Trgovci na drobno z bitcoini so bili ujeti v ponedeljek Fakeout, saj so terminske pogodbe razkrivale upad zaupanja

Futures Friday je tedenski pregled četrtletnih Bitcoin terminskih pogodb na OKEx

Ta teden je Bitcoin (BTC) po enako strmem porastu zabeležil hiter padec. Četrtletni terminski posli OKEx (BTCUSD0925) so se v ponedeljek povzpeli nad 12.800 ameriških dolarjev in ponaredili, preden so se v sredo znižali pod 12.000 dolarjev. Od takrat se Bitcoin giblje okoli 12.000 USD z zmanjšanjem volatilnosti.

Zlasti Bitcoin in decentralizirani finančni žetoni so opazili razlike v gibanju cen. V ponedeljek je Bitcoin znova pridobil 1,5% prevlade, po sredo, ko je sektor DeFi pridobil bikovski zagon, pa je Bitcoin ostal šibek.

Čeprav je vodilna digitalna valuta zdaj od srede trikrat preizkusila podporo v višini 11.800 USD, odboji niso bili tako močni.

Če ponovno pogledamo podatke o trgovanju z OKEx, vidimo, da mali vlagatelji lovijo rally in se sčasoma ujamejo na višine. To je razvidno iz obratne korelacije med razmerjem med dolgimi in kratkimi in ceno.

Tudi osnova BTC med četrtletno prihodnostjo in spotom je po sredi izjemno hitro padla, kar kaže na to, da so zaradi lažnega zloma sredi tedna udeleženci na trgu srednjeročno izgubili zaupanje..

Četrtletni terminski grafikon BitcoinOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1h grafikon – 8/21. Vir: OKEx, TradingView

Odčitavanje podatkov o trgovanju z OKEx

Obiščite stran s podatki o trgovanju OKEx, če želite raziskati več kazalnikov

Razmerje BTC dolgo / kratko

Razmerje dolg / kratek se je hitro dvignilo šele po ponedeljkovem dvigu, in sicer od 1,03 do četrtkovega 1,37. To kaže, da so mali vlagatelji lovili cenovni skok in kupovali z izgubo.

Poleg tega, ker ni prišlo do nadaljnjega preboja cen, saj je v četrtek razmerje postalo višje – potem pa je padlo na sedanjo raven 1,08 – se zdi, da so se trgovci na drobno predali na nižjih ravneh.

Trenutno razmerje med dolgimi in kratkimi je za bikov trg nizko, vendar vrednost, večja od 1, tudi kaže, da trg še vedno ni zelo medvjedast. Medtem se odprto zanimanje po velikem padcu ni izboljšalo, kar pomeni, da trgovci uporabljajo pristop čakanja in čakanja.

Dolgo / kratko razmerje Bitcoin - 8 / 14-8 / 21Čas zbiranja podatkov: 8/14 4:00 am UTC to 8/21 4:00 am UTC

Razmerje dolgo / kratko primerja skupno število uporabnikov, ki odpirajo dolge pozicije, v primerjavi s tistimi, ki odpirajo kratke pozicije. Razmerje je sestavljeno iz vseh terminskih pogodb in trajnih zamenjav, dolga / kratka stran uporabnika pa se določi glede na njegovo neto pozicijo v BTC.

Na trgu izvedenih finančnih instrumentov je vedno, kadar se odpre dolga pozicija, uravnotežena s kratko pozicijo. Skupno število dolgih pozicij mora biti enako skupnemu številu kratkih pozicij. Ko je razmerje nizko, to pomeni, da več ljudi drži kratke hlače.

BTC osnova

Premija na četrtletnih terminskih pogodbah OKEx je v ponedeljek dosegla najvišjo vrednost 350 dolarjev, nato pa se je presenetljivo hitro zožila, ko je cena padla. Danes je padla na 180 dolarjev – in celo v primerjavi s prejšnjimi petki 280 dolarjev je to precejšen padec. To kaže na izrazito pomanjkanje zaupanja na trgu po sredi lanskega tedna.

Bitcoin osnovni grafikon - 8 / 14-8 / 21Čas zbiranja podatkov: 8/14 4:00 am UTC to 8/21 4:00 am UTC

Ta kazalnik prikazuje četrtletno ceno terminskih pogodb, ceno promptnega indeksa in tudi osnovno razliko. Osnova določenega časa je enaka četrtletni ceni terminskih pogodb minus cena promptnega indeksa.

