Zgodba o dveh sredstvih

Kaj bi lahko sprožilo naslednji bitcoin rally?

Ključni zajtrki

  1. Cene bitcoinov se v zadnjem času trgujejo v ozkem razponu in mnogi trgovci so se osredotočili na altcoin prostor.
  2. Fundstratov Tom Lee meni, da ko S&P je dosegel novo rekordno vrednost, bitcoin bi temu sledil.
  3. Leejeva študija je tudi ugotovila, da se bitcoin najbolje obnese, ko je S&P ima letno donosnost 15 odstotkov.

Pregled

Nedavna nejasna cenovna dejanja bitcoinov preizkušajo bolnike s kripto trgovci, ko trajajo netendenčne razmere. Čeprav se zdi, da se temu ne vidi konca, se mnogi gledalci kripto vprašajo, kdaj se bo to končalo? Ali naj pričakujemo pozitiven preboj ali popravek cene? Nedavni komentar težkega kriptokritičnega kritika osvetljuje obete vodilne kriptovalute, delniški trgi pa lahko držijo ključ naslednjega bitcoin rallya. Proučevali smo naravo bitcoina kot sredstva za varno zavetje, kot je digitalno zlato, in raziskali bomo značilnosti tveganja Bitcoin in kaj bi lahko sprožilo občutek.

Bitcoin Nenadihujoč

Cene bitcoinov se v trgovanju gibljejo od začetka julija, v zadnjih tednih pa je nabor vse bolj ozek. Medtem ko se zdi, da trgi na splošno verjamejo, da so dolgočasna cenovna dejanja del priprave za naslednjo veliko potezo vodilne kripto, mnogi trgovci uporabljajo pristop čakanja in čakanja, vendar vam lahko postopno upočasnitev obsega trgovine prinese Na sliki (slika 1) so nekateri komentarji celo bolj pesimistični, češ da je prevlada bitcoinov dosegla 70 odstotkov in se skoraj ne bo vrnila na 80-odstotno raven, ki smo jo videli pred tremi leti. (slika 2).

Slika 1: Dnevni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 2: Skupna tržna kapitalizacija glavnih kripto (vir: Coinmarketcap)

Medtem ko ostaja velika slika bitcoinov v glavnem pozitivna, bo na primer institucionalna platforma Bakkt obratovala konec tega meseca. Platforma zagotavlja le bitcoin terminske izdelke in pričakuje se, da bo povečala povpraševanje po bitcoinih. Vendar pa se mnogi trgovci sprašujejo, kdaj bo prišlo do prodora cen bitcoinov, ne glede na smer. No, delniški trgi imajo morda ključe do tega.

Delnice: ključ do Bitcoin relija

Pred kratkim je težki kripto učenjak razkril, kaj bi lahko bila naslednja velika poteza za bitcoin in kaj bi lahko sprožilo premik. V intervjuju za CNBC je Tom Lee, soustanovitelj in generalni direktor ter vodja oddelka za raziskave pri Fundstrat Global Advisors, menil, da je nedavno zaustavljeno cenovno dogajanje bitcoinov pripisoval zastali makro obeti. Lee je dodal, da “Svet brez trenda bitcoin ne gre gor.” Izjavil je, da ko je S&P je dosegel nov vrhunec vseh časov, za bitcoin bi bilo bikovsko. Ko pogledamo zadnji dve leti, ko je S&P je bil v trgovanju z obsegom, po naključju je bil tudi Bitcoin v trgovanju (slika 4). To se zgodi dvakrat v letu 2018 in enkrat šele pred kratkim.

Slika 3: S&P 500 in BTCUSD v vzorcih žage (Vir: Tradingview)

S&P 500 se je po enomesečni konsolidaciji približeval svoji najvišji vrednosti, ki je bila skoraj 3027 (slika 4). SPX je v načinu trgovanja z dometom od začetka avgusta, odklonil se je približno med 2822 in 2943. V začetku septembra je indeks izbruhnil in je poskušal povrniti najvišje vrednosti v juliju ter se gibal tik pod najvišjo vrednostjo vseh časov.

Slika 4: S&Grafikon P 500 YTD (Vir: Tradingview)

V intervjuju za Marketwatch je Mislav Matejka, glavni globalni strateg za delnice JP Morgan, verjel, da se bodo ameriški delniški trgi zbrali do konca leta. Matejka je dejala: “Ključni poziv je, da ZDA niso usmerjene v recesijo. Potrošnik je močan, obrestne mere se znižujejo in obstajajo znaki, da se bo svetovna rast vrnila. “

Preberite več: Pri lajšanju zaupamo

Bo Bitcoin razveselil trg v drugem polletju 2019? Medium.com

“V svetu brez trendov bitcoin ne gre gor.”

Tom Lee, soustanovitelj in zdravnik, Fundstrat Global Advisors

Najboljše iz obeh svetov

Lee je preučeval primerjalno donosnost S&P in bitcoin je ugotovil, da se bitcoin najbolje znajde v S&P se je povečal za več kot 15 odstotkov (slika 5). Njegove ugotovitve so zaključile, da je bitcoin kot kovanec z dvema stranema, na eni strani, ko trgi doživljajo turbulenco, deluje kot digitalno zlato, na drugi strani pa je, ko so trgi v načinu tveganja, bitcoin lahko tudi tvegan sredstva.

Slika 5: Primerjalna donosnost Bitcoinov in S&P 500 od leta 2010 (Vir: Fundstrat; Bloomberg; Factset)

Tveganje zdaj?

Po vstopu v zadnje četrtletje leta 2019 so se po vsem svetu pokazali znaki optimizma. V prihodnosti bi lahko nekateri makro dogodki spodbudili trg.

  1. Trgovinski optimizem: Kitajski trgovinski uradniki naj bi ta teden odpotovali v ZDA in se pripravili na nekatere trgovinske pogovore na visoki ravni pozneje oktobra. Čeprav mnogi verjamejo, da je za dosego celovitega dogovora še veliko dela, še vedno obstaja možnost sklenitve začasnega omejenega trgovinskega posla. Medtem je Reuters poročal, da je predsednik Trump dejal, da bi ameriško-kitajski trgovinski dogovor lahko prišel pred volitvami leta 2020.
  2. Več znižanja stopnje na kartici: Odločitev o obrestni meri ameriške centralne banke bo predvidoma v sredo (18. 9.), splošno pričakovano je, da bo FOMC znova znižal obrestne mere za 25 baznih točk. Pričakovanja o dodatnih znižanjih obrestnih mer na preostalih dveh letošnjih sestankih FOMC se krepijo, potem ko je Evropska centralna banka v začetku tega meseca znižala referenčne obrestne mere in ponovno zagnala program nakupa obveznic.
  3. Preverjanje premoženja varnega zavetja: Na splošno velja, da ko so trgi izpostavljeni tveganju, se premoženje, kot sta zlato in JPY, ne bi naklonilo, kapitalski tok pa bi se povečal v bolj tveganih sredstvih, kot so delnice in visoka beta deviza. Oglejmo si podrobneje USDJPY, par je ta teden večino časa trgoval nad 108, nekateri analitiki menijo, da bi se lahko odboj podaljšal na 108,85. Po drugi strani je zlato po napadih na naftni objekt v Saudovi Arabiji naraslo za 1 odstotek, vendar še vedno ni bilo veliko ukrepov na območju 1500. Vendar pa so obeti omenjenega premoženja za varno zavetje še vedno v veliki meri odvisni od tega, kako trgi razlagajo napotke Fedove napovedi.

Zaključek

Opazili smo, da so se cene bitcoinov v neznatnem obsegu hitro spreminjale, medtem ko se pozornost trgovcev preusmerja na altcoin svet. Vendar pa po mnenju uglednega kripto analitika bikovski primer bitcoina ostaja močan in zbori na delniških trgih bi lahko sprožili nov krog nakupa bitcoinov in lahko vodilno kriptovaluto iz varnega premoženja preusmerili v naložbo s tveganjem. Vendar se zdi, da slika ostaja nekoliko mešana, ko gre za bikovski primer delniških trgov.

Sledite OKEx na:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map