Trgovci z bitkoini nakupovanje vidijo kot tradicionalne trge, ki še naprej zaostajajo: Market Watch Weekly 3 / 16-3 / 22

Cene finančnih sredstev so se v zadnjem tednu ponovno okrepile, vendar se niso stabilizirale. Finančni nemir se je nadaljeval, ko je več vlad sprožilo ukrepe brez primere za omejevanje širjenja koronavirusa, med drugim prepovedi potovanja in mesto zaustavitve.

Bitcoin in ameriške delnice kažejo znake ločitve

Po ogledu rekordnih najnižjih vrednosti v zadnjih dveh tednih, zalog zaprli višje v četrtek, 18. marca, po vrsti odzivov ameriške centralne banke. Bitcoin (BTC) je bil ta teden najhitreje obnovljiv razred sredstev.

Čeprav je Bitcoin (BTC) 90-dnevna korelacija s S&Indeks P 500 je dosegel najvišji čas prejšnji teden se je postopoma ločeval (glej spodnji grafikon) za drugim ustavitev trgovanja v ameriških delnicah 16. marca v primerjavi z delnicami Bitcoin kaže relativno manjši upad in hitrejši odboj.

Zlato vs OKEx BTC indeks vs S&P 500 Urna cena. Vir: Tradingview

Bitcoin se je v četrtek prebil na ponedeljkovo najvišjo mejo in v petek, 20. marca, dosegel novo najnižjo vrednost v višini 6.948 ameriških dolarjev, preden se je znova upočasnil. Splošni trend je očitno boljši od drugih razredov sredstev.

Indeks cen OKEx BTC se je od najnižje stopnje od 3.890 dolarjev med 12. in 13. marcem okrepil za skoraj 60 odstotkov in trenutno trguje malo pod 6000 dolarjev. Okrevanje Bitcoina je pripomoglo tudi k povečanju altcoinov. Nekatere kriptovalute, vključno z BCH in BSV, so v zadnjih 7 dneh zrasle za več kot 15 odstotkov.

Indeks OKEX BTC. Vir: OKEx

Tehnični podatki kažejo signal za nakup

200-tedensko drseče povprečje je zelo pomembna smer v zgodovini cene Bitcoinov. Bitcoin je dosegel dno okoli tega drsečega povprečja v vseh večjih tržnih ciklih. Spodnja barvna karta temelji na odstotnem povečanju 200-tedenskega drsečega povprečja.

200-tedenska toplotna karta drsečega povprečja. Vir: lookintobitcoin.com

V preteklosti se, ko se na toplotnem zemljevidu pojavijo oranžne in rdeče pike, trg pregreje. Ko se pojavijo vijolične pike, je cena blizu te pomembne linije, ki je bila v preteklosti pravi čas za nakup.

Rast Bitcoina na 200-tedensko drseče povprečje po nenadnem padcu 12. in 13. marca tudi kaže, da je ta trend še vedno pomembna raven podpore. Nikoli pa nismo videli primera preobrata v obliki črke V na toplotni karti. Verjetneje bomo po hitrem približevanju 200-tedenskem drsečemu povprečju videli dolgoročno ukrivljeno dno.

Kot kažejo podatki, dolgoročni “hodlerji” v teh dneh kupujejo bitcoin Glassnode. Meritev »Hodlerjeva neto sprememba položaja« prikazuje mesečno spremembo položaja dolgoročnih vlagateljev. Ko je metrika v zeleni coni, to pomeni, da so hodlerji začeli kopičiti Bitcoin.

Hodlerjeva neto sprememba položaja. Vir: Glassnode & Skrivnostne raziskave

Sentimenti kažejo na morebiten preobrat v ceni

The Kripto strah & Indeks pohlepa pokaže tudi potencialno priložnost za nakup, potem ko se prebije v območje “Extreme Fear”. Glede na indeks:

Kripto trgi trgujejo z “Extreme Fear” od 9. marca, kaže indeks. Po tržni nesreči 12. in 13. marca je indeks dosegel najnižjo raven od avgusta 2019.

Poleg tega po mnenju objava v spletnem dnevniku Chainalysis objavljeno 18. marca, je večina presežka BTC, ki prispe na borze, prodana, najslabša od prevelike ponudbe pa je za zdaj končana.

Kripto strah & Indeks pohlepa v zadnjem letu dni. Vir: alternative.me

Podatke trgovanja OKEx lahko uporabimo za iskanje kratkoročnega tržnega razpoloženja. Razmerje BTC Long / Short – ki prikazuje razmerje med uporabniki z neto dolgimi in kratkimi pozicijami v določenem časovnem obdobju – je na začetku tega tedna ostalo blizu 1,0.

Razmerje je nato v petek, 20. marca, začelo hitro upadati. Trenutno teče nazaj na 0,87. Število uporabnikov s kratkimi pozicijami je še vedno večje od dolgih. Trenutni obseg razmerja BTC Long / Short Ratio kaže, da udeleženci na trgu še vedno niso optimistični glede cene Bitcoinov v bližnji prihodnosti.

Dolgo / kratko razmerje BTC 3 / 15-3 / 22. Vir: Podatki o trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti OKEx

Poleg tega se je razmerje posojanja marže BTC podjetja OKEx – ki prikazuje razmerje med uporabniki, ki so si izposodili USDT v primerjavi s posojilom BTC v vrednosti USDT v določenem časovnem obdobju – v preteklem vikendu opomoglo od zgodovinske najnižje 0,1.

Razmerje se je zvišalo za 0,3, kar pomeni, da na posojilnem trgu s finančnim vzvodom prevladujejo kratke pozicije. Ekstremne številke tega razmerja so v preteklosti nakazovale preobrat.

Razmerje posojanja marže BTC 3 / 15-3 / 22. Vir: OKEx Spot Market Data

Kratkoročno ceno Bitcoina je še vedno težko napovedati, čeprav številni podatki kažejo, da je morda pravi čas za kopičenje kriptovalute, kot smo že omenili. Tradicionalni finančni trgi bodo po odprtem zvonu danes, 23. marca, deležni nadaljnjih preizkusov.

Bitcoin je morda kazal znake ločitve od ameriških delnic, vendar je še vedno težko takoj izrisati neodvisen svečnik.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet.

Sledite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map