Trg opcij ETH prikazuje razpoloženje: analiza

Slika možnosti ETH in EOS

Na kratko

  • Možnosti Ether (ETH) Open Interest (OI) se gibljejo blizu svojih najvišjih vrednosti, ko več trgovcev z izvedenimi finančnimi instrumenti skoči na opcijski pas.
  • Možnosti bi lahko bile boljša izbira pri obvladovanju tveganj.
  • Podatki o trgovanju kažejo, da se zdi, da nekateri trgovci z opcijami opazujejo daljše pogodbe z višjimi stavka, medtem ko so pogodbe, ki potečejo junija, še vedno najbolj priljubljene.

Možnosti ETH v fokusu

Trgi z opcijami ETH v zadnjem času posvečajo več pozornosti, saj je od konca prejšnjega meseca do največjega občutka za kripto tveganje ostalo večinoma pozitivno. Podatki podjetja Skew kažejo, da je skupna vrednost EI opcije ETH – skupna vrednost neporavnanih opcijskih pogodb, ki jih še ni treba poravnati – približno 150 milijonov USD, novi ATH, ki je junija 2019 podrl prejšnji rekord v višini približno 80 milijonov USD.

Skupne možnosti ETH OI, ki dosežejo ATH. Vir: Skew

Močna uspešnost ETH v zadnjem mesecu – predvsem boljša od Bitcoin (BTC) – bi lahko bila eden od razlogov za vse večje zanimanje za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti ETH. Od 8. junija se je ETH v zadnjih 30 dneh zvišal za 15 odstotkov, vrednost BTC pa se je v istem obdobju zmanjšala za približno 2 odstotka.

ETH je presegel BTC; Vir: OKEx, TradingView

Možnosti v primerjavi s terminskimi pogodbami

Opcije in terminske pogodbe so dve vrsti instrumentov, ki se najpogosteje uporabljajo v prostoru izvedenih finančnih instrumentov. Medtem ko imata ti dve pogodbi nekaj podobnosti, lahko razlika med njima bistveno vpliva na profile tveganj in koristi v trgovini. Poglejmo si podrobneje, kakšne prednosti lahko nudi trgovanje.

Obvladljivo tveganje

Opcijske pogodbe bi lahko bile manj tvegane kot terminske pogodbe, zlasti z dolge perspektive. To je zato, ker trgovci z možnostmi vnaprej poznajo potencialno izgubo – ko pogodba poteče, imajo trgovci možnost, da kupujejo ali prodajajo po dogovorjeni ceni. Pri terminskih pogodbah trgovci prevzamejo večje tveganje, ker morajo osnovno sredstvo kupiti ali prodati ob izteku – znesek, ki ga dobiček ali izguba je odvisen od cene osnovnega sredstva.

Celovitejše

Možnosti imajo lahko sloves zapletenih. Čeprav možnosti s širokim naborom cenovnih modelov kvalificiranim vlagateljem omogočajo, da bolj učinkovito in celovito izkoristijo svoja stališča in prepričanja. To pa zato, ker se lahko dejavniki, kot so pogledi na osnovno sredstvo, nestanovitnost in časovna projekcija, odražajo na rezultatih trgovanja.

Prilagodljiv glede vzvoda

Z različnimi kombinacijami udarnih cen (cena, po kateri je mogoče sredstvo, na primer ETH, v prihodnosti kupiti ali prodati) in datumi poteka veljavnosti, opcijske pogodbe zagotavljajo večjo prilagodljivost kot terminske pogodbe, ko gre za finančni vzvod. Vlagatelji lahko enostavno prilagodijo svoj vzvod glede na svoje profile tveganj. Pri terminskem trgovanju pa je vzvod odvisen le od zahtev glede marže.

Analiza podatkov o trgovanju z opcijami

Podatki o možnostih trgovcem omogočajo, da iz sprememb splošnega pozicioniranja, odprtega interesa in načina, kako trgovci izberejo svoje stavkovne cene, pridobijo dragocene informacije o trgu in razpoloženju na trgu..

Kakšne instrumente uporabljajo trgovci, pri katerih trenutne cene ETH ostajajo pod 250 USD? Kakšno časovno projekcijo so imeli v mislih? Kaj nam lahko pove nestanovitnost? Oglejmo si.

