Tehnični tednik OKEx: 30. marec 2020

Medvedi pod nadzorom, sentiment se je poslabšal.

Ključni zajtrki

 • – Cenovna dejanja BTC-ja ob koncu tedna so oslabila zaupanje kripto trga, saj so svetovne delnice in nafta še naprej drsele.
 • – Podatki kažejo, da se je srednjeročno razpoloženje premaknilo navzdol.
 • – Tehnični kazalci kažejo, da je bila nestanovitnost cen glavnih altcoinov posledica zvišanja.

Pripravite se na udarce

Kripto medvedi so se v ponedeljek v Aziji znova trdno oprli na trgih kriptovalut, saj je število svetovnih primerov koronavirusa preseglo 720.000. Vlagatelji so se osredotočili na makroekonomske posledice pandemije, nadaljnje zapiranje večjih gospodarstev pa je zasenčilo obete za svetovno rast. V prejšnji publikaciji smo poudarili, da bi bitcoin lahko dobro varoval pred devalvacijami fiat valute, ne pa tudi proti globalni recesiji. Čeprav so centralne banke in oblikovalci politik agresivno ukrepali, da bi skušali omejiti škodo, se zdi, da je pripoved o recesiji vse bolj opazna in dobiva vse večjo moč. Vlagatelji in trgovci verjetno ne bodo želeli zamuditi, kako bi se to lahko izteklo.

Cene BTC so se dotaknili območja 5800, preden so se nekoliko okrepili na približno 6000. Večji altcoini so bili večinoma v rdečih številkah, s BSV odrekel več kot 4% vrednosti in medtem ETH, XRP, in TRX so trgovali za 2% do 4% nižje. To je vredno omeniti BTC in SPX ostala v visoki korelaciji, medtem ko zlato presega kripto in delnice. Verjamemo, da bo korelacija večinoma ostala neprekinjena, če se bo obsežni odprodaji delnic in naftnih trgov nadaljeval, saj bi lahko likvidnostno tveganje še naprej sililo vlagatelje v prodajo svojih bitcoinov, da bi izravnali izgube v drugih sredstvih..

Slika 1: BTC / SPX / GOLD od februarja – dnevni grafikon (vir: Tradingview) Slika 2: Sentixova strateška pristranskost (Vir: Sentix)

Poleg tega se zdi, da se srednjeročno razpoloženje tudi poslabšuje. Sentixova strateška pristranskost, ki meri 6-mesečna pričakovanja kriptoaktive od splošnih vlagateljev in velja za vodilni kazalnik trga, je ta teden strmo padla za 12 odstotnih točk. Patrick Hussy, generalni direktor pri Sentixu, je dejal, da “je marsikaj, kar nakazuje na neizbežen naslednji val prodaje bitcoinov.”

Analiza cen

BTCUSDT – Volatilnost cene, ki se bo kmalu dvignila?

 • Konec tedna je po prodaji delnic v petek prišlo do negativne strani. BTCUSDT se približuje 12-urnemu nižjemu pasu Bollingerja in pasovi so bili v stiski, kar kaže, da se lahko nihanje cen poveča.
 • MACD je ustvaril 12-urni medvedji križanec. To lahko kaže na premik zagona proti negativni strani.
 • Cene povzročajo nižje najnižje vrednosti, RSI je sprva sledil, vendar UO še ni ustvaril nižjega najnižjega. Če jih vidimo, bi lahko uresničili več najnižjih cen.

Veselimo se, da je test 61,8% Fibonaccijevega umika neizogiben. Če se odprodaja pospeši, bi lahko bil možen ponovni preizkus 38,2% ravni FR.

Slika 3: BTCUSDT – 12-urni grafikon (Vir: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Medvedi bi lahko poslali ceno na 117?

 • ETHUSDT ni mogel napredovati čez 12-urni odpor, ki ostaja neprekinjen približno tri tedne.
 • Stiskanje pasov Bollinger je nakazovalo, da je nestanovitnost cen lahko posledica zvišanja. Če bi odpornost ostala veljavna, kar je bolj verjetno glede na trenutno razpoloženje, bi to lahko okrepilo primer nadaljnjih popravkov cene.
 • 117 do 120 bi lahko bilo prvo območje za ogled, kar je najnižji pretekli teden. Če bi bile takšne ravni ogrožene, bi bil vse bolj verjeten nadaljnji zdrs proti območju 105.

Slika 4: ETHUSDT 12-urni grafikon (Vir: OKEx; Tradingview)

TRXUSDT

 • TRON je spet povzročil razlike med ceno in zagonom, pri čemer je cena povzročila nekaj nižjih vrhov, RSI pa se ni strinjal.
 • Čeprav bi takšna odstopanja v običajnih tržnih razmerah lahko štela za pozitivna, vendar glede na trenutno pesimistično okolje tu ne bi smeli izključiti možnosti ponarejanja.
 • Ne glede na smer predvidenega izbruha je verjetnost povečanja nestanovitnosti cen razmeroma velika, saj so pasovi Bollingerja pritiskali.
 • Prva raven, ki si jo je treba ogledati, bi lahko bila 0,01007, kar je najnižja vrednost prejšnjega tedna. Če se par lahko prebije nad območje 0,01209, je mogoče potrditi kratkoročni obrat.

Slika 5: TRXUSDT 12-urni grafikon (Vir: OKEx; Tradingview)

OKBUSDT

 • OKB trguje blizu svojega 38,2% Fibonaccijevega popravljanja in se približuje dvomesečnemu odporu trenda.
 • Glede na to, da bi bil žeton za izmenjavo lahko sorazmerno nekoreliran s splošnim kripto trgom, kazalci kažejo, da je zagon zagona ostal nedotaknjen, kar povečuje možnost pozitivnega preobrata, teden pa bi lahko bil ključen za razvoj prihodnjih cenovnih ukrepov.
 • Najvišja vrednost 20. marca 4.83 bi lahko bila prva stopnja za gledanje. Če bi ga opazili, bi se verjetnost doseganja 61,8% FR lahko povečala. 20-MA ob 3.9 je lahko spodnja stopnja za gledanje.

200-MA in 23,6% FR sta blizu območja 3,32.

Slika 6: Dnevni grafikon OKBUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Sledite OKEx na:

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/OKExOfficial_English

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map