Kako trgovati s kriptovalutami z maržo na OKEx

Vadnica po korakih za trgovanje s kriptovalutami z maržo na OKEx

Trgovanje s kriptovalutami na OKExu je zasnovano tako, da je preprosto in intuitivno tako za začetnike kot tudi za izkušene trgovce. Za napredne uporabnike zagotavljamo razpoložljivost naprednih funkcij trgovanja, da bi olajšali prefinjene strategije trgovanja. Ena takih lastnosti je trgovanje z maržami in ta vadnica vam bo pomagala začeti z njo.

V tradicionalnih financah je marža denar, izposojen od posrednika za naložbo, in je razlika med skupno vrednostjo naložbe in zneskom posojila. V primeru kriptovalut se trgovanje z maržami nanaša na prakso uporabe izposojenih sredstev za trgovanje s kripto valutami.

Trgovci maržo uporabljajo tako, da izberejo večkratnike vzvoda, da povečajo potencialne dobičke ali izgube. Vzvod omogoča uporabnikom, da odprejo trgovalne pozicije, večje od začetnega stanja na njihovem trgovalnem računu (z uporabo marže).

Če ima trgovec na primer 0,2 BTC, vzvod 5x pomeni, da si trgovec lahko izposodi dodatnih 0,8 BTC in vstopi v dolgo ali kratko pozicijo z 1 BTC. Če trgovec nato zapre pozicijo za 20% donos, bo pridobil 0,2 BTC (1,2 BTC – 1 BTC). Na drugi strani bi enaka trgovina brez vzvoda trgovcu prinesla le 0,04 BTC (20% od 0,2 BTC).

Vendar enako velja tudi za izgube, kjer če trgovec za 20-odstotno izgubo zapre pozicijo z vzvodom (1 BTC), izgubi 0,2 BTC – v primerjavi z izgubo 0,04 BTC brez vzvoda.

Uporaba finančnega vzvoda služi le za povečanje tveganja in koristi in ne spreminja nobenih pogojev, povezanih z izvedenim finančnim instrumentom, kot so terminske pogodbe ali opcije.

Na OKEx lahko začnete trgovati s kriptovalutami z maržo po spodnjih navodilih po korakih.

1. korak: Pojdite na razdelek za trgovanje z maržami

Pojdite na domačo stran OKEx in se pomaknite do Trgovina v zgornjem meniju, da si ogledate razpoložljive trge. Nato kliknite Osnovno pod "Trženje marž" za odpiranje oddelka za trgovanje z maržami. Osnovna različica ponuja dobro izhodišče za začetnike, če pa ste izkušen trgovec, lahko izbirate Napredno za celovitejšo nadzorno ploščo.

Za namene tega priročnika, kako trgovati s kriptovalutami z maržo, bomo uporabili osnovno nadzorno ploščo kot referenco za trgovanje s maržo na OKEx.

2. korak: Aktivirajte trgovanje z maržami

Začetniki trgovanja z maržami morajo razumeti in se zavedati tveganj, in sicer šele po potrditvi polja in kliku Pošlji bo mogoče začeti trgovati s kriptovalutami z maržo na OKEx, kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona.

3. korak: Prenesite sredstva na svoj maržni račun

Margin račun morate financirati, preden lahko začnete trgovati. Če na računu za kritje nimate nobenega stanja, kliknite Prenos (bodisi na strani »Trgovanje z maržami« ali na spustnem seznamu »Sredstva« v zgornjem meniju) za premikanje sredstev med računi.

Če na svojem računu OKEx nimate kripto sredstev, lahko bodisi kupite kripto bodisi se naučite, kako položiti kripto na OKEx z našim začetnim vodnikom za kripto trgovanje.

Ko ima vaš račun kripto sredstva, lahko obiščete "Prenos" , kot je prikazano spodaj, da jih premaknete iz vašega "Račun financiranja" do trgovalnega para pod vašim "Margin Account" za začetek trgovanja.

V tem primeru bomo 0,002 BTC prenesli na ETH / BTC par na maržnem računu.