Več denarja za sklepanje daljših pogodb

Opazili smo, da pogodbe z daljšim datumom v zadnjem času pridobivajo več pozornosti na trgu. OI za pogodbe, ki potečejo julija, septembra in decembra, se je v zadnjem tednu opazno povečal.

ETH možnosti OI do izteka. Vir: Skew

Naraščajoča OI za daljše pogodbe kaže, da bi lahko nekateri trgovci začeli uporabljati nekoliko konzervativen pristop k ETH, zlasti s kratkoročne perspektive.

To je zato, ker lahko pogodbe, ki potečejo junija z enako udarno ceno, zagotovijo višji vzvod in nižje stroške kot pogodbe, ki potečejo decembra. Vendar se zdi, da so nekateri trgovci bolj odprti za plačilo višje premije za vstop v trgovino ETH.

Prav tako je treba omeniti, da je lahko povečanje OI za daljše opcije tudi del drugih nastavitev strategije ali varovanja pred drugimi kratkoročnimi možnostmi.

ETH opcije udarne cene razkrivajo razcepljeno razpoloženje

Način, kako trgovci z opcijami izberejo svojo udarno ceno, bi lahko bil še en podatek, ki si ga je vredno ogledati. Podatki podjetja Skew kažejo, da je bila večina OI osredotočena na pogodbe s stavko 220 in 280 dolarjev.

ETH možnosti OI s stavko; Vir: Skew

Če bi vlagatelj želel imeti manj izpostavljenosti tveganju, lahko z vidika klica izbere klicno možnost ETH – kadar ima vlagatelj pravico do nakupa ETH na določen datum – z udarno ceno po trenutni promptni ceni ETH ali pod njo. Medtem lahko trgovec, ki je hotel tvegati več, raje izkorišča nad sprotno ceno ETH.

Z vidika trženja – ko ima vlagatelj pravico prodati ETH na določen datum – je stavkovna cena prodajne opcije po ali nad promptno ceno bolj konzervativna kot udarna cena pod promptno ceno.

Po podatkih podjetja Skew so 220 in 280 dolarjev najbolj priljubljene stavkovne cene na trgih opcij ETH, medtem ko je trenutna promptna cena okoli 240 dolarjev v času tiska. Z vidika klica je 220 dolarjev konzervativna izbira, saj je pod promptno ceno, kar pomeni, da so te pogodbe že v denarju (ITM) – vzvod in nihanje cen teh pogodb sta sorazmerno manjša.

Vendar se zdi, da klici s stavko v višini 280 ameriških dolarjev veljajo za trgovce, ki so bolj dovzetni za ETH, saj so te pogodbe še vedno brez denarjaOTM), saj je stavka višja od trenutne promptne cene.

Z vidika gledanja je udarna cena 280 dolarjev bolj podobna konzervativni izbiri za trgovce, ki so medvedje na cenah ETH. Bolj agresivni medvedi ETH bi lahko izbrali dražbe s stavko v višini 220 USD, saj imajo večji vzvod in bi lahko imeli večjo donosnost.

Podatki o datumu poteka veljavnosti in udarnih cenah nam kažejo, da trgovci z opcijami ETH a) zdijo, da so začeli razmišljati o dolgoročnejših nastavitvah na ETH, tudi z višjo premijo in b) se zdi, da imajo ločen pogled na cene ETH, saj Znesek OI na 220 in 280 stavkovnih cenah je bil zelo blizu.

Trg kripto možnosti se širi

Možnosti so se pogosto uporabljale v tradicionalnem finančnem svetu. S hitro rastjo prostora kripto izvedenih finančnih instrumentov lahko trgovci in vlagatelji zdaj izkoristijo vse večjo izbiro osnovnega premoženja pri trgovanju s kripto opcijami..

Ponudbe lastnih opcij podjetja OKEx hitro rastejo – ravno prejšnji teden smo predstavili trgovanje z opcijami ETHUSD. EOS bo kmalu nastopil, konec meseca pa naj bi se odprl trg opcij EOSUSD podjetja OKEx.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map