Kako si sposoditi in posoditi kriptovaluto s posojili C2C na OKEx

Priročnik za izposojo in posojanje kripto zasnovanih posojil C2C na OKEx

Poleg kmetovanja, ki ga popularizirajo decentralizirani finančni protokoli, OKEx še vedno ponuja svojim uporabnikom številne možnosti pasivnega dohodka v rubriki OKEx Zaslužite. Eden od teh izdelkov je odprto tržišče za posojila C2C (tudi enakovredna posojila), kjer si lahko uporabniki OKEx-a med seboj izposojajo in posojajo kripto sredstva pod prožnimi pogoji.

Posojilo C2C v primerjavi z vezanim depozitom daje uporabnikom več možnosti glede zneskov naložb, datumov odkupa, trajanja posojila itd. V tem priročniku vas bomo vodili skozi korake za izposojo in posojanje kripto sredstev z uporabo posojilnega izdelka C2C podjetja OKEx na namizne in mobilne naprave.

Upoštevajte, da funkcija posojila C2C za zdaj podpira samo USDT, vendar bo v bližnji prihodnosti uvedena podpora za druga digitalna sredstva.

Izposodite si USDT s posojilom C2C ​​na namizju

1. korak: Pojdite na razdelek Posojilo

Pojdite na domačo stran OKEx in se pomaknite do "Finance" v zgornjem meniju in kliknite na Posojilo za dostop do razdelka Posojilo OKEx.

2. korak: Navedite znesek USDT za izposojo

Na strani Posojilo OKEx navedite znesek USDT, ki ga želite izposoditi pod "Izposodi si" zavihek.

3. korak: Zaženite postopek izposoje

Če si želite ogledati razpoložljiva obdobja izposoje in obseg ocenjenih letnih odstotnih donosov, kliknite Izposodi si.

4. korak: Vnesite in potrdite podatke za posojilo C2C

Zdaj lahko vnesete znesek, ki ga želite izposoditi, in izberete začetno razmerje med posojilom in vrednostjo (10% –65%), ki določa znesek zavarovanja, ki ga boste morali položiti. Zavarovanje je mogoče položiti v katero koli od petih podprtih kriptovalut: BTC, ETH, OKB, LTC, BCH, EOS in BSV.

Za obdobje posojila lahko izbirate med tremi, sedmimi, 15, 30, 60 in 90 dnevi. Medtem so za najnižji znesek naložbe v USDT na voljo 20, 40, 100 in 200. Najnižji znesek naložbe je pomemben za posojilodajalce, ki bodo morda želeli izpolniti vašo prošnjo za posojilo. Za dnevno obrestno mero lahko izbirate med 0,01%, 0,02% in 0,03%.

Ko končate, pred klikom preberite posojilno pogodbo in potrdite polje na dnu Potrdite nadaljevati.

Boste morali klikniti Potrdite še enkrat, da zahtevo za posojilo objavite na trgu.

5. korak: Preglejte naročilo

Ko potrdite podatke o posojilu, boste videli sporočilo "zahteva objavljena," in lahko kliknete Moja posojila za pregled zahteve za posojilo.

Ko se sproži posojilna transakcija, se stanje preklopi na "Izposojanje."

Če želite prilagoditi višino zavarovanja ali odplačati posojilo, lahko kliknete spustni meni pod "Dejanja" nadaljevati.

Za podrobnosti o posojilu lahko kliknete Podrobnosti v spustnem meniju pod "Dejanja." Ta razdelek prikazuje koristne informacije, kot je vaš urnik plačil.

Izposodite si USDT s posojilom C2C ​​v mobilni napravi

1. korak: Pojdite na OKEx Loan

Pomaknite se navzdol in tapnite Posojilo v meniju izdelkov v mobilni aplikaciji OKEx.

2. korak: Pojdite na razdelek izposoje posojila

Osnovne funkcije, kot so "račun," "Prenos," "Moja posojila" in "Naložbe" so prikazani v zgornji vrstici odseka posojila. V razdelku posojila so tudi privzeto prikazana razpoložljiva posojila na posojilnem trgu. Če si želite izposoditi USDT, tapnite Posojilo v spodnjem desnem kotu zaslona za nadaljevanje.

3. korak: izberite enoto zavarovanja in pogoje posojila

Izberite enoto zavarovanja med petimi podprtimi kriptovalutami – BTC, ETH, OKB, LTC, BCH, EOS in BSV – in nato med razpoložljivimi možnostmi izberite rok posojila. Kliknite Naslednji nadaljevati.

4. korak: Vnesite in potrdite podatke o posojilu

Vnesite podrobnosti o posojilu, kot so znesek posojila, začetni LTV in najnižji znesek naložbe za posojilodajalce.

Preberite posojilno pogodbo in potrdite polje na dnu. Zdaj kliknite Potrdite nadaljevati.

5. korak: Preglejte transakcijo

Ko začnete s posojilom, ga lahko pregledate tako, da tapnete Moja posojila pod zgornjo vrstico posojila.

Posojanje USDT s posojilom C2C ​​na namizju

1. korak: Naročite se na posojilo C2C v programu OKEx Zaslužite

Posojanje USDT s funkcijo posojila C2C je na voljo v razdelku OKEx Zaslužite. Premaknite miškin kazalec nad "Finance" v zgornjem meniju in kliknite na Zaslužite do njega.

Izberite USDT kot kriptovaluta v "Zaslužite" in pojdite na "Posojila C2C" da kliknete Celoten seznam in si oglejte vsa razpoložljiva obdobja z njihovimi stopnjami donosa. Kliknite Naročite se nadaljevati.

2. korak: Izberite ponudbo posojila, v katero želite vlagati

Ogledate si lahko vse razpoložljive ponudbe posojil z različnimi stopnjami donosa, roki izposoje, minimalnimi in največjimi naložbami itd. V našem primeru bomo izbrali ponudbo posojila za 50 USDT, z donosnostjo 8,03% APY za obdobje 90 dni. Kliknite Naložite nadaljevati.

3. korak: Vnesite znesek naročnine

Za posojilo USDT C2C v našem primeru je najmanjši znesek za naročnino 50 USDT, največji znesek pa 500 USDT. Pod "Znesek naročnine" lahko vnesete znesek za naročnino v večkratniku 50 (npr. 100 USDT, 150 USDT itd.).

4. korak: Preberite razdelek o nadzoru tveganja

Preden nadaljujete, priporočamo, da preberete podrobnosti pod Nadzor tveganja zavihek. V tem poglavju so trije pomembni podatki, in sicer zastavljena sredstva, razmerje med posojilom in vrednostjo in zamudne obrestne mere.

"Zastavljena sredstva" se nanaša na zavarovanje s posojilodajalcem v zameno za posojila. "Vrednost zavarovanja" se nanaša na vrednost akumuliranega premoženja za zavarovanje posojila. Ko vrednost zavarovanja pade pod stopnjo opozorila, bo posojilojemalec prejel opomin, naj poveča znesek zavarovanja. Če vrednost zavarovanja pade pod likvidacijsko stopnjo in posojilojemalec ne bo mogel obnoviti zneska zavarovanja, bo pozicija posojila zaprta za poplačilo glavnice, obresti in zapadlih denarnih obresti vlagatelju. Kot taki bodo vlagatelji lahko pobrali glavnico tudi v primeru likvidacije.

"Posojilo v vrednosti" je razmerje med posojilom in vrednostjo kupljenega sredstva – visoko razmerje LTV pomeni, da je posojilo bolj tvegano. Če LTV doseže likvidacijsko raven, bo pozicija posojila zaprta.

"Zamudna obrestna mera" se nanaša na stopnjo kazni za zamude pri plačilu obresti.

Ko ste prepoznali tveganja, povezana s posojili C2C, kliknite Nadaljujte nadaljevati.

Ponovno potrdite podrobnosti posojila C2C in kliknite Naročite se.

5. korak: Preglejte stanje posojila

Če želite pregledati stanje posojila, pojdite na Moja sredstva s spustnim menijem "Sredstva" v zgornji vrstici za krmarjenje. Zdaj izberite Sredstva in pojdite na Posojila za pregled stanja vašega posojila v USDT.

Vidite lahko, da je znesek posojila USDT prikazan v "Naložbe" stolpec.

Posojanje USDT s posojilom C2C ​​za mobilne naprave

1. korak: Pojdite na OKEx Loan

Pomaknite se navzdol in tapnite Posojilo v meniju izdelkov v mobilni aplikaciji OKEx.

2. korak: Izberite posojilo, v katero želite vlagati

Oddelek za posojilo prikazuje vse aktivne zahteve za posojilo. Lažji način vlaganja v posojila je izkoristiti Filter na desni strani in izberite želeni rok posojila.

Nato tapnite Naložite za posojilo, v katero bi radi investirali. V tem primeru bomo izbrali 90-dnevno posojilo z letnim donosom 4,01%.

3. korak: preberite podrobnosti o posojilu

Preberite naložbeni profil posojila, vključno z odstotkom zbranih sredstev, minimalnim zneskom naložbe, časovnim razporedom posojila, letnim donosom in več.

Preden tapnete, preberite posojilno pogodbo in potrdite polje na dnu Potrditev naložbe nadaljevati.

4. korak: Potrdite naložbo v posojilo

Vnesite znesek naložbe za posojilo, potrdite podrobnosti in tapnite Potrdite nadaljevati.

5. korak: Preglejte svojo transakcijo

Ko sprožite naložbo posojila, jo lahko pregledate tako, da tapnete Moja posojila pod zgornjo vrstico posojila.

Več podrobnosti o posojilih OKEx C2C

Za več podrobnosti o izračunih obrestnih mer in omejitvah naložb v posojila C2C si oglejte pogosta vprašanja o posojilih C2C.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati.

Sledite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map