Tehnični tednik OKEx: 3. februar 2020

Tehnična analiza trga kripto trgovanja tega tedna

Optimistično razpoloženje je ostalo nedotaknjeno na trgih kriptovalut, saj se izbruh koronavirusa nadaljuje in kako bi lahko vplival na svetovno gospodarsko rast. Ko se bomo preselili v februar, se bodo udeleženci na trgu na Kitajskem po lunarnih novoletnih praznikih spet začeli trgovati. Razvoj na delniških trgih je prav tako drug poudarek, kot SHCOMP po novem letu prelomilo za 9% na prostem. Nasprotno pa so se cene bitcoinov v zgodnjem ponedeljkovem azijskem zasedanju na kratko dotaknile 9600 ravni.

Ker so trgi tri mesece oddaljeni od prepolovitve bitcoinov, nedavni podatki kažejo, da so institucionalni vlagatelji in mali vlagatelji zdaj pozitivni BTCSrednjeročne napovedi. Sentixova strateška pristranskost, ki meri srednjeročno dojemanje vrednosti Bitcoinov, je skočila na +0,23, najvišjo raven po avgustu 2019. Patrick Hussy, generalni direktor pri Sentixu, meni, da je branje pokazatelj vse večje pripravljenosti za nakup in je pozitiven signal za ta razred sredstev.

Slika 1: Sentixova strateška pristranskost (vir: Sentix) Slika 2: 1-urni grafikon CME Bitcoin Futures (Vir: Tradingview)

Vendar pa bi radi tudi poudarili, da urna vrzel na terminske pogodbe za bitcoin CME ostaja neizpolnjena. Slika 2 prikazuje vrzel, ki je nastala prejšnji teden in se nahaja med 9255 in 9120. Verjamemo, da bi lahko vrzel ostala neizpolnjena, če bi pozitivno razpoloženje in zagon na bitcoinu še naprej naraščali. Kljub temu rahla korekcija vklopljena BTC če bi se pojavilo kratkotrajno ustvarjanje dobička, bi to lahko ustvarilo priložnost za zapolnitev vrzeli. Čeprav bi to lahko pomenilo tudi novo priložnost za nakup pred prepolovitvijo.

Pozitivno razpoloženje se odraža tudi v altcoin prostoru, kot so všeč vodilni altcoin-i ETH in XRP oba sta se v začetku seje zvišala za 5% na 6%, medtem ko so imena srednje / majhne kapice, kot so XTZ in ICX povečal za 11% oziroma 22%. Zanimivo je, da podatki to kažejo ETH rudarjev se je kopičilo več ETH žetonov v zadnjih šestih mesecih.

Podatki Santimenta kažejo, da je število eternih žetonov v lasti vseh ETH rudarski bazeni dosegajo rekordnih 1,69 milijona ETH. Številni opazovalci Eta so bili glavni pozitivni dejavnik žetona.

Slika 3: Ravnovesje rudarjev ETH skozi čas (vir: Santiment)

Kaj ste zamudili

 • Deutsche Bank meni, da bitcoin ostaja “preveč nestanoviten”, da bi lahko postal hranilnik vrednosti. V svoji nedavni raziskavi “Prihodnost plačil” je banka dejala, da so “kriptovalute prestale prelomno točko, ki je bila potrebna, da postanejo modne”, in navaja primere od leta 2018 do 2019, ki pravijo, da je bitcoin “preveč spremenljiv”, da bi bil zanesljiva trgovina vrednosti.
 • Japonska se je še naprej ogrevala za svojo digitalno valuto. Namestnik guvernerja BoJ Masayoshi Amamiya je dejal, da mora biti centralna banka pripravljena izdajati digitalne valute, če bo hiter tehnični napredek v poravnalnih sistemih spodbudil javno povpraševanje. Dodal je, da je “bistveno, da BoJ še naprej preučuje možnost izdaje CBDC.
 • Kriptoskupnost ima zdaj še en način tvitanja o bitcoinu, bitcoin emojiju. Soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey je konec tedna tvitnil novo dodane bitcoin emojije. Kriptoskupnost je toplo pozdravila bitcoin emojije, mnogi od njih so jih tweetali sami, vključno z izvršnim direktorjem OKExa Jayom Haojem in direktorico organizacije civilne družbe Alyso Xu.
 • Cardano bi lahko bil ena izmed najbolj decentraliziranih kriptovalut, tako meni soustanovitelj družbe Cardano Charles Hoskinson. V intervjuju za Cointelegraph je Hoskinson dejal, da verjame, da bo žetonu koristil prihajajoči hard fork in bi lahko sčasoma še povečal Cardanovo decentralizirano naravo.

Analiza cen

BTCUSDT

 • BTCUSDT razširja svoj rally, potem ko je januarja zagotovil 30-odstotni dobiček, par pa je še naprej ostal nad 200-dnevnim drsečim povprečjem.
 • Vendar je rally morda videti nekoliko utrujen. Medtem ko je cena dosegla nekaj višjih vzponov, tako 9-dnevni RSI kot končni oscilator nista mogla slediti temu, kar kaže na to, da bi lahko zagon rally nekoliko pojenjal.
 • 200-dnevno drseče povprečje in 61,8% Fibonaccijev umik se zdita spodobna podpora, če se od tu vidi umik cen, te ravni pa se ujemajo tudi z nižjo podporo nedavnega kanala.
 • Poleg tega se razmerje BTC Long / Short OKEx BTC v dolžini / kratkem zadržuje blizu nedavnega vrhunca, kar kaže na to, da je potencialni dobiček kratkih hlač naraščal.

Slika 4: Dnevni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 5: Dolgo / kratko razmerje OKEx BTC (Vir: OKEx)

XRPUSDT

 • XRPUSDT-ov rally bi lahko prišel do kritičnega trenutka, saj se zdi, da bo par ponovno preizkusil 200-dnevno drseče povprečje.
 • Bollingerjevi pasovi so se sprva začeli zmanjševati, kar kaže na to, da se lahko nestanovitnost v bližnji prihodnosti poveča. RSI je tudi nakazal, da se zdi, da zagon ostane nedotaknjen.
 • verjetno, če bo potrjena, je lahko naslednja stopnja za gledanje območje 0,30, spodnji konec nedavnega kanala pa lahko tudi referenca za spodnji del.

Slika 6: Dnevni grafikon XRPUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT

 • Nedavni rally ETHUSDT bi lahko zmanjkalo, saj kazalniki niso pokazali trajnostnega zagona, saj RSI ob reliju ni mogel doseči nekaterih višjih vzponov.
 • Zdi se tudi, da nastaja medvedji križanec MACD, ki se šteje za kratkoročni medvedji signal, če je to potrjeno.
 • Podoben primer smo videli že sredi januarja, kjer se je cena zvišala, kazalniki zagona pa niso sledili.
 • Par bi lahko preizkusil podporo spodnjega kanala, ki je na območju 182, če se zgodovina ponovi.

Slika 7: 4-urni grafikon ETHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Sledite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map