Vztrajna gospodarska negotovost škodi premoženju z visokim tveganjem, vključno z Bitcoini: Tedenski nadzor trga

Bitcoin (BTC) nestanovitnost cen je bila v začetku prejšnjega tedna zelo nizka in je vse do 9.500 do 9800 dolarjev Sreda, 10. junij. Vodilna kriptovaluta je nato v sredo zvečer poskušala prebiti prag 10.000 dolarjev, vendar je bila po OKEx zavrnjena pri 9.999 dolarjih. Spot cena.

Istega dne je Nasdaq postavil rekordnih 10.086 in prvič prebil raven 10.000. Vendar dobički niso bili vzdržni, saj je Federal Reserve na svojem nedavnem zasedanju opozorila na srednjeročna tveganja za zmanjšanje.

Z naraščajočo gospodarsko negotovostjo je povezanost Bitcoina s tveganimi sredstvi spet pospešeno. Ko se je indeks volatilnosti (VIX) spet povzpel, je Bitcoin naredil velik popravek in se znižal za 9.077 USD – za 6 odstotkov znotraj dneva.

V preteklosti se Bitcoin, ko se začne premikati skupaj s tradicionalnimi sredstvi, nadaljuje nekaj časa, čeprav je težko natančno reči, kako dolgo korelacija traja. Na trgu z velikimi kapicami, Cardano (ADA), najvišji dobitnik med 10 najboljših altcoinov v tednu pred tem, je ta teden dosegel negativni donos 12,28 odstotka.

Drugi kovanci z velikimi kapicami so bili v primerjavi s Bitcoinom predvsem slabši Ethereum (ETH) druga največja digitalna valuta, ki je teden končala z 5,21-odstotno izgubo. Medtem, EOS v istem obdobju padla za 8,55 odstotka.

tedensko delovanje kovancevTedenski donos glavnih kriptovalut 6. 6. – 6. 6. 15 Vir: Tradingview

Bitcoin Hashrate naj bi poskočil

Po navedbah V redu, število aktivnih naslovov v omrežju BTC med 8. junijem in 14. junijem je znašalo 4.843.297, kar je za 4,47 odstotka več kot v prejšnjem tednu, število transakcij pa 3.198.639,72 BTC, kar je za 17,39 odstotka manj.

V času pisanja tega članka je skupni omrežni hashrate BTC približno 113,36 EH / s, kar je 0,3 EH / s višja od povprečja prejšnjega tedna. Glede na povečanje hašreta naj bi jutrišnja prilagoditev težav privedla do več kot 10 odstotkov, s čimer bi bila raven najvišja od januarja 2018, saj izpostavljeno avtor Coinmetrics.

Obseg trgovanja z bitcoin terminskimi pogodbami je padel na novo najnižjo vrednost leta 2020

13. junija je obseg trgovanja s terminskimi pogodbami Bitcoin na borzah padel na novo letno najnižjo vrednost, približno 5 milijard USD, kot kažejo podatki Skew. Najboljše tri borze znotraj dneva so bile OKEx, Huobi in Binance, katerih obseg trgovanja je znašal 1,4 milijarde dolarjev, 1,3 milijarde dolarjev oziroma 1,1 milijarde dolarjev. Vendar pa so se skupne odprte obresti prejšnji ponedeljek vrnile na 4 milijarde dolarjev, kar je bila najvišja raven po padcu sredi marca.

BTC terminske obrestiBTC terminske pogodbe – združeni dnevni količniki. Vir: Skew

Medtem je odprto zanimanje za opcije BTC doseglo rekordno vrednost in je prejšnji teden doseglo 1,5 milijarde dolarjev. Kot smo ugotovili 10. junija Crypto Market Daily, trg opcij je zelo naporen za prihodnost Bitcoina, odprt interes CME za opcije pa je skoraj v celoti sestavljen iz klicev.

Bitcoin tehnična analiza

Trenutno se zaradi popravljanja konec tedna ne dogaja veliko nakupov. Vidimo, da se je razmerje med dolgimi in kratkimi vrednostmi na OKExu spustilo na najnižjo najnižjo stopnjo 0,9, skupaj z zelo nizkim razmerjem Margin Lending na promptnem maržnem trgu.


Zdaj, ko je Bitcoin izgubil podporo v višini 9.300 ameriških dolarjev, se bo odboj lahko soočil z velikim prodajnim pritiskom. Cena bo verjetno preizkusila konec maja najnižjih 8 750 USD za četrtletne terminske pogodbe OKEx (BTCUSD0925).

BTC USD 15. junijaOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4H grafikon. Vir: OKEx

Ta teden gledamo naprej

Drugi val Covid-19 ima zadeti Peking čez vikend in sprožil poznejšo blokado. Tradicionalno premoženje v varnem zavetju bo morda spet naklonjeno, saj se je zlato povzpelo na nad 1.730 USD, in če bo korelacija Bitcoina s tveganim premoženjem ostala visoka, bo verjetno prišlo do pritiska prodaje.

V kripto, VSYS bo ta mesec izdal pametne pogodbe. KNC bo kmalu končal nadgradnjo Katalysta Zilliqa (ZIL) bo ta mesec dokončal podporo za vložke.

Omejitev odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map