Kako trgovati s kripto možnostmi na OKEx

Podrobna vadnica za trgovanje z možnostmi kriptovalut na OKEx

Opcije, kot so terminske pogodbe, so izvedeni finančni instrumenti, ki sledijo ceni osnovnega sredstva. Vendar pa v nasprotju s terminskimi pogodbami opcije kupcu dajejo pravico, ne pa tudi obveznosti, da kupi (tj. Pokliče opcije) ali proda (tj. Da prodajo opcije) osnovno sredstvo po določeni ceni na določen datum ali pred določenim datumom, ki se imenuje iztek . Trgovci lahko služijo kot učinkovito orodje za izpolnjevanje različnih naložbenih ciljev njihovega portfelja, kot so:

  • Omejite negativne izgube na upadajočem trgu.
  • Ustvari dobiček v obdobjih velike nestanovitnosti.
  • Špekulirajte o gibanju cen z relativno nizkim tveganjem.

Čeprav so terminske pogodbe bolj priljubljene, tudi opcije kriptovalut postajajo vse bolj privlačne in jih ponujajo vodilne borze kriptovalut, kot je OKEx. Če želite trgovati s kripto možnostmi, vam bo ta vadnica pomagala začeti.

Značilnosti možnosti kripto na OKEx

OKEx podpira trgovanje z opcijskimi pogodbami s tremi kriptovalutami – Bitcoin (BTC), Ether (ETH) in EOS – kot osnovno sredstvo. Podrobnosti, ki jih je treba upoštevati v zvezi s kripto možnostmi na OKEx, so naslednje:

  1. Za trgovanje so na voljo pogodbe z nakupnimi in prodajnimi opcijami.
  2. Pogodbe potečejo v enodnevnih, dvodnevnih, tedenskih, dvotedenskih, mesečnih, četrtletnih in dvomesečnih časovnih okvirih.
  3. Pogodbe sledijo evropskemu slogu in se lahko izvršijo le na dan izteka (in ne prej).
  4. Pogodbe se poravnajo ob 8:00 UTC v petek iztekajočega se tedna.
  5. S pogodbami se trguje 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Spodnji grafikon vsebuje dodatne podrobnosti, ki so lahko koristne za uporabnike, ki so novi pri trgovanju z opcijami na OKEx.

Podrobnosti o opcijskih pogodbah na OKEx. Vir: OKEx

1. korak: Pojdite na razdelek z možnostmi

Pojdite na domačo stran OKEx in se pomaknite do Trgovina v zgornjem meniju, da si ogledate razpoložljive trge. Nato kliknite Osnovno pod oznako »Možnosti«, da odprete razdelek z možnostmi. Osnovna različica ponuja dobro izhodišče za začetnike, ki trgujejo z opcijami, če pa ste izkušen trgovec, lahko izberete Napredno za celovitejšo nadzorno ploščo.

Trgovanje z maržami OKEx

Orodje za odkrivanje možnosti

Novi trgovci se pri trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti pogosto soočajo s strmo krivuljo učenja. Da bi uporabnikom pomagal seznaniti se z možnostmi kriptovalut, je OKEx razvil funkcijo Odkrivanje možnosti, ki vas popelje skozi postopek nakupa možnosti.

Ko se uporabnik pomakne do razdelka z možnostmi, privzeto vidi orodje za odkrivanje. Če želite uporabiti orodje, si lahko tukaj ogledate vadbeni video in podrobne smernice za odkrivanje možnosti.

Za namene tega vodnika o trgovanju z možnostmi kriptovalut bomo uporabili osnovno nadzorno ploščo kot referenco za trgovanje s kripto možnostmi na OKEx, do katere lahko dostopate s klikom na Vse možnosti zavihek.

Trgovanje z možnostmi - OKEx

2. korak: Aktivirajte trgovanje z opcijami

Začetniki, ki trgujejo z opcijami, morajo razumeti in priznati s tem povezana tveganja in šele po potrditvi polja bo to mogoče Aktivirajte trgovanje izvedenih finančnih instrumentov na OKEx, kot je prikazano na spodnjem zaslonu.

Aktivirajte trgovanje z opcijami

3. korak: Prenesite sredstva na svoj račun z možnostmi

Preden začnete trgovati, je treba vaš račun z opcijami financirati. Če na računu z možnostmi nimate nobenega stanja, kliknite Prenos (bodisi na strani »Trgovanje z opcijami« ali na spustnem seznamu »Sredstva« v zgornjem meniju) za premikanje sredstev med računi.

Če na svojem računu OKEx nimate kripto sredstev, lahko bodisi kupite kripto bodisi se naučite, kako položiti kripto na OKEx z našim začetnim vodnikom za kripto trgovanje.

Ko ima vaš račun kripto sredstva, lahko uporabite "Prenos" , kot je prikazano spodaj, da jih premaknete iz vašega "Račun financiranja" svojemu "Možnosti Račun" za začetek trgovanja. Ko izpolnite želeni znesek za prenos, kliknite Potrdite.

4. korak: Izberite opcijsko pogodbo za trgovanje

Zdaj lahko v levi vrstici na nadzorni plošči za trgovanje z opcijami izberete želeno vrsto pogodbe. Trenutno so na voljo možnosti BTCUSD, ETHUSD in EOSUSD, ki so "Možnosti marže za kovance," kar pomeni, da so poravnani v osnovnih digitalnih valutah.

Nato kliknite Vse možnosti in izberite želeni časovni okvir za iztek pogodbe prek "Vse" spustni seznam. Na voljo so enodnevne, dvodnevne, tedenske, dvotedenske, mesečne, četrtletne in dvomesečne.

Dvotedenske možnosti bodo generirane vsak petek, mesečne in dvočetrtletne pa vsak tretji do zadnji petek v mesecu oziroma zadnji petek v četrtletju..

BTCUSD - primer trgovanja z opcijami

V tej vadnici za trgovanje z opcijami bomo za primer izbrali tedensko pogodbo o opcijah z oznako »BTCUSD-20200828-12000-C«..

Dogovor o poimenovanju, ki mu sledijo opcijske pogodbe, je: underlying-expiry-strike-type.

Na podlagi njegovega imena BTCUSD-20200828-12000-C lahko ugotovimo, da je BTC osnovno sredstvo, medtem ko se 20200828 nanaša na datum poteka 28. avgusta 2020, medtem ko se 12000 nanaša na udarno ceno v USD. Črka C označuje, da gre za nakupno možnost, ki trgovcem daje pravico do nakupa osnovnega sredstva po udarni ceni ob izteku. Druga možnost je, da črka P označuje prodajne opcije, ki trgovcem dajejo pravico, da ob izteku prodajo osnovno sredstvo po udarni ceni..

5. korak: Vnesite podrobnosti naročila in izvedite

Po izbiri želene pogodbe lahko vnesete svojo ceno in znesek za trgovanje. Za možnosti trgovanja na OKEx je omejeno naročilo edina vrsta, ki je na voljo trgovcem. Če želite naročilo izvršiti čim prej, lahko kliknete BBO (tj. Najboljša ponudba), ki ustreza vašemu naročilu z najboljšimi ponudbami na trgu.

Po vnosu podrobnosti naročila lahko kliknete Nakup ali Prodaj za nakup ali prodajo pogodb. V našem primeru BTCUSD-20200828-12000-C bi dolg premik pomenil nakup nakupne opcije, kratko pozicijo pa lahko realiziramo z nakupom prodajne opcije. Pogodbe o prodaji opcij so napreden podvig in za začetnike odsvetujejo zaradi velikega tveganja.

Za uspešno oddajo naročila morajo trgovci trgovati z vsaj eno pogodbo. V primeru BTC / USD vsaka pogodba predstavlja 0,1 BTC.

primer trgovanja z opcijami

Na primer, lahko nastavite omejeno naročilo z udarno ceno 0,024 BTC na pogodbo in odprete dolgo pozicijo za "BTCUSD-20200828-12000-C" z eno pogodbo, ali "Nadaljevanje."

Nadzorna plošča za trgovanje prikazuje tudi osnovne informacije za opcijsko pogodbo, kot so "Indeks (USD)," "Mark Price" in "Odprti interes." Indeks (USD) sledi povprečni ceni BTC / USD s pomočjo petih kripto borz, medtem ko je cena Mark (BTC) referenčna cena, izračunana iz osnovnega indeksa (BTC / USD). Odprti interes se tu nanaša na skupno število neporavnanih opcijskih pogodb.

6. korak: Preglejte izvršeno naročilo

Po oddaji posla bo vaše naročilo čakalo pred izvršitvijo, stanje vašega položaja pa lahko pregledate s klikom na Odprta naročila na dnu domače strani za trgovanje z opcijami. Ta razdelek prikazuje informacije o transakcijah, kot je število pogodb v naročilu ali »Velikost (nadaljevanje)«, »marža (BTC)," “Status” in tako naprej. Marža je denar, sposojen na kripto borzi za uporabnike za naložbo.

7. korak: (Izbirno) Prekličite naročilo

Če želite preklicati odprto naročilo, lahko to storite s klikom Prekliči v zavihku »Odprta naročila«.

Odprta naročila so neizpolnjena naročila na trgu, ki čakajo na izvršitev. Odprte pozicije pa so uveljavljene posle, ki jih še ni treba zapreti z nasprotno trgovino. Če imate odprto kratko pozicijo v BTC, jo lahko zaprete z odkupom BTC. Če imate odprto dolgo pozicijo v BTC, jo lahko zaprete s prodajo dolge pozicije.

Pristojbine za trgovanje s kripto možnostmi na OKEx

Za trgovanje z opcijami na OKEx je stopnja provizije za uveljavljanje opcij 0,02% in ni odvisna od uporabnikove stopnje. Poleg tega so enodnevne in dvodnevne možnosti oproščene plačila za izvajanje.

Odvisno od uporabnikovega trgovalnega položaja veljajo tudi pristojbine za izdelovalce, prevzemnike, likvidacije in delne likvidacije. Te pristojbine se razlikujejo za različne stopnje, več podrobnosti pa si lahko ogledate na strani s podatki o pristojbinah.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati.

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map