4. korak: Izberite par za trgovanje z maržo

Zdaj lahko v levi vrstici na nadzorni plošči za trgovanje z maržami izberete želeni trgovalni par. Izberite USDT za trgovalne pare z maržo USDT ali kliknite KRIPT za trgovalne pare z obrobom Bitcoin. Poleg vsakega para trgovanja s kritjem je prikazan tudi največji večkratnik vzvoda. Za ta primer izberemo ETH / BTC par pod "KRIPT."

5. korak: Izberite znesek vzvoda

Ko izberete par za trgovanje z maržo, lahko s pritiskom gumba izberete višino finančnega vzvoda modra škatla označena "Vzvod," ki se nahaja na zgornji desni strani nadzorne plošče za trgovanje z maržami. Če potrebujete pomoč pri določanju višine finančnega vzvoda, si lahko ogledate omejitev zadolževanja pri trenutnem vzvodu in zahtevano rezervo vzdrževanja. Če je izbrani vzvod višji od priporočenega roba, se prikaže naslednje opozorilno sporočilo: "Vaš vzvod je razmeroma visok, upoštevajte tveganja."

Kliknite Pošlji ko izberete želeno razmerje vzvoda.

Ko izberete razmerje vzvoda, lahko kliknete Izposodi si z desne strani vrstice sredstev za izposojo dodatnih sredstev za povečanje maržnega položaja.

V našem primeru imamo za začetno stanje na računu za trgovanje s kritjem 0,002 BTC. Izbira vzvoda 5x pomeni, da lahko odpremo pozicijo do 0,01 BTC, kar pomeni, da si lahko izposodimo dodatnih 0,008 BTC.

Kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona, ​​lahko izberete razmerje vzvoda in znesek, ki bi ga radi izposodili. Kliknite Pošlji za potrditev izposoje.

Razpoložljivi znesek v BTC zdaj postane 0,01, kar pomeni, da ste si uspešno izposodili 0,008 BTC.

6. korak: Vnesite podrobnosti o maržni transakciji

V našem primeru ETH / BTC kliknite na Kupite ETH za nakup etra ali kliknite Prodaja ETH zavihek, če želite prodati Ether.

Vnesete lahko "Vrsta naročila," "Cena v BTC" in "Znesek ETH" za nakup / prodajo, potem ko ste izbrali razmerje vzvoda. V primeru ETH / BTC morate kupiti najmanj 0,001 ETH.

Kliknite Kupite (dolg) ETH sprožiti dolg položaj oz Prodaja (kratka) ETH sprožiti kratek položaj.

7. korak: Preglejte svojo transakcijo

Po oddaji in izvedbi posla lahko stanje svojega položaja pregledate s klikom na Zgodovina naročil na zavihku na dnu domače strani trgovanja. V tem razdelku so prikazane koristne informacije, kot so »Izpolnjeni in znesek naročila«, »Povpr. Izpolnjena cena in cena naročila," “Status” in tako naprej.

Če vaše naročilo ni bilo izvršeno, lahko stanje naročila preverite pod Odprta naročila.

8. korak: (neobvezno) Prekličite naročilo

Če želite preklicati svojo odprto pozicijo, lahko to storite s klikom Prekliči v zavihku »Odprta naročila«.

9. korak: (neobvezno) Odplačajte izposojeni znesek

Če želite vrniti izposojeni znesek, kliknite Odplačajte na desni strani nadzorne plošče. Izberite enoto kriptovalute in vnesite znesek za odplačilo, nato kliknite Pošlji.

Pravila likvidacije na OKEx

Če vrednost uporabnikovega maržnega računa pade pod maržo za vzdrževanje, bo pri trgovanju s kriptovaluto z maržo sprožila klic marže. V tem primeru morajo vlagatelji položiti dodatna sredstva za izpolnitev vzdrževalne marže, ki jo določi borza kriptovalut. V nasprotnem primeru bo uporabnikova maržna pozicija na OKEx prisilna delna ali popolna likvidacija.

Podrobnosti o prisilni delni ali popolni likvidaciji najdete v tem članku.

Podrobnosti o pravilih trgovanja z maržami na OKEx najdete v tem članku.

Niste trgovec z OKEx? Naučite se, kako začeti trgovati.

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map