Tehnični tednik OKEx: Priprava velike poteze (20. april 2020)

Ključni zajtrki

 • To kažejo tehnični kazalniki BTC cene so lahko zabeležile nekaj pomembnih premikov po tednih trgovanja.
 • XRP naj bi imel preboj s pristranskostjo bolj na pozitivni strani.
 • ETH biki si bodo morda morali oddahniti v zgornjih 180 ročajih.

Pregled trga

Trgi kriptovalut po cenah leta 2006 niso bili odločeni BTC niso mogli izvesti dnevnega zapiranja nad ameriški dolar Konec tedna 7200 stopenj. Vodilni kripto se nad takimi ravnmi ne zapira od 11. marca. Vendar pa podpora v ameriški dolar Zdi se, da območje 7000 ostaja solidno.

V naši pretekli publikaciji <Tehnični tednik OKEx: 14. april 2020,>, poudarili smo, da odpornost na ameriški dolar 7200 je ostal pomemben, izrez prejšnje glave in ramen pa je ostal v ospredju ta teden.

Medtem ko trgovci in vlagatelji iščejo napotke pred težko pričakovanim dogodkom prepolovitve bitcoinov, ki naj bi se zgodil sredi maja, novi podatki kažejo, da BTC cene naj bi se drastično zvišale. To povečanje nestanovitnosti bi lahko nastopilo v kratkem obdobju.

Anketa iz Sentixa kaže, da je indeks super nevtralnosti Bitcoin dosegel 26-tedensko najvišjo vrednost. Patrick Hussy, generalni direktor pri Sentixu, je pojasnil, da je to nekaj velikega BTC cenovna dejanja so se zgodila po zadnjem, ko je BSNI dosegel nov vrh, ki se je premaknil BTC cene do 2500 USD, kar bi lahko veljalo za trenutni trg. Vendar je Hussy dodal, da s takšnimi podatki ni mogoče določiti smeri gibanja.

Slika 1: Indeks super nevtralnosti Sentix Bitcoin

Vir: Sentix

Slika 2: Povzetek COT Bitcoin Futures

Vir: CME Group

Medtem se zdi, da so institucionalni vlagatelji v EU sprejeli bolj proaktiven pristop BTC trgu, saj kripto skupnost odšteva do dogodka prepolovitve. Podatki CME kažejo, da se odprto zanimanje za terminske pogodbe povečuje. Vendar se zdi, da imajo upravljavci premoženja in računi s finančnim vzvodom široko predstavo. Upravitelji premoženja so povečali svoje kratke položaje, medtem ko so imen z vzvodom zaprli nekatere kratke hlače.

Analiza cen

BTCUSDT – predvidevanje velikih potez?

 • Tehnični kazalniki so nakazovali, da bi lahko trgi v letu videli nekaj krepkih cenovnih ukrepov BTC, ko so pasovi Bollinger še bolj pritisnili na dnevni grafikon. To odseva ugotovitev Sentixa, omenjeno prej v tem članku. Nestanovitnost cen bi se lahko v prihodnosti povečala, vendar smer prodora ni določena.
 • Medtem ko je vratni izrez ostal v ospredju, se zdi, da se zagon upočasnjuje, saj se RSI premika navzdol. Če opazimo preboj kanala, bi to lahko okrepilo primer pozitivnega preloma cene.
 • V srednjeročnem / dolgoročnem pogledu je težavnostni trak ostal stisnjen, kar bi lahko pomenilo, da so trenutne ravni cen še vedno idealne za kopičenja. Nov trend naraščanja se je začel v začetku januarja po stiskanju težavnostnega traku konec decembra.
 • Če bi lahko stabilizirali ceno nad izrezom, bi lahko postavili temelje za testiranje 7700 ravni. Spodnje ravni 6500 so še eno kritično področje za opazovanje.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT

Vir: OKEx; Tradingview

XRPUSD – Preboj v nastajanju?

 • XRPUSD že več kot teden dni trguje pod svojimi dnevnimi 38,2% Fibonaccijevim umikom. Ker se par približuje koncu vzorca trikotnika, naj bi povzročil preboj.
 • Dodatno stiskanje pasov Bollingerja prav tako kaže na pričakovano povečanje nestanovitnosti cen.
 • Kazalnik zagona je povzročil preobrat v zadnjem upadu, kar kaže na to, da se je moč krepila. Poleg tega se je v počasnem stohastiku sprva oblikovalo dno v obliki črke u, kar bi lahko bil še en znak, da bi lahko prišlo do pozitivnega razbijanja cen.
 • 38,2% FR pri 0,196 je prva stopnja za ogled. Če ga vidimo, bi lahko postavil temelje za ponovno testiranje 0,213 na 0,215. Medtem bi lahko bila 0,187 spodnja stopnja za gledanje.

Slika 4: Dnevni grafikon XRPUSD

Vir: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Bik potrebuje odmor?

 • V naši zadnji izdaji Tehnični tednik OKEx, smo potrdili ETHUSDTPozitiven preboj po tvorbi naraščajočega vzorca trikotnika.
 • Vendar, ETH biki si bodo morda morali oddahniti, saj se zdi, da nastaja medvedji križanec v stohastičnem oscilatorju, kar kaže na to, da se zdi, da se je zagon rallyja počasi upočasnil. Medtem se zdi, da počasni stohastik tvori dvojni vrh.
 • Čeprav bi morda morali biki narediti kratek odmor, to še ne pomeni, da se srednjeročni rally konča. Ker je končni oscilator ostal v vzponu marca in aprila, lahko kratkoročni popravek predstavlja priložnost za nakup.
 • 100-dnevni MA okoli območja 184 bi lahko bil prva stopnja za gledanje in podpora kanalom blizu 170. Poleg tega bi lahko bil 38,2% FR blizu 163 še en poudarek.

Slika 5: Dnevni grafikon ETHUSDT

Vir: OKEx; Tradingview

ZECUSDT – Rally se utruja?

 • ZEC je bil med ponedeljkovimi azijskimi zasedanji eden najbolj uspešnih altcoinov, s katerim se je trgovalo za skoraj 6% USDT.
 • Vendar bi tu lahko zavili biki, saj je RSI na ravneh, ki so skladne s prejšnjima dvema obdobjema popravka pred.
 • Zasuk zdaj, če ga vidimo, bi povečal možnost, da cena preizkusi izrez trikotnika, da bi ugotovila, ali lahko obrne prejšnji odpor v podporo.
 • Prva stopnja, ki si jo je treba ogledati, bi lahko bila 42. Če bi bila ogrožena, bi lahko okrepila primer ponovnega testiranja 38.

Slika 6: Dnevni grafikon ZECUSDT

Vir: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map