Tehnični tednik OKEx: 24. februar 2020

Ključni zajtrki

  • Trgi kriptovalut so v tveganem načinu, potem ko bitcoin ni uspel zagotoviti ključnih 10000 ravni.
  • Podatki kažejo, da je splošno razpoloženje kripto-sredstev doseglo rekord v vseh časih, vendar bi bilo pretirano navdušenje lahko medvedje glede cene.
  • ETH se zdi v čakalnem načinu; LTC ima še prostor za vožnjo; ADA kaže na bikovsko razhajanje.

V ponedeljek je v prostoru kriptovalut potekala nevarna seja, saj je cena bitcoinov zastala na 9700 ravneh. To se je zgodilo potem, ko je bitcoin konec tedna na kratko trgoval blizu ključnega območja 10000. Zdi se, da so trgovci že pričakovali ta popravek, saj so terminske pogodbe CME v začetku te seje povzročile urno vrzel.

Čeprav so pozitivna pričakovanja glede razpolovitve še vedno večinoma nedotaknjena, navdušenje trgov v BTC se lahko spremeni v prenatrpano trgovino, ki lahko poveča tveganje dolgotrajnega stiska ali kratkoročno negativno vpliva na ceno.

Slika 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment (Vir: Sentix)

Slika 2: Vrzel v prihodkih CME Bitcoin (Vir: Tradingview)

Na sliki 1 je prikazan indeks razpoloženja razreda sredstev kriptovalut Sentix. Indeks je pravkar dosegel rekordnih -11,5. Čeprav negativna vrednost pomeni, da imajo številni vlagatelji še vedno pesimističen odnos do kripto kot sredstva, vendar gre trend navzgor. Vendar Manfred Hubner, generalni direktor pri Sentixu, meni, da bi se lahko dvig cen bitcoinov upočasnil, če bi tak "navdušenje vlagateljev" nadaljuje.

Slika 3: Povzetek CME CoT (Vir: CME Group)

Omeniti velja, da račun s finančnim vzvodom vztrajno povečuje njihove kratke pozicije v bitcoin terminskih pogodbah in opcijah že tri zaporedne tedne. To bi lahko okrepilo tudi kratkoročni medvedji primer BTC.

Drugje smo po večjih altcoinih opazili popravke cen BTC ni uspel povrniti kritičnih ravni 10000. V času pisanja tega dokumenta, ETH padla za 1,5%, medtem ko XRP odrekel več kot 3%. Nedavna boljša imena, kot so ATOM in XTZ oba sta zmanjšala več kot 8%.

Analiza cen

BTCUSDT – Še vedno je nekaj prostora za odboj, preden zavijete?

  • BTCUSDT je v 4-urnem grafikonu več kot teden dni povzročal nekaj nižjih vrhov in oblikoval kratkoročni navzdol.
  • Medtem ko se cena giblje blizu srednjega pasu Bollingerja, kazalnik zagona kaže, da je bilo kratkoročno še vedno mogoče ponoviti ceno. Vendar bi se lahko odboj prvi odpor soočil blizu leta 9950.
  • Zgornji del nedavnega spodnjega kanala okoli 10050 bi lahko bil še en pomemben odpor.
  • Če cena ne more prekiniti odpornosti kanala, bi to lahko okrepilo medvedji primer ponovnega testiranja 38,2% Fibonaccijevega umika blizu 9320.

Slika 4: 4-urni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Počakajte in poglejte po množičnem reliju?

  • ETHUSDT je ​​bil omejen na 6-urni obseg in pasovi Bollingerja so zelo počasi pritiskali, kar kaže na to, da bi se lahko nihanje cen povečalo, a morda kasneje.
  • Zdi se, da je par oblikoval trikotni vzorec, kar tudi nakazuje, da trgovci v zadnjem času uporabljajo pristop čakanja.
  • Kazalniki zagona pa kažejo nekoliko medvedje razlike.
  • Zgornji upor blizu 285 bi lahko bil prva stopnja za opazovanje, spodnji konec 260 pa bi lahko bila še ena referenca.

Slika 5: 6-urni grafikon ETHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

LTCUSD – Biki še vedno niso utrujeni?

  • Nedavni rally LTCUSDT je ​​letos znižal ceno para z 38 na več kot 80, s čimer je postal eden največjih dobitnikov med glavnimi altcoin-i.
  • Čeprav vzpon v letu 2020 ostaja večinoma neprekinjen, bi lahko nedavna cenovna dejanja zaskrbela nekatere bike LTC, saj ni uspel prebiti 84 ravni.
  • Zdi se, da je vzorec naraščajočega trikotnika in preboj navzgor bi lahko paru omogočil ponovno testiranje 84 stopenj. Višje vrednosti RSI so okrepile tudi kratkoročni bikovski primer LTC.
  • Če se vidi medvedji primer, je območje 70 prva stopnja za opazovanje.

Slika 6: 6-urni grafikon LTCUSDT (Vir: OKEx, Tradingview)

ADAUSDT – Bikova divergenca po trdih vilicah

  • ADAUSDT dobiva zagon od prejšnjega tedna, saj je RSI v bikovskem razhajanju. Hkrati je naraščanje gibanja William% R ostalo nedotaknjeno, kar kaže na to, da je mogoče pričakovati dvig cen.
  • Stiskanje v pasovih Bollingerja se zdi v nastajanju. Nadaljnji pritisk bi lahko bil še en znak potencialnega povečanja nestanovitnosti cen.
  • Prejšnja najvišja vrednost 0,063 bi lahko bila prva stopnja, ki jo je treba opazovati, spodnja podpora blizu 0,055 pa se v tem trenutku zdi spodobna.

Slika 7: 6-urni grafikon ADAUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map