Cena terminskih pogodb odraža pričakovanja trgovcev glede cene Bitcoina. Če je osnova pozitivna, to pomeni, da je trg bikovski. Če je osnova negativna, to pomeni, da je trg medvedji.

Osnova četrtletnih terminskih pogodb lahko bolje kaže na dolgoročni trend na trgu. Ko je osnova visoka (bodisi pozitivna bodisi negativna), pomeni, da je več prostora za arbitražo.

Odprte obresti in obseg trgovanja

Odprte obresti so po ponedeljkovem zlomu dosegle 1,33 milijarde dolarjev in nato začele postopno upadati. V kombinaciji z maloprodajnimi vlagatelji, ki lovijo po višjih cenah, je jasno, da so kiti po rastu cen postopoma zapirali dobiček.

Ker je OI zdaj znašal 1,14 milijarde dolarjev – kar je celo manj kot prejšnji petek – 1,2 milijarde dolarjev -, bo trg morda potreboval več časa za zbiranje pozicij pred naslednjo veliko potezo.

Bitcoin odprte obresti in obseg trgovanja - 8 / 14-8 / 21Čas zbiranja podatkov: 8/14 4:00 am UTC to 8/21 4:00 am UTC

Odprte obresti so skupno število neporavnanih terminskih pogodb / zamenjav, ki na določen dan niso bile zaprte.

Obseg trgovanja je skupni obseg trgovanja s terminskimi pogodbami in trajnimi zamenjavami v določenem časovnem obdobju.

Če obstaja 2000 dolgih pogodb in 2000 odprtih kratkih pogodb, bodo odprte obresti 2000. Če se obseg trgovanja v kratkem času poveča in se odprte obresti zmanjšajo, lahko to pomeni, da je veliko pozicij zaprtih ali prisiljenih v likvidacijo. Če se povečata tako obseg trgovanja kot odprte obresti, to pomeni, da se je odprlo veliko pozicij.

Razmerje posojanja marže BTC

Zanimivo je, da se je stopnja posojanja marže BTC, podobno kot razmerje med dolgimi in kratkimi, med ponedeljkovim dvigom zniževala in se v 12 urah znižala s 14 na 11. Hitro se je povišal tudi po tem, ko je cena dosegla 12.800 USD, kar lahko kaže na to, da je bilo nekaj udeležencev na trgu, ki so si BTC izposodili, da bi med vzponom skrajšali osnovno sredstvo..

To razmerje se je zdaj vrnilo na skoraj 14, skoraj enako kot prejšnji petek, brez nadaljnjih sprememb.

Razmerje posojanja marže Bitcoin 8 / 14-8 / 21Čas zbiranja podatkov: 8/14 4:00 am UTC to 8/21 4:00 am UTC

Stopnja posojanja marže so podatki o trgovanju na promptnem trgu, ki kažejo razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT, in BTC v vrednosti USDT v določenem obdobju..

To razmerje trgovcem pomaga tudi pri preučevanju razpoloženja na trgu. Na splošno trgovci, ki si izposojajo USDT, nameravajo kupiti BTC, tisti, ki si izposodijo BTC, pa njegov odkup.

Ko je razmerje med posojili in maržami visoko, to pomeni, da je trg bikovski. Ko je nizek, pomeni, da je trg medvedji. Ekstremne vrednosti tega razmerja so v preteklosti kazale na preobrat trendov.

Vpogled v trgovca

Robbie, investicijski analitik OKEx

Po ponedeljkovem porastu smo opazili močno ustvarjanje dobička in ta trend ostaja nekoliko aktiven, pri čemer se Bitcoin ni mogel vrniti z ravni podpore. Za zdaj se zdi, da biki odhajajo – izčrpani zaradi sesutja – in Bitcoin je manj verjetno, da se bo kratkoročno močno okreval.

Ko gre naprej, mora cena prevzeti 12.300 ameriških dolarjev, preden lahko trg ponovno pridobi zaupanje v preboj nad prejšnjim kritičnim odporom 12.800 ameriških dolarjev.

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map