Kaj je ukaz za ustavitev in kako deluje?

Uvod in vodnik po optimiziranih ukazih za ustavitev na OKEx.

Medtem ko trgovanje s kriptovalutami na borzi običajno vključuje kupce in prodajalce, ki oddajajo tržna naročila, bolj izpopolnjeni trgovci potrebujejo naprednejša orodja, kot je stop stop.

Kaj je ukaz za ustavitev?

Stop-nalog je pogojna funkcija trgovanja, ki trgovcem omogoča, da kupijo ali prodajo osnovno sredstvo, ko njegova cena doseže določeno točko, imenovano sprožitvena cena, ki jo določijo vnaprej. Ko tržna cena doseže to vnaprej določeno sprožilno ceno, se ukaz za nakup ali prodajo samodejno izvede po vnaprej določeni ceni naročila (ni nujno enaka sprožilni ceni) ali tržni ceni v trenutku.

To v praksi pomeni, da ima trgovec, ki želi prodati Bitcoin (BTC), dve glavni izbiri, kako ga prodati prek ustavitvenega naloga: bodisi lahko proda po višji ceni (da bi zagotovil ustvarjanje dobička) s prevzemom dobička , ali TP, naročilo; ali pa preprečijo izgube z določitvijo najnižje cene, po kateri se prodaja z uporabo stop-loss ali SL naročila.

Enako velja, če trgovec želi kupiti Bitcoin – lahko določi določeno ceno ali sproži ceno, po kateri želi kupiti BTC, odvisno od tržnih razmer. Ta funkcionalnost je še posebej uporabna na kripto trgih zaradi njihove 24/7 narave, saj trgovcem omogoča, da vzpostavijo algoritmična naročila in se odmaknejo od trgov.

Primer ustavitve naročila

Recimo, da je trgovec Bitcoin kupil po ceni 9.000 USD. Nastavijo lahko zaustavitveno naročilo za prevzem dobička, pri čemer sprožilno ceno določijo na 10.000 USD, ceno naročila pa na 9.950 USD (50 USD manj, da se naročilo takoj izpolni).

Sprožilna cena služi kot prag, ki ga mora trg doseči, preden začne veljati pogojni red. Trgovec bi lahko zelo dobro uporabil enako vrednost tako za sprožitveno ceno kot za ceno naročila, toda glede na volatilno naravo kripto trgov lahko povzroči, da naročila ostanejo neizpolnjena, saj se lahko cena trenutno dotakne 10.000 USD, preden se močno spusti.

Nastavitev cene naročila nekoliko pod sprožilno ceno izboljša možnosti za izpolnitev naročila, tudi če trg dolgo ne ostane na 10.000 USD.

To pomeni, da če se trg ohrani pod 10.000 USD, se ne bo nič zgodilo, a takoj ko se tržna cena dotakne 10.000 USD, se sproži in nato izvrši ta cena naročila v višini 9.950 USD..

Podobno lahko trgovec, ki je kupil BTC za 9.000 USD, prepreči izgube z ukazom stop-loss z nastavitvijo sprožitvene cene na recimo 8.500 USD – in cene naročila 8.450 USD, na primer – da zapusti položaj znotraj njihove sprejemljive marže za izgubo.

Trgovec lahko nastavi tudi sprožitev in naroči cene za nakup Bitcoina na določenih ravneh (kot je prikazano spodaj) za donosne vnose (bikovske ali medvedje) itd..

Če povzamemo, zaustavitveno naročilo trgovcem omogoča, da določijo sprožilne in naročilne cene za odpiranje ali zapiranje dolgih in kratkih pozicij glede na smer trga.

OKEx ustavite optimizacije naročil

OKEx je pred kratkim sprožil več novih optimizacij funkcije stop-order, ki so na voljo trgovcem v različicah OKEx za namizne in mobilne aplikacije. Te nadgradnje za zaustavitvena naročila dajejo uporabnikom več prožnosti in svobode pri strateškem trgovanju z digitalnimi sredstvi na platformi OKEx.

Eno odpove drugo

Prvič, uvedli smo funkcijo One Cancels Other. Z naročilom OCO lahko trgovec hkrati nastavi pogoj stop-loss in prevzem dobička, ne glede na to, katero naročilo se izvrši najprej – na podlagi uporabnikovega nastavljenega sprožilca in cen naročil – pa drugo razveljavi..

Na primer, trgovec, ki ima 9.000 ameriških dolarjev, lahko hkrati s funkcijo OCO nastavi pogoje za oboje – torej za ustvarjanje dobička in zaustavitev izgube. To pomeni, da se lahko cena Bitcoina spreminja v obe smeri in aktivira enega od pogojev, drugega pa samodejno razveljavi.

Kot je prikazano na zgornji sliki, lahko trgovci, ki uporabljajo vrsto naročila OCO, postavijo štiri pogoje. Če želijo zapustiti trgovino zaradi dobička, ko cena preseže 10.000 USD, lahko to ceno določijo kot svojo "TP sprožilna cena" in "Cena naročila TP." Lahko izstopijo iz iste trgovine, da ustavijo izgubo, tako da nastavijo "SL sprožilna cena" in "Cena naročila SL" na želeni ravni (v tem primeru 9.000 USD).

Ponovno je ta vrsta naročila edinstveno primerna za kriptotrge, ki so izredno volatilni in se lahko v nekaj urah premikajo v katero koli smer, kar zahteva takšna večpogojna naročila za optimalno trgovanje.

Poleg tega ta optimizacija rešuje težave, ki preprečujejo, da bi se naročilo izvršilo, ko uporabnik hkrati nastavi mejno naročilo (tj. Za nakup ali prodajo osnovnega sredstva po določeni ceni ali boljši) za TP in zaustavitveno naročilo za SL. Z uporabo vrste naročila OCO lahko uporabniki zdaj varno in prilagodljivo trgujejo.

Medtem lahko trgovci še naprej uporabljajo funkcijo pogojnega naročila kot običajno za odpiranje ali zapiranje pozicij na podlagi svojih trgovalnih strategij.

Sproži naročilo

Druga optimizacija, ki jo uvajamo, je še ena nova vrsta naročila, imenovana sprožilni nalog. Naročilo sprožilca deluje enako kot naročilo s pogojno zaustavitvijo, le da ne zamrzne uporabnikovih robov ali položajev. To pomeni, da lahko trgovci, ki se ne želijo zaskočiti v svojem položaju in želijo preganjati skoke ali padce cen, to storijo tako, da označijo sprožilno ceno in scenarij, kot je prikazano na spodnjem grafikonu.

Nastavitve zaustavitve in pravila sprožilca za naročila sprožilcev. Vir: OKEx

Zgornja pravila določajo pogoje naročila, ki jih morajo trgovci upoštevati v različnih scenarijih, odvisno od tega, ali odpirajo ali zapirajo pozicijo (tj. Kupujejo ali prodajajo). Nekatera pravila so dokaj očitna, na primer, da bi zapiranje dolge pozicije za dobiček zahtevalo, da se sprožilna cena postavi višja od zadnje tržne cene. Podobno bi zapiranje pozicije za zaustavitev izgube zahtevalo, da je sprožilna cena nižja od zadnje cene. Za odpiranje novih pozicij veljajo ustrezna pravila, odvisno od tega, ali je trgovec bikov (ali se želi odskočiti) ali medvedje.

Ker pa marže in pozicije niso zamrznjene, lahko sprožilna naročila propadejo zaradi različnih dejavnikov, kot so omejitev pozicije, cenovna omejitev itd..

Položaj stop stop

Tretja optimizacija podpira nastavitev zaustavitvenega naloga za določen položaj, ki se imenuje zaporedje zaustavitve položaja. Z uporabo te vrste naročila zamrznete zadevno mesto, njegove nastavitve TP in SL pa si lahko ogledate in prekličete na "Odprta naročila" strani. To pomeni, da bi trgovec lahko določil pogojno naročilo za 1 BTC od skupno 10 BTC.

Pravila za uporabo vrstnega reda zaustavitve položaja so prikazana v spodnjem grafikonu.

Nastavitve za zaustavitev in pravila sprožitve za ukaze za zaustavitev položaja. Vir: OKEx

Naročite s TP / SL

Najnovejša optimizacija omogoča uporabnikom, da poleg vseh tržnih ali omejenih naročil nastavijo tudi stop-naloga. Kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona, ​​lahko uporabniki med oddajanjem tržnega naročila aktivirajo eno ali obe funkciji zaustavitve (take-profit ali / in stop-loss)..

Pri uporabi te nove optimizacije z omejenim naročilom uporabniki dobijo dodano možnost za določitev sprožilne cene in cene naročila za eno ali obe funkciji ustavitvenega naloga. To uporabnikom omogoča nastavitev cen naročil pod ali nad sprožilnimi cenami za večjo prilagodljivost.

Izbrane funkcije bodo aktivne, ko bo izpolnjeno dejansko naročilo (mejno ali tržno) in si jih lahko ogledate pod "Odprta naročila" zavihek. Medtem ko lahko uporabniki uredijo svoja omejena naročila, preden so izpolnjena, bodo funkcije ustavitve naročila preklicane, če ne ustrezajo spremenjenim parametrom.

Ustavi omejitve naročil

Na koncu bi morali uporabniki funkcije zaustavitvenega naloga na OKExu upoštevati različne omejitve posameznih naročil, kot je prikazano spodaj. Te omejitve se spreminjajo s tržnimi razmerami.

Zgornje meje za stop naročila. Vir: OKEx

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map