni oživitev cen, bi lahko srednjeročno okrevanje cen še vedno postalo vprašljivo in resnično prezgodaj je pravi preobrat.
 • 200-SMA bi lahko bil prva stopnja za gledanje, kar je približno sredina 8700 ročajev. Če bi ga videli, bi lahko 38,2-odstotni Fibonaccijev umik videl večji upor. Druga referenca bi bila spodnja podpora pri 8220.

Slika 4: Dnevni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – preboj v nastajanju?

 • ETHUSDT je še vedno razmeroma v boljši formi kot bitcoin in nekateri drugi pomembnejši altcoin, saj par še vedno ostaja nad 200-dnevnim drsečim povprečjem.
 • Vendar se zdi, da nedavni popravek cene par postavlja v dnevno padajoči trikotnik, pri čemer se zdi, da je zlom kmalu predviden, verjetno pa tudi na spodnji strani. Če bi ga videli, bi lahko določil ceno za ponovni preizkus novembrskih najvišjih ravni 195-198. Pričakovani preboj naj bi preizkusil tudi podporo trendline med januarjem in februarjem.
 • Kazalniki zagona kažejo, da par še vedno ni pretirano prodan. Tudi všeč BTC, Dolgo / kratko razmerje OKEx ETH je ostalo na razmeroma visoki ravni. Oba dejavnika sta okrepila medvedje za ETH.
 • Najvišja temperatura v novembru 195-198 je lahko prvo območje, ki si ga je treba ogledati.

Slika 5: Dnevni grafikon ETHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 6: Dolgo / kratko razmerje OKEx ETH (Vir: OKEx)

XRPSDT – Več prostora za spust?

 • XRPUSDT ima že več kot pet dni pod 200-dnevnim drsečim povprečjem, kar je razmeroma šibkejše delovanje kot ETH.
 • Zdi se, da je par oblikoval vzorec glave in ramen, kar bi lahko bil znak srednjeročnega preobrata medveda in medveda..
 • Vzorec bi paru lahko omogočil umik na približno 0,175 stopnje, kar se ujema z najnižjo sredino decembra. Če se bo videla takšna raven, bi to lahko izhlapilo dobičke leta 2020.
 • Čeprav ne pričakujemo, da se bo cena v kratkem času znižala na takšno raven, v kratkem pa je dovoljen celo nekaj kratkoročnega odboja. Verjamemo, da bi bilo od 0,213 do 0,216 ključnega področja za opazovanje.

Slika 7: Dnevni grafikon XRPUